Kattints a képekre, hogy többet megtudj arról, hogy miről beszélgettem azUrammal, Babóval, a Csajokkal és végül de nem utolsó sorban a Női szövetségünk tagjairól.

“Ha egy beszélgetés fontossá válik számunkra, 

megpendülnek az izgalom húrjai. 

Az ember úgy érzi, új erők törnek föl benne.”

Richard Bach 

Tegye fel a kezét az, aki sohasem szokott “beszélgetni” önmagával. Persze, persze, ez csak egy költői kérdés volt…

Milyen érdekes, hogy amíg kicsi gyerekek vagyunk, szinte természetes, hogy eldumcsizunk “magunkban, magunknak”, majd felnőttként már a nevetség tárgya lesz az, aki hangosan beszél úgy, hogy nem áll mellette senki és nincs a fülén headset sem.

Holott egyetemi tanulmány is bizonyítja, hogy igenis hasznos tevékenység a dolgaink “kibeszélése” magunkkal.  Képes javítani a koncentrációt, kezelni a szorongást, tudatosítani a gondolatokat, sőt még a tanulást is segíti a gyerekeknél. 

 


A beszélgetés fontossága


“A beszélgetés akkor válik minőségi időtöltéssé, ha érdeklődéssel és a megértés szándékával hallgatjuk társunkat, miközben gondolatairól, érzéseiről és vágyairól beszél. A hallgatás tanulása néha nehezebbnek tűnik, mint egy idegen nyelv elsajátítása, ám minden fáradozást megér, hogy képessé váljunk szeretetünk kifejezésére.”

Gary Chapman

Apa új2
Beige Brown Feminine Happy Birthday Instagram Story e1705769247978
Beige Brown Feminine Happy Birthday Instagram Story

Mi mégis kínosnak érezzük, és mivel nem szeretnénk dilisnek látszani, így egy bizonyos kor felett, a hangos, magunkkal folytatott “beszélgetést”, átveszik a belső monológok. Vérmérsékletünktől, hangulatunktól, dolgokhoz, emberekhez való hozzáállásunktól függően zajlanak le ezek diskurzusok a fejünkben. Jó esetben pozitív kicsengéssel, de van, hogy kemény viták, előre lejátszott veszekedések is színre lépnek a buksikban. Saját bőrömön tapasztaltam ennek a hasznosságát, de időnként a kárát is.

Mióta megszületett bennem a blogolás gondolata, talán még több ilyen belső beszélgetést játszódik le a fejemben. Ezek a belső kommunikációk képezik az alapját ennek a “beszélgettem” nevű fejezetnek. Na és persze AzUrammal és Babóval folytatott társalgásaink írott formája is olvasható. 

Imádok beszélgetni, mások beszélgetését hallgatni. Kapható vagyok ész érveken alapuló vitákra is. Mindig szem előtt tartva és betartva, az egymás iránti tiszteletet, elfogadást és megértést. Tarts velem!!! Beszélgessünk, ismerkedjünk, esetleg vitázzunk. Dobj be egy témát!!! Várlak!!! 

  Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

 

 

25 / 100