AdventiKalendárium,  Karácsony

Advent 20. nap

Colorful Watercolor Illustrated Deer Forest Landscape Merry Christmas Greeting Card 1
5e5b631d21622488f2861b8ec8686b3c
da9dc132ec30a560f8a16b5422fc9497
Colorful Watercolor Illustrated Deer Forest Landscape Merry Christmas Greeting Card 2
399074899 730026742504983 1686292379640768782 n

 

Fűszer a léleknek

Grey and Blue Minimalist Merry Christmas Facebook Post

ADVENT utolsó hetébe léptünk, ha van kedvetek velem tartani, na és persze időtök is engedi a végső visszaszámlálás közepette akkor játszunk még egy kicsit, ezzel is színesebbé, EMLÉKEZETESEBBÉ téve ezt az IDŐSZAKOT

DSC 0121

A jéték neve: ADVENTI FOTÓ KIHÍVÁS.

A játék lényege: Minden nap megadok egy témát, amiről a fotónak szólnia kell. Az elkészült fotókat a Ms. Hortensia facebookos oldalára kell üzenetben elküldeni. ADVENT utolsó NAPJÁN december 23-án szombaton lesz a sorsolás. Minimum 3 fotó beküldésével lehet részt venni a játékban.

A játék nyereménye: ez a fantasztikus MANÓ, amit az Enani Manók készít el a nyertesnek. A manó 55 cm magas és biztosan állíthatom, hogy a gyerekek kedvence lesz.Enani Manok 1

A mai TÉMA: Melegség

Ez lesz itt a gyereksarok!

Jöjjenek a kicsik, picik és a picit nagyobbak. Lesz mese, feladatok, színező.

Ma egy mesét hoztam nektek.

A szerencsepróbáló királyfi (népmese)

Volt egyszer egy királyúrfi. Ez a királyúrfi azt mondja az édesapjának:
– Felséges apámuram! Én elmegyek szerencsepróbálni, de engedje meg, hogy elvigyem magammal az én öreg szolgámat is.
Azt feleli erre az öreg király:
– Én nem bánom, édes fiam, menj el, s vidd a hűséges szolgádat is, csak az életedre ügyelj!
Felkészülődik a királyúrfi, s jó hajnalban elindulnak. Mennek, mendegélnek, s hát egyszer egy nagy rengetegbe érnek. Abban a rengetegben találnak egy forrást, mellé megtelepednek, s eléveszik a tarisznyát, hogy egy kicsit falatozzanak.
Hát amint az ebédet elköltenék, jő egy kicsi emberke, akinek hétsinges volt a szakálla, s a vállán egy mázsás botocskát cipelt. Ez a kicsi emberke csak belészökik a forrásba, s eltűnik.
– No – mondja a királyúrfi -, megyek utána, mert ez bizonyosan Tündérországba ment. Te pedig öreg szolgám, menj vissza, s mondd meg az édesapámnak, hogy hová mentem, s ha egy esztendő múlva vissza nem kerülök, csináltasson nagy temetést az emlékezetemre, mert akkor, tudom istenem, nem leszek az élők között.
Azzal bészökik a forrásba, nagy hirtelen lemerül, s hát egy szempillantásra egy gyönyörűséges szép réten találja magát. Ezen a réten volt egy aranyvár, de az egész fekete gyásszal volt bévonva. Találkozik egy emberrel, kérdi, hogy miért vonták azt a várat talpig feketébe.
– Azt bizony azért – feleli az ember -, mert a városon kívül van egy tó, s abban lakik egy hétfejű sárkány, akinek minden áldott nap egy leányt kell adni ebédre, különben az egész várost elpusztítja még a föld színéről is. Most éppen a király leányára került a sor. Senki sem ajánlkozik megmentésére, pedig aki azt megcselekedné, ugyan boldog lenne: neki adná a király a leányát, s melléje fele királyságát.
Gondolja a királyúrfi, hogy ő bizony szerencsét próbál. Egy élete, egy halála, ha addig él, sem engedi meg, hogy a király leányát a sárkány bekebelezze.
Hát csakugyan jött a királykisasszony fekete gyászruhában, mellette a porkoláb. Sem a várból, sem a városból nem mert senki lélek velük jönni, csak úgy messziről húzta tizenkét banda a szomorú marsot is. Mikor a tóhoz értek, a hétfejű sárkány már ott hemmedezett a tó partján, szörnyű hét száját tátogatta, s úgy várta az ártatlan leányt.
De csak odaszökik ekkor nagy hirtelenséggel a királyúrfi, felöleli a királykisasszonyt, egy-két lépést odébb teszi, s neki a sárkánynak! Hej, szegény világ – lett itt verekedés! Csurgott a verejték mind a kettőről, mint a patakfolyás. Hanem a királyúrfi nem hagyta magát, s hat fejét le is vágta a sárkánynak. Aj, szegény egy feje, hát könyörgött a sárkány, hogyne ölje meg egészen, hagyja meg ezt az egy fejét. A királyúrfi bizony nem engedett, a hetedik fejét is levágta a sárkánynak.
Mikor ezzel készen volt, odafordult a leányhoz, s azt mondta neki:
– Felséges királykisasszony, most menjünk haza apádhoz, hadd örüljön!
No, lett hét országra szóló vendégség!
Olyan kedve is volt minden léleknek, hogy csupa gombostűkön táncoltak.
Aközben eltelt egy esztendő, s a királyúrfinak eszébe jutott, hogy neki haza kéne menni. Hatlovas hintóba ült feleségestül, s úgy kihajtott a forráson, hogy meg se vizesedett senki, semmi. Hát mikor kiérnek, az apja ott várja az egész udvarnéppel. Volt öröm! Szinte megették egymást… Hazamentek, nagy vendégséget csaptak. Azután tojáshéjba kerededtek, a Küküllőn leereszkedtek. Holnap legyenek a ti vendégeitek!
Hétsinges – nagyon hosszú (1 sing kb. 60 cm)
Porkoláb – börtönőr
Mars – induló

2e00092b8bdd9f802df94dd6da2c8ce7

ProgramAjánló

A családi közös időtöltésnél, az együtt megélt élményeknél nincs szebb és összetartóbb. Olyan pillanatokat, emlékeket teremthetünk általa amire később visszaemlékezve ismét megmosolyogtat vagy ép átsegít egy nehéz napon, életszakaszon. Ehhez szeretnék hozzájárulni a tippjeimmel. 

Én ugyan nyáron voltam a Folly Arborétumban de szerintem ilyenkor télen is biztosan különleges hangulatot áraszt és most még meg van spékelve egy interaktív játékkal, szabadulószobával természetkedvelő kicsiknek és nagyoknak kb. 1-1,5 órában.  

Szabadulószoba egy arborétumban? Igen, lehetséges! Próbáld ki! 

További információért kattints ide: Folly Arborétum

Ajándéktippek Neked-Tőlem

Az egyik legnehezebb feladat a KARÁCSONNYAL KAPCSOLATOSAN, hogy kitaláljuk, megtaláljuk azt az AJÁNDÉKOT a szeretteink, barátaink, munkatársaink számára, amit nem “csak” mi tartunk jónak, hasznosnak, kedvesnek, ötletesnek, hanem a megajándékozott is. Ebben szeretnék segíteni ötleteimmel nektek.

Csokoládé imádók számára egy csupa-csoki-csoda élménytúra a Szamos Marcipán Csokoládé Múzeumában. 

Csokoládé túránkon egy különleges utazásra invitáljuk a csokoládé szerelmeseit.

A túra alkalmával Szamos csokoládémesterek vezetik körbe vendégeinket a múzeumban, mesélnek a csokoládé történetéről, a régi és modern csokoládé készítő eszközök használatáról, valamint a csokoládé fogyasztás szokásairól kezdetektől napjainkig. A túra része a különleges Szamos marcipánszobrok megtekintése, a századfordulós cukorkabolt és a csokoládé műhely bemutatása.

Az egy órás túra során marcipán, kakaóbab és csokoládé pasztilla kóstolóval készülünk, hogy még izgalmasabb legyen ez az édes kirándulás. A túra végén egy különleges csokoládé bemutatóval és csokoládéöntéssel készülünk, melynek részeként mindenki saját kezűleg díszítheti fel a mester által kiöntött étcsokoládé táblákat. 

A program díja tartalmazza a túravezetést, a kóstolókat, az elkészült édességeket és azok díszcsomagolásást, valamint egy filmvetítést a csokoládé készítésről. A túra 1 órás. Ajánljuk mindenkinek, aki rajong a csokoládéért, felnőtteknek és gyerekeknek (5 éves kortól) egyaránt.

Minden további információt megtaláltok itt: Csokoládémúzeum

White and Red Illustrated Christmas Party Invitation 1

 

20 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.