Selina
Beszélgettem Rita-Selinával,  Csajos Beszélgetések

Ismerjétek meg: Selinát

Ugye milyen különleges név?? Megvallom őszintén, most először hallottam ezt a nevet. Meg is kérdeztem Selinát, tudja-e, hogy mit jelent a neve??,

SELINA:  
 • Jelentése: gyógyítás, gyógyulás gyöngye

 Már az ismerkedésünk is különös, különleges volt Selinával. Az egyik barátnőm aki Angliában él, hozta fel nekem még a múlt év vége felé, hogy nézzem meg Selina oldalát, meg a weblapját és ha szimpatikusnak találom Őt, akkor  szívesen összehozna bennünket, hogy közösen “alkossunk” valami újat, valami nagyszerűt. Mint később kiderült Selina és Ő, unokatestvérek.

Semmi jónak nem vagyok az elrontója, ezért felvettük egymással a kapcsolatot, kezdetben “csak” a facebookon keresztül, majd néhány héttel ezelőtt sikerült személyesen is találkoznunk. A találkozóból egy kellemes beszélgetés, és egy klassz kis terv született, aminek első lépéseként szeretném nektek bemutatni SELINÁT.

Nem szeretem az olyan interjúkat, amikor semmitmondó, sablonos kérdéseket tesznek fel az interjúalanyoknak. Szerintem a szokásostól eltérő kérdések, sokkal inkább megmutatják, hogy ki lakozik a “színfalak” mögött. Ezért is állítottam össze, már a blog kezdetekor az ISMERKEDJÜNK MEG kérdéssort. 

Selinát is arra kértem, hogy ezekre a kérdésekre válaszoljon nekem, nektek.

Mielőtt rátérnék a kérdésekre, feltettem Selinának azt a kérdést, amit biztosan sokan feltesznek neki,

És….akkor jöjjenek a kérdések és Selina válaszai.

 1. Ha most kezdődne életed 24 órája, akkor miket tennél meg ebben a 24 órában?

Ha jól vagyok, az utolsó 24 órát a gyermekeimmel és a párommal tölteném, hiszen számomra ők a legfontosabbak az életben. Látni és érezni a lányaim és a párom szeretetét mindennél többet jelent számomra.

Azonban, ha olyan állapotban vagyok az utolsó 24 órában, amikor már nem tudjuk valójában egymás társaságát élvezni, akkor inkább egyedül lennék. Ha van rá még lehetőségem, átgondolnám az életem értékes és szép pillanatait, tanulságait, tapasztalatait, amit tovább vihetek magammal.

 1. Biztosan láttad sok-sok évvel ezelőtt az ET-t (kis földönkívüli lény), szóval ha eljönne hozzánk és azt kérné, hogy tanítsuk meg őt egy olyan dologra amit elvihetne az övéihez, Te mire tanítanád?

Megmutatnám ET-nek, hogy milyen a virágoknak az illata, a nap sugarainak simogatása és a lágy szellő érintése. Milyen érezni és beleélni magunkat a pillanatba.

 1. Ha visszamehetnél az időben hová mennél és miért?

Szívesen visszamennék az időben ahhoz a pillanathoz, amikor a lányaim 3 és 4,5 évesek voltak. Egy hétköznap délután, amikor ülünk ovi után az étkezőasztalnál és közösen színezünk, rajzolunk, vágunk, ragasztunk. Évekig rendszeres program volt, hogy leültünk mindhárman és belemerültünk az alkotás szépségébe és közben figyeltem, ahogy kibontakozik egy-egy szépség a kezeik között. 

 1. Ha bárkivel vacsorázhatnál a történelemből, kivel tennéd és miről beszélgetnétek?

-Erre a kérdésre Selina úgy válaszolt nekem, hogy: “erre a kérdésre nem jött válasz” 

Én ebből azt a következtetést vontam le, hogy Selina meri vállalni Önmagát, és csak azért, hogy legyen itt egy válasz, nem fog mondani olyat, amit nem érez hitelesnek, akkor és ott, amikor a kérdést megkapta. 

 1. Ha most kellene eldöntened, hogy a következő életedben férfiként vagy nőként gyere újra, mit választanál és miért?

Ismét nőként születnék újra. Úgy érzem, hogy a nőiség kérdésköre kimeríthetetlen, és még több aspektusában szeretném megélni ezt a minőséget. Mostani életemben nem mindig volt meg maradéktalanul a nőség megélésének érzése. Többször voltam olyan helyzetben, amikor a férfias energiákat kellett működtetnem. Ezen a kérdésen folyamatosan dolgozom, amióta felismertem. Talán a mostani életem után is nyílik még mód arra, hogy tovább finomítsam és megéljem minden szépségét a női létnek.

 1. Mi az a dolog, tevékenység, gondolat, ami számodra a legnehezebb a mindennapokban?

A gyermekeim most lépnek a kiskamasz korba. Mindennapi kihívást jelent számomra, hogy a megfelelő vérmérséklettel, odaadással, szeretettel kezeljem az érzelmi kilengéseiket. Dolgozom rajta folyamatosan, de be kell valljam őszintén, nem mindig sikerül…

7. Ha kérhetnél hármat, mi lenne az?

 1. Egészég magam és a családom számára.
 2. Sikerüljön kialakítani és megtartani egy szeretetteljes, elfogadó és megértő légkört akkor is, ha a gyermekeim teljesen átlépnek a kamaszkorba.
 3. Szeretnék olyan élményekkel gazdagodni, melyek feltöltik a szívemet pozitív érzésekkel, és azt mondhassam rájuk, hogy ezért érdemes élni.
 1. Ha egy varázsütésre megszüntethetnél bármit a világon, mi lenne az?

Talán a tudatlanságot szüntetném meg, ami megakadályozza az embereket abban, hogy lássák, hogy miért is vannak itt a Földön. Mi az oka annak, hogy ide születtek, és mi az, amit elterveztek, hogy megvalósítanak ebben az életben. Szerintem, ha ez a megértés megszületik, sokak számára könnyebbé válik az élet.

 1. Mire vagy a legbüszkébb?

Arra a felismerésre, hogy ha valamit igazán akarok, akkor az el tudom érni, meg tudom valósítani.

 1. Mi lenne a Bakancslistádon az első dolog, amit még szeretnél megcsinálni ebben az életben?

Mantak Chia TAO Csikung nagymester hozta létre a TAO Garden oktató és gyógyító központot Thaiföldön. A mostani legnagyobb célom, hogy itt eltölthessek néhány hetet és tovább fejleszthessem TAO csikung tudásomat közvetlenül a mestertől tanulva.

 1. Ha visszamehetnél az időben, hogy egy már megtörtént eseményt újra „írj”, ugyanazokkal a szereplőkkel, ugyanott, de mégis másképp. Megtennéd?

Érdekes, hogy pont ezt a kérdést tetted fel, hiszen ezt a technikát alkalmazzuk a ThetaHealing oldások kapcsán is. Nem csak én segítek felülírni a régi mintákat, történeteket, hitrendszereket másoknak. hanem én is rendszeresen, heti szinten teszem meg ugyanezt az egyik kedves barátom által.

Ha foglalkoztat egy gondolat, ha tudatos szinten nem találom rá a választ, akkor ezen technika segítségével visszamegyünk a múltba, megkeressük a gyökérproblémát, és átírjuk a régi rossz tapasztalatot, mintát. Én ezt egy nagyon hasznos módszernek tartom, mert segít, hogy rálássunk azon tudatalatti működésünkre, melyek 90%-ban befolyásolják a mindennapi döntéseinket. Ez egy nagy lépés a tudatosabb élet irányába.

 1. Mit szeretsz az életben a legjobban?

Régebben is, de az utóbbi időben még inkább megtapasztaltam azt, hogy mindig van megoldás, és mindig van segítség. Nem olyan régen bezártam egy régi ajtót és kinyitottam egy számomra még ismeretlent. Ahogy megszületett a döntés, és elindultam az úton elkezdtek kigyúlni a fények, újabb és újabb ajtók nyíltak meg, társak szegődtek mellém, új kapcsolatok alakultak. Csodálatos érzés, ha elhiszed, majd megtapasztalod, hogy ha megteszed az első lépést, akkor úgy fognak alakulni a körülmények, a lehetőségek, hogy segítsenek ezen az úton. De ez csak akkor van így, ha a saját utadat járod.

 1. Ha ételként kellene jellemezni magad, milyen étel lennél?

Tavaszi friss saláta

 1. Ha meglenne minden feltétele annak, hogy valami egészen másba fogj, mint amit eddig csináltál, tanultál, mihez kezdenél?

Közgazdász végzettséggel, államigazgatásban dolgoztam pénzügyi területen középvezetőként 14 éven át. Egy idő után úgy éreztem, hogy ez már nem az én utam, és valami mást szeretnék csinálni. Majd jött egy új helyzet, és úgy éreztem, hogy itt az idő…..most, vagy soha. Így elindultam egy olyan úton, amit már több, mint 20 éve jártam, de nem ebben a formában. Önismereti mentor lettem és TAO csikung oktató. Ez merőben más, mint az eddigi munkám. Szabadabb és élettel telibb. Most lehetőségem van arra, hogy én is tovább fejlődjek az önismereti utamon, és másokat is támogassak ebben.

+a bónusz kérdés pedig legyen az, ha szeretnél, kérdezz Te is tőlem!

 1. Kérdésem neked: 

Mi motivál abban, hogy megoszd a gondolataidat másokkal?

 • Kezdetben az motivált, hogy szerettem volna “nyomot hagyni” magam után.
 • Egy kicsit terápia, egy kicsit munka, egy kicsit szórakozás és nem utolsó sorban egy kicsit a GYERMEKEM is ez a blog. 
 • Nem csak a rózsaszín, csupa habos, csupa jó dolgokat írom itt meg, hanem a nehézségeimet, az erre kitalált megoldásaimat is. Úgy gondolom, ha ezek az írásaim csak egy olyan emberhez elérnek, akinek pont arra a szóra, arra az ötletre van szüksége, amit nálam olvas, vagy csak szerzek a kis szösszeneteimmel egy pár kellemes percet valakinek, akkor már nem írtam hiába ezt a BLOGOT. 

Bármibe fogsz, egyszer vége szakad. Minden vízfolyás egyszer végéhez ér, minden tűz egyszer kialszik, minden edény egyszer eltörik, kő szétporlad, halandó meghal. Attól boldog az ember, hogy a világot megismeri, s nyomot hagy maga után.

Csingiz Ajtmatov

Nagyon köszönöm Neked Selina a válaszokat és a nekem feltett kérdésedet is!

Selina: Szkálosi Rita Selina
onszeretet 600

Egy pici információt a kérdéseim megválaszolása közben elárult a munkájáról  Selina. Biztosan szeretnél többet is megtudni, olvasni a hivatásáról: itt megteheted:  Chi-coaching

Végül még egy kéréssel fordultam Selinához. Megosztanád velünk egy kedvenc idézetedet?

Egy plakáton láttam 20 éve, azóta kíséri az utamat.

A lehetetlen csupán egy nagy szó,
amellyel kis emberek dobálóznak,
mert számukra könnyebb egy készen kapott
világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változásra.

A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.
A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás.
A lehetetlen lehetőség.
A lehetetlen múló pillanat.
A lehetetlen nem létezik.

A további közös kooperálásunkról pedig itt olvashatsz.

86 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.