napló kép
EmlékMorzsák-Nosztalgiacseppek

Boldogság-Napló

Minden ember BOLDOG akar lenni!

 Én úgy gondolom, ha 1000 embert megkérdeznénk, akkor 1000 igen választ kapnánk arra a kérdésre, hogy szeretne-e BOLDOG lenni.

Mégis szinte napról-napra egyre több a bolodgtalan, fásult, negativ, depresszióban szenvedő  ember….    Vajon miért???

Mi lehet az oka annak, hogy hamarabb jut eszünkbe egy panasz, egy rossz érzés, mint az, hogy aznap milyen jó dolog történt velünk?

Talán nem figyelünk rá eléggé??? Talán nem beszélünk róla? Talán a negativ dolgokról hosszabban tudunk beszélgetni? Talán ez is a társadalmi norma része….?????

Bármi is legyen az ok, itt az idő, hogy koncentráljunk a bennünket ért jó, pozitív dolgokra. Sőt ne csak koncentráljunk, hanem írjunk róla, készítsünk fotót, osszuk meg…..

Aki ezt a kihívást megcsinálja:

-egyre könnyebben és könnyebben észreveszi maga körül a jó dolgokat, a szép dolgokat,

-minden nap jobb és jobb lesz a hangulata,

-képessé válik arra, hogy észrevegye milyen szerencsés is valójában,

-optimistább lesz,

-szerelmes lesz, szerelmes lesz az életébe…

Kihívás

Hangolódj rá a BOLDOGSÁGRA! Figyeld, kutasd, járj nyitott szívvel, szemmel. 

Készíts minden nap legalább egy fotót arról a bizonyos pillanatról. Arról, ami azon a napon BOLDOGGÁ tett, ami mosolyt csalt az arcodra. Lehet ez akár több kép is persze. 

Ébredj úgy, hogy minden pillanatot úgy élsz meg, hogy közben keresed a Boldogságot!!! Kezdetben talán nehéz feladatnak tűnik a BOLDOGSÁGKERESÉS, de ha beállítod a radart a Boldogságkereső frekvenciára, szinte észre sem veszed és már több 10-100 képed is lesz. A hét végén készíts belőle montázst és küld el nekem, amennyiben hozzájárulsz, hogy az oldalon megosszam, akkor más is részese lehet a Te Boldogságodnak. 

Nem feltétele ennek a kihívásnak, hogy fotózz! Le is jegyzetelheted, hogy mi volt az a mondat, érzés, vicces dolog, ami a héten Boldoggá tett. 

Kell, hogy minden napban legyen legalább egy ici-pici Boldogság. Nehéz megmondani, hogy mi tartozhat ide, hiszen mindenkit más dolog tesz Boldoggá. Lehet egy egy gyermek mosolya, egy jó beszélgetés, ha előre engednek a boltban, amikor csak egy kiflit szeretnél venni, ha valaki kedvesen rád mosolyog, egy virág a gyermekünk kezében, amit a játszótéren talált és lelkesen nyújtja felénk, egy halom kivasalt ruha, amit már hetek óta gyűjtögettünk, egy finom vacsi a családnak, amit 2 perc alatt tüntetnek el a tányérról. Szóval a lehetőség határtalan. A lényeg, hogy vegyük észre, hangolódjunk rá!

      52 hét-52 fotó-52 jegyzet!!!!!! 

Gyűjtsük egy éven át a Boldogságot!!!!

3989e1c132e9604b693a1d500ba351b5

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.