AdventiKalendárium,  Karácsony

Advent 18. nap

Light Blue Illustrated Merry Christmas Card 1
5e5b631d21622488f2861b8ec8686b3c
da9dc132ec30a560f8a16b5422fc9497
Light Blue Illustrated Merry Christmas Card 1
399074899 730026742504983 1686292379640768782 n

 

Fűszer a léleknek

 

Beige And White Natural Let It Snow Facebook Cover 3

ADVENT utolsó hetébe léptünk, ha van kedvetek velem tartani, na és persze időtök is engedi a végső visszaszámlálás közepette akkor játszunk még egy kicsit, ezzel is színesebbé, EMLÉKEZETESEBBÉ téve ezt az IDŐSZAKOT

IMG 20230914 123440 edit 65016031459870

A jéték neve: ADVENTI FOTÓ KIHÍVÁS.

A játék lényege: Minden nap megadok egy témát, amiről a fotónak szólnia kell. Az elkészült fotókat a Ms. Hortensia facebookos oldalára kell üzenetben elküldeni. ADVENT utolsó NAPJÁN december 23-án szombaton lesz a sorsolás. Minimum 3 fotó beküldésével lehet részt venni a játékban.

A játék nyereménye: ez a fantasztikus MANÓ, amit az Enani Manók készít el a nyertesnek. A manó 55 cm magas és biztosan állíthatom, hogy a gyerekek kedvence lesz.

Enani Manok 1

A mai TÉMA: Valami KÉK

Ez lesz itt a gyereksarok!

Jöjjenek a kicsik, picik és a picit nagyobbak. Lesz mese, feladatok, színező.

Ma egy mesét hoztam nektek.

Benedek Elek – A szegény ember hídja

Mikor Krisztus urunk a földön járt Szent Péterrel, sokszor átjárt egy folyón, amelyen nem volt se híd, se palló. Látta ezt egy szegény ember, aki a folyóhoz közel lakott, s azt mondta a fiának:
– Fiam, csináljunk hidat a folyóra, hogy ne kelljen azoknak a szegény vándoroknak mindig a vízben járni.
Mert a szegény ember szegény vándoroknak nézte Krisztust és Szent Pétert. Csakugyan csináltak is egy keskeny hidat a folyóra. Olyat, amilyet tudtak, de az éppen jó volt, s mikor Krisztus urunk megint arra jött, s meglátta a hidat, erősen megörült neki. Mondja Szent Péternek:
– Mit gondolsz, Péter, mit érdemel az a szegény ember, aki ezt a hidat csinálta?
– Az bizony, uram, megérdemelne egy olyan pipát, mely mindig ég; egy olyan zacskót, amelyből a dohány soha ki nem fogy; s egy olyan kulacsot, melyből sohasem fogy ki a bor.
Krisztus urunk mindjárt meg is adta a pipát is, a zacskót is, a kulacsot is.
Azzal elmentek tovább, de egy hét múlva, kettő múlva, megint a hídra kerültek, s Krisztus urunknak olyan jólesett, hogy hídon mehet keresztül, hogy ismét kérdezte Pétert:
– Mit gondolsz, Péter, mit érdemelne még ez a szegény ember?
– Megérdemelne az, uram, egy olyan kenyeret, mely soha el nem fogy; egy olyan bicskát, amely soha el nem törik, s egy olyan kaszakövet, amelytől egy huzintásra a kasza megélesedik.
Krisztus urunk ezeket is megadta a szegény embernek.
Aztán ismét továbbmentek, jártak-keltek a világon mindenfelé. Útközben Krisztus urunk sok jó embert megjutalmazott, sok rossz embert megbüntetett, de úgy egy esztendő múlva harmadszor is visszakerült a hídra. A víz éppen nagyon megáradott volt, s Krisztus urunk most különösen megörült a hídnak.
Mondta Péternek:
– Mit gondolsz, Péter, mit érdemelne még ez a szegény ember?
Mondotta Péter:
– Megérdemelne ez, uram, egy olyan szántóföldet, amely télen-nyáron terem; egy olyan gyümölcsfát, melynek minden időszakban van gyümölcse; s egy olyan kemencét, amelyben mindig lehessen kenyeret sütni.
– Jól van, Péter – mondotta Krisztus urunk -, én ezeket is megadom, mert az a szegény ember igazán megérdemli.
Meg is adta mindjárt.
A szegény emberből olyan gazdag ember lett, hogy mikor a fia megházasodott, tizenkét banda húzta, s hét nap s hét éjjel állott a lakodalom.

400012138 873374680825110 5703953030647099597 n e1702912127930

ProgramAjánló

A családi közös időtöltésnél, az együtt megélt élményeknél nincs szebb és összetartóbb. Olyan pillanatokat, emlékeket teremthetünk általa amire később visszaemlékezve ismét megmosolyogtat vagy ép átsegít egy nehéz napon, életszakaszon. Ehhez szeretnék hozzájárulni a tippjeimmel. 

Ma nem egy családi programot hoztam  nektek, hanem egy olyat, ami ugyan kihathat a családra is, hiszen ahogyan Babó mondja: “Ha a Mami jól van, akkor a család Boldog és jól van”…. szóval ez egy olyan program, amit a saját magunk JÓL-LÉT-é-ÉRT TEHETÜNK MEG. 

A program leírása a következő:

 Ha szeretnél egy órát szentelni a testi és lelki harmóniának, csatlakozz hozzánk! Csikung oktatóként egy utazásra hívlak, ahol a testmozgás, az energia áramlása és a meditáció összefonódása egy teljes revitalizálást eredményez.
 
Program:
1. Bemelegítés és stresszoldás: Indítsd a hetet könnyed testmozgással, hogy friss energiával töltsd fel magad.
2. Energia gyakorlatok: Tanuld meg az egyszerű, mégis nagyon hatékony gyakorlatokat, amelyek segítenek az energiák szabad áramlásában, vitalitásod növelésében.
3. Lassú mozgások és lélek harmonizáció: Mélyítsd el az érzéseidet lassú mozdulatokkal, amelyek létrehozzák a test és lélek harmóniáját.
4. Meditáció: Tapasztald meg a belső béke és nyugalom érzését a meditáció által, és vidd magaddal a stabilitást a hétköznapokba.
 
 Miért érdemes részt venned az órán?
• Tapasztalt TAO Csikung oktató lépésről lépésre vezet el a test és a lélek harmóniájához.
Könnyen követhető és elsajátítható gyakorlatok, amelyek mindennapi életed részévé válhatnak.
• Kiegyensúlyozott és inspiráló közösség.
 
Időpont és Helyszín: Minden hétfőn 17:30-19:45.
Budapest, Rákóczi út 36. 2. em. 3/a 18.kapucsengő.
ONLINE is van lehetőség a becsatlakozásra, valamint kérheted az óra felvételét is.
 
Jelentkezés: Kérlek jelezd részvételi szándékodat. Jelentkezés és további információ: info.boldogsagcoach@gmail.com
 
Ne hagyd ki ezt a különleges alkalmat, ami az önszeretet megtapasztalásáról szól! Gyere, tölts velünk egy felejthetetlen órát, és indulj el az úton a testi és lelki harmónia felé!
🌿 Csikung – Az Egyensúly és Belső Béke Útja! 🌿
Várlak szeretettel!

 

Mi is az a Csikung? Ez a videó bemutatja, hogy képet kapj róla. 

Ajándéktippek Neked-Tőlem

Az egyik legnehezebb feladat a KARÁCSONNYAL KAPCSOLATOSAN, hogy kitaláljuk, megtaláljuk azt az AJÁNDÉKOT a szeretteink, barátaink, munkatársaink számára amit nem “csak” mi tartunk jónak, hasznosnak, kedvesnek, ötletesnek, hanem a megajándékozott is. Ebben szeretnék segíteni ötleteimmel nektek. 

Egy igazán klassz ajándék tippet hoztam ma. Jártatok már Erdőmerülésen? Ha nem, akkor a jövő évi BAKANCSLISTÁRA mindenképpen írjátok fel. Hatalmas élmény, ahol nem a megtett kilométerek számítanak, hanem a befelé figyelés, a magunkra koncentrálás, a relaxáció. Számomra feledhetetlen élmény volt. 

A jövő évben lesz: 

Négy Évszak Erdőmerülés
 
2024-ben is várunk titeket az adott évszakhoz illesztett önismereti napjainkon, ahol az erdő és az alkotás segítségével kerülhettek közelebb az egyszerű jó érzésekhez, relaxációhoz, a saját megoldásokhoz és önmagatok elfogadásához. A programot utalványként ajándékba is adhatjátok, mert környezettudatos és tartalmas kedvesség akár egyesével, akár csokorban.
Négy Évszak Erdőmerülés napok 2024-ben:
tél – Február 9.
tavasz – Április 12.
nyár – Június 7.
ősz – Október 4.
10-16h
 
A napokat Budapesthez közeli, tömegközlekedéssel is könnyen elérhető erdőkben szervezzük. A pontos helyszínt az információs levélben osztjuk meg.
 
PROGRAM
A délelőtt folyamán elmerülünk az erdőben és közösen ráhangolódunk a természet szimbólumaira, délután pedig alkotó eszközökkel nézünk rá aktuális érzéseinkre és a bennünk rejlő lehetséges változásokra. A nap hozadéka lehet, hogy más perspektívából látod meg jelenlegi élethelyzeted vagy elakadásod, és az erdő jóvoltából nyugodt, örömteli hangulatban térsz haza.
A nap folyamán használt alkotó eszközök: land art, kollázs természetes anyagokból és választhatóan festés.
PROGRAMVEZETŐK
Vásárhelyi Kriszta, klinikai szakpszichológus, Erdőmerülés – alapító, szakmai vezető
Kriszta életében gyerekkorától jelen volt a természethez való kapcsolódás, és mindig örül, ha ezt a megnyugtató élményt a munkájával is ötvözheti. A kezdetektől Kriszta tervezi, szervezi, mentorálja az Erdőmerülés programok szakmai oldalát. Fontos számára a könnyedség és komolyság egyensúlya, ezért az Erdőmerülés programjaira jellemző kreatív, felszabadult légkörben is tudatosan képviseli a szakmai hitelességet.
Lázár-Cseke Éva klinikai szakpszichológus, Erdőmerülés Programvezető
Éva klinikai szakpszichológus, művészetterepeuta, főállásban belgyógyászati betegekkel foglalkozik. Az Erdőmerülésben programvezetőként, szakértőként és workshop vezetőként is találkozhattok vele. Programjain elsősorban művészetterápiás módszerekkel, imaginációval, meditációval dolgozik. Tapasztalt, figyelmes és érzékeny, elképesztően nyitott szakember, az ő vezetésével az erdő alkotó és kifejezőtérré, valamint belső képként hazavihető erőforrássá válik.
Tóth Ildikó – művészeti terapeuta, Erdőmerülés Erdőfestés programvezető
Ildikó művészeti terapeuta és PDC-t végzett erdőjáró, permakultúrában jártas kreatív alkotó. Vezet női festőKÖR-t, gyerekcsoportokat, táborokat, szeret közösségben alkotni. Álma, hogy minél több ember szeresse az erdőt, a természetet és találja meg az alkotás örömét. Az Erdőfestés programon az erdőben való szemlélődés, befogadó séta alapozza meg a szabad, örömteli alkotást, és ez az élmény mindenki számára elérhető, képzettség nélkül is.
 
További információ:
JELENTKEZÉS ITT: https://forms.gle/YFbUfGsGHv5Fc3pe9
További információ: 06704584070

Készülődjünk közösen

Én azt gondolom, vallom, hogy egy magunk készítette dísz a lakásunkban sokkal nagyobb értéket képvisel számunkra és a családunk számára is mint bármilyen drága, boltban kapott szépség. Hiszen ahányszor csak ránézünk melegség tőlti el a szívünket, még akkor is ha nem tökéletes a kivitelezés. Ennél jobb KARÁCSONYRA HANGOLÓDÓ program nem létezik, mint ALKOTNI. Hangolódjunk együtt, tartsatok velem. 

Arra gondoltam, hogy ma elhalmozlak titeket csomagolási ötletekkel. Én imádok csomagolni és azt nézni, ahogyan a megajándékozott kibontja a csomagot. 

Ismeritek a Furoshiki kendőt? Illetve az ebből készült kis csomagot, csomagolás technikát?

 Mi a Furoshiki kendő?

A hagyományosan négyzet alakú furoshiki kendő a japán kultúra jellegzetes része.

Az ajándékozási szokások egyik legkifinomultabb módja, ha ajándékot adnak át valakinek, azt egy alkalomhoz illő, vagy szezonális színű, mintájú furoshiki kendővel csomagolják be. Ez a gesztus azt sugallja, hogy az ajándék és az ajándékozott is egyaránt fontos.

Egy másik jellegzetes használati módja egy japán furoshiki kendőnek, ha néhány egyszerű mozdulattal táskát, batyut, kis zsákot készítenek belőle. Ezt a japánok az Onsenben, azaz fürdőkbe járáskor használták, praktikusan elcsomagolva a ruhájukat, hogy az másokéval ne keveredjen össze. De ezen kívül egy ma készített divatos, színes, mintás furoshiki kendő sálnak, párnahuzatnak, könyvborítónak, táskának, de még faliképnek is használható.

A MUSUBI japán furoshiki kendők zavarba ejtően széles kínálatából igyekszem praktikusan használható és különleges darabokat is megmutatni. Ezeket a kendőket ünnepelt japán tervezők, művészek, grafikusok, ruhatervezők álmodták meg. Jellemzően gyakori motívumok a virág minták, a hullámok, macskák, madarak, és a négy évszak jellegzetességei. A japán furoshiki kendők méretei attól függően változnak, mire szeretnénk használni, illetve mekkora a becsomagolandó ajándék. Így választható 45 cm-es kendőktől a 195 cm-es terítőkig. Ha most kezded az ismerkedést a japán furoshiki kendőkkel, ajánlott kisebbekkel gyakorolni, többféle technikát kipróbálva. Néhány egyszerű hajtogatási és csomózási technikával igazán egyedivé lehet tenni egy ajándék csomagolását. Használhatod divatos kiegészítőként, sálként, kendőként, táskaként vagy praktikus szatyornak. Az alap ötletek megtalálhatóak az Everyday Furoshiki című könyvben, ami a webshopban is elérhető, illetve A Nihon Kaori Facebook, Instagram és TikTok oldalon is találsz megfelelő útmutató ahhoz, hogy te is boldog furoshiki kendő használó legyél.

Ettől nemcsak, hogy különleges lesz az ajándékunk csomagolása, de még környezettudatos is. 

A jövő évi célkitűzésem, hogy megtanuljam többek között ezt a technikát is. 

White and Red Illustrated Christmas Party Invitation 1

 

22 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.