AdventiKalendárium,  Karácsony

Advent 15. nap

Green Watercolor Happy Holidays Card 1
5e5b631d21622488f2861b8ec8686b3c
da9dc132ec30a560f8a16b5422fc9497
Green Watercolor Happy Holidays Card 1
399074899 730026742504983 1686292379640768782 n

 

Fűszer a léleknek

Beige And White Natural Let It Snow Facebook Cover 1

ADVENT második hetét is folytassuk egy szuper kis játékkal, ami, ha velem tartotok, végig fog kísérni bennünket egész készülődésünk folyamán, hogy ezzel is színesebb, EMLÉKEZETESEBB és egy kicsit más legyen idén ez az IDŐSZAK.

IMG_20231130_145148 (1)

A játék neve: ADVENTI FOTÓ KIHÍVÁS.

A játék lényege: Minden nap megadok egy témát, amiről a fotónak szólnia kell. Az elkészült fotókat a Ms. Hortensia facebookos oldalára kell üzenetben elküldeni. ADVENT utolsó NAPJÁN december 23-án szombaton lesz a sorsolás. Minimum 3 fotó beküldésével lehet részt venni a játékban.

A játék nyereménye: ez a fantasztikus MANÓ, amit az Enani Manók készít el a nyertesnek. A manó 55 cm magas és biztosan állíthatom, hogy a gyerekek kedvence lesz.

Enani Manok 1

A mai TÉMA: Illatok

Ez lesz itt a gyereksarok!

Jöjjenek a kicsik, picik és a picit nagyobbak. Lesz mese, feladatok, színező.

Ma egy mesét hoztam nektek.

Magyar Eszter-Mese az anyai szeretetről

A hajnal édesanyát még ébren találta. Egy kis kötényt hímzett, az utolsó öltéseknél tartott.

A szerény kis szobában, pici éjjeli lámpa fényénél varrt. A fény is kevés volt, el is fáradt már, a szeme le- lecsukódott. Mindenképpen be akarta fejezni, a legkisebbnek lesz születésnapjára. Egy régi sötétkék szoknyát bontott el, nincs rajta semmilyen minta, egyszínű. Nem talált más anyagot otthon, valamivel barátságosabbá kellett tenni. Az aljára körbe kis gombákat hímzett, a gombák közé zöld füvet. Elöl a két kantár közötti sima részre egy nagy gomba került, amin egy törpe pipázott. Már gyermekkorában feltűnően szépen rajzolt, a szükség pedig megtanította, hogyan használja ki kézügyességét. A környéken nem élt náluk szegényebb család, mégis mind a három gyerekét szépen öltöztette. Mindent megvarrt, még a télikabátot is egy öreg varrógéppel. Vasárnap reggel, mikor a gyerekek templomba mentek, kiállt az ajtóba, büszkén nézte őket. Ilyenkor egy pillanatra olyan boldogság töltötte el, amiből erőt meríthetett a holnaphoz. Még egyszer elégedetten szemügyre vette a kötényt. Elkészült. Selyempapírba csomagolta, betette a szekrénybe. Ideje lefeküdni, talán néhány órát alhat reggelig. A félhomályban körbenézett a szobában, ahol a gyerekek szuszogása törte csak meg a csendet. Nyugodtan, békésen aludtak a szeretet biztonságában. Ez az ő családja. Minden nap meg kell küzdeni érte, ezért mindennél a világon értékesebb. Egyszer csak nappali fény támadt, a fényből egy gyönyörű fehér ruhás, aranyhajú tündér lépett elő. Édesanya nem ijedt meg, inkább kíváncsian nézte, mi történik körülötte.

A tündér így szólt hozzá:

— Én vagyok a Jó Tündér. Mindig is itt voltam, csak nem láthattál. Figyeltem szorgalmas, becsületes életedet. Jutalmat érdemelsz. Most megjelentem, hogy teljesítsem három kívánságodat. Lehet az bármi, megkapod. Édesanya szólni sem tudott a meglepetéstől, csak nagy sokára szedte össze a bátorságát, hogy válaszoljon. — Nem érzem méltónak magam ilyen kitüntetésre, de ha lehet, szeretnék kérni valamit. Mikor betegek a gyerekeim nagyon aggódom értük, a legrosszabb pedig az, hogy nem tudok segíteni rajtuk. Mindig arra vágytam, hogy soha ne kelljen szenvedniük, ne érezzenek fájdalmat. Lehetséges, hogy egészséget kívánhassak nekik? — Természetesen — válaszolta a Jó Tündér. — Megígértem, bármit kívánhatsz, teljesítem. Még két dolgot kérhetsz, nyugodtan gondold meg, mi legyen az? Édesanya halkan megszólalt.

— Azt mondod, mindig is itt voltál? Mindent tudsz az életemről? Nem vagyok elégedetlen, hiszen sokan irigyelhetnének a gyerekeimért, szerető családomért, mégis könnyebb, szebb lett volna minden, ha a gondjaimat, bánatomat, de az örömömet is megoszthattam volna egy hű társsal. Nekem ez nem adatott meg, de kérlek, a gyerekeim találják meg a társukat, aki egész életükben minden nehézségben támaszuk lesz, és akivel a szép napok is szebben telnek. A Jó Tündér megnyugtatta Édesanyát, hogy ezt a kívánságát is teljesíteni fogja.

— Tehát egészséget és társat szeretnél a gyerekeidnek — nyugtázta.

— Valóban, talán a világon a legfontosabb az egészség, hiszen lehet valaki bármilyen gazdag, egészséget nem tud venni. Társat sem lehet pénzért kapni, igaz, hű társat biztosan nem.

— Kíváncsi vagyok, mi lesz a harmadik kívánságod?

Édesanya elmondta a Jó Tündérnek, hogy szeretné, ha a gyerekeinek tartalmas, értelmes életük lenne. Mindig legyen céljuk, akár apró, könnyen megvalósítható, akár nagyobb, esetleg olyan, amihez évek türelmes munkája szükséges.

— Szerintem az a legnagyobb tragédia, ha valaki céltalanul él — magyarázta. — A kitűzött célt pedig szorgalommal lehet elérni. Az a kérésem, hogy mindig legyen munkájuk, amit örömmel végeznek, és amiből meg tudják valósítani az álmaikat.

— De hiszen semmit nem kívántál magadnak! — kiáltott fel a Jó Tündér. — Édesanya, példát mutattál önzetlenségből, ezért kivételt teszek veled. Lehet egy negyedik, utolsó kívánságod, magadnak.

— Magamnak csak azt kívánom, hogy legyenek boldogok a gyerekeim — mosolygott Édesanya.Kinyitotta a szemét, körbenézett, egyedül volt a szobában. Felkelt, kivette a szekrényből az ajándékot. Mezítláb lépkedett végig a padlón. Lassan rátette a kezét a kilincsre, résnyire nyitotta a nyikorgó ajtót, kikukucskált a konyhába. A kopott fa asztal körül már ott ültek a gyerekek. Az asztalon héjában főtt krumpli gőzölgött, olyan csendben készítették el, hogy édesanyjuk ne ébredjen fel, pihenhessen.

Reggelire lesz vajjal, hiszen ünnep van.

95a7d246ea2224038f4eb6b034233cfb

ProgramAjánló

A családi közös időtöltésnél, az együtt megélt élményeknél nincs szebb és összetartóbb. Olyan pillanatokat, emlékeket teremthetünk általa amire később visszaemlékezve ismét megmosolyogtat vagy ép átsegít egy nehéz napon, életszakaszon. Ehhez szeretnék hozzájárulni a tippjeimmel. 

Egy nagyon klassz ADVENTI programot hoztam ma nektek. Néhány éve én is voltam a kisebbik fiammal és az ő kis barátjával. Hihetetlenül jól szórakoztunk. szóval bátram merem ajánlani a 3 D Galleryt 

“A galéria, ahol szórakozhatsz, játszva tanulsz, miközben átéled a művészet csodáit, annak részévé válsz! Mert minden, ami művészet, belőled fakad!

Légy te is fotós, profi festő, művész vagy rendező! Miközben a 3d hatás, optikai illúziók és térjátékok csalfa világán keresztül szemléled saját alkotásod!

Kreáld meg az egyedi kompozíciód! Valósítsd meg saját elképzelésed, a kép adott, légy te is részese a csodának!

Minden korosztály számára, kicsiknek és nagyoknak! Mert mindenki megtalálja saját elképzelését. A galéria interaktív jellege lehetővé teszi, hogy a festményeket szabadon megérinthesd, aktívan részt vegyél a képed megszerkesztésében. Hozz magaddal telefont vagy fényképezőgépet, így fantasztikus élményben lehet részed nap, mint nap, mikor a képeket visszanézed! Ne feledd, a képtárat folyamatosan cseréljük, így érdemes visszanézned!”
20181207 144610

 

Ajándéktippek Neked-Tőlem

Az egyik legnehezebb feladat a KARÁCSONNYAL KAPCSOLATOSAN, hogy kitaláljuk, megtaláljuk azt az AJÁNDÉKOT a szeretteink,barátaink, munkatársaink számára amit nem “csak” mi tartunk jónak, hasznosnak, kedvesnek, ötletesnek, hanem a megajándékozott is. Ebben szeretnék segíteni ötleteimmel nektek.

Azt gondolom olvasni klassz dolog, azért mert:

  • serkenti az agyunkat
  • oldja a stresszt
  • fejleszti a memóriát
  • gazdagítja a szókincsünket
  • eszköz az önfejlesztéshez
  • megtanít koncentrálni
  • és még sok-sok előnye lehet és van

Ezért is hoztam ma egy könyvötletet ha még ajándékot keresel.

Emberek és Játszmák-Nagy Melinda és Való Judit

EGY KÖNYV, AMI HASZNÁLATI UTASÍTÁST AD A KÖRNYEZETEDHEZ

A kínai asztrológia az egyik legkönnyebben elsajátítható asztrológiai irányzat.  A könyvben az alapoktól kezdve mutatom meg, hogy a horoszkópod segítségével hol és mely képességekben fogod megtalálni azt az eszenciát, ami közelebb visz életfeladatod beteljesítéséhez.

Mindemellett  egyedülálló használati útmutatót is kapsz a hozzád közelállókhoz, és asztrológiai előképzettség nélkül, pusztán a születési dátumuk ismeretében bepillantást nyerhetsz szeretteid lelki világába és  gondolkodásmódjába.”

Bele is tudsz lapozni a könyvbe: itt

White and Red Illustrated Christmas Party Invitation 1

 

21 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.