White Grey Minimalist Vision Board Photo Collage 2

Szia + Szerbusz + Üdvözlöm

Szeretettel köszöntelek a Blogomon

Judith vagyok, örülök, hogy rá találtál a BLOGOMRA, amit immáron az 5. éve írok, szerkesztek, szépítgetek, hogy minél inkább elnyerjem az olvasóim, vagyis a te tetszésed és szívesen tölts időt “nálam”. 

Kezdjük is el

Ha ide kattintasz, a BLOG TÉRKÉPÉT nézheted meg.

Olvasd el a legfrissebb szösszeneteket a BLOGON érezd jól magad. |

received 789886726223797

Egy vagány magyar lány spanyolországi karácsonya......

Hogy mi vonzott ide Spanyolországba…? Ez egy nagyon hosszú történet, ugyan is már 13 éve megfogadtam, hogy itt fogok élni. Minden 2010.07.31. kezdődött amikor elutaztam a Dominikai köztársaságba egy cserediák program keretein belül. Ha esetleg valakit érdekel, AFS Magyarország Nemzetközi csereprogrammal utaztam ki, és közel 1 évet töltöttem kint, 16 évesen, egy szerető dominikai családnál. 

20231118 112437

VintagÉvi karácsonya

Már gyerekkorom óta foglalkoztattak a kreatív, alkotói ötletek. Mondjuk ez általános iskolában még abban merült ki, hogy a faliújságok elkészítését rám bízták egy-egy esemény alkalmából… Az életem során sok mindenben kipróbálhattam magamat. Valamiért mindig ráéreztem az összhangra, legyen az kirakatrendezés (kb. 25 évig ruha nagykereskedésben voltam üzletvezető) szerettem a szép, hangulatos kirakatokat, kreatív megoldásokat alkalmazva.

Alice27

"Semmiből valamit..."

Mindig nagyon kreatív, aktív gyerek voltam. Már az ovitól kezdve folyton volt valami hobbim, valami, amit a saját kezemmel hozhattam létre. Ez a ,,semmiből-valamit” kategória. Na ne félj, nem az egész életem fogom elmesélni :-)… de igazán innen indult a Kreatív Énem.Amikor Mátra alján, amit ugyanolyan szenvedéllyel szeretgettem, mint általában mindent, amit ,,örömből” csinálok. Ezt a csodakertet kezdtem dekorációs tárgyakkal díszíteni. Tudod, a klasszikus kotyogós kávéfőzőbe ültetett kövirózsától, a kerti üdvözlő tábláig. 

Hortenzia az azorin

Karácsonyra készülődés az Azori-szigeteken

Amikor először idejöttem online dolgoztam és egy könyvet írtam (gondoltam ez egy jó nyugodt hely ehhez), de mikor idejöttem elkezdtem írni egy blogot és ahogy egyre ismertebb lett az emberek kérdezgették vezetek-e túrákat. Hosszú idő volt mire elhatároztam, de elmentem tanfolyamokra és van egy kis cégem Eden Azores Tours néven. Ennek keretében kalauzolom a magyar és angol nyelvű turistákat a szigeten. A túráim informatív túrák és a szigetek, 

cropped IMG c203bbadb5ec66dd6711dd635b5ab7b2 V 2

Öszinte vallomás.....

Miben más ez a BLOG?

Én magam, X generációsként még abba a világba születtem bele, amikor nem volt TV, mobil, számítógép. Számomra a “normális” világ, egy sokkal lassabb, nyugodtabb, kiszámíthatóbb mindennapokat jelent. A 70-es évek elején, amikor életem első 3 legmeghatározóbb éveit éltem, ennek a mostani felgyorsult, digitalizált létnek még nyoma sem volt. Természetesen én is igyekszem lépést tartani a fejlődéssel, tudatosan használni a kütyüket, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy most ezt a kis szösszenetet is laptopon írom. Sem én, sem a blog nem vagyunk az a nyomulós, minden lében kanál, szenzációhajhászok. Viszont annál inkább szeretem az őszinte, kicsit lelkiző, ismeretterjesztő, a magam módján másokat is segítő írásokat. Ha szívesen olvasnál ilyen cikkeket, szösszeneteket, akkor jó helyen jársz, én ezt tudom nyújtani neked. Olyan pillanatokat élhettek meg velem és általam, ami s social médiában nem igazán jellemző. Gyere és tarts velem! 

Partnereim

Társszerzők

Azért, hogy a BLOGOM minél színesebb, érdekesebb legyen szívesen “dolgozom” együtt másokkal. 

Group 30

Kedves idézet tőlem-neked.

Fogadj el mindent, ami volt, s szeresd meg a tegnapokat, mert éppen ott, akkor edződtél azzá, AKI MA VAGY!"

22 / 100