AdventiKalendárium

Advent 14. nap

Advent 14. nap
5e5b631d21622488f2861b8ec8686b3c
da9dc132ec30a560f8a16b5422fc9497
Advent 14. nap
399074899 730026742504983 1686292379640768782 n

 

Fűszer a léleknek

Beige And White Natural Let It Snow Facebook Cover

ADVENT második hetét is folytassuk egy szuper kis játékkal, ami, ha velem tartotok, végig fog kísérni bennünket egész készülődésünk folyamán, hogy ezzel is színesebb, EMLÉKEZETESEBB és egy kicsit más legyen idén ez az IDŐSZAK.

IMG 20231116 112057 1

A játék neve: ADVENTI FOTÓ KIHÍVÁS.

A játék lényege: Minden nap megadok egy témát, amiről a fotónak szólnia kell. Az elkészült fotókat a Ms. Hortensia facebookos oldalára kell üzenetben elküldeni. ADVENT utolsó NAPJÁN december 23-án szombaton lesz a sorsolás. Minimum 3 fotó beküldésével lehet részt venni a játékban.

A játék nyereménye: ez a fantasztikus MANÓ, amit az Enani Manók készít el a nyertesnek. A manó 55 cm magas és biztosan állíthatom, hogy a gyerekek kedvence lesz.Enani Manok 1

A mai TÉMA: Valami arany

Ez lesz itt a gyereksarok!

Jöjjenek a kicsik, picik és a picit nagyobbak. Lesz mese, feladatok, színező.

Ma egy mesét hoztam nektek.

Mese a szeretetről, a tükörről és szépségről.

Egyszer, messze földön, nagyon rég, egy királynak lánya született. Gyönyörű volt kicsinek is, s egyre szebb lett, ahogy felcseperedett. Mire eladósorba került, olyan szép lett, hogy nem volt hozzá hasonló az egész földkerekségen. Messze földre vitték a szépség hírét a galambok, s a hírt, hogy a Hercegnőnek vőlegényt keresnek.

Nem messze a vártól lakott egy csúf tündér. Irigy volt, gonosz és megkeseredett. Hallotta a szépség hírét és dühösen felkerekedett. Egész a várig ment, be is jutott, s ahogy meglátta a szépséges Hercegnőt, olyan dühös lett, hogy nyomban megátkozta:

– Szebb és szebb legyél napról napra, ki rád néz, a valóságot lássa! Egyedül Te, csak Te légy az, ki minden tükörben csúnyát lát, egy csúf ocsmány banyát!

Szegény Hercegnő nagyon megijedt, berohant a várba s egyből tükröt keresett. Belenézett, s mit látott! Egy szörnyű ocsmányságot! Egy rút, vén banyát, rettenetes szörnyű pofát.

 

43c0c02e5463c15e612c7ad00e29346d

ProgramAjánló

A családi közös időtöltésnél, az együtt megélt élményeknél nincs szebb és összetartóbb. Olyan pillanatokat, emlékeket teremthetünk általa amire később visszaemlékezve ismét megmosolyogtat vagy ép átsegít egy nehéz napon, életszakaszon. Ehhez szeretnék hozzájárulni a tippjeimmel. 

„Kétarcú, titokzatos, tündéri várkastély” 

Most az gondolhatjátok, hogy valami különleges várba invitállak titeket. De nem… Ez a hely a 

Magyar Nemzeti Bank Felügyeleti Központ és Pénzmúzeum

Érdekesebbnél érdekesebb programok közül lehet választani, kisiskolás kortól egészen a középiskoláig.

Pl: Meghívó a Monetáris Tanácsba
(középiskola; max. 15 fő, a foglalkozás ideje 60-70 perc)
Az MNB Monetáris Tanácsa fél százalékponttal emelte a jegybanki alapkamatot – vajon mi a jelentősége, értelme ennek a hírnek? Ha tudjuk erre a választ, akkor már irányíthatjuk is a monetáris politikát? A látogatás során ezt a döntést próbálhatjuk ki, megismerve a jegybank felelősségteljes szerepét a gazdaságban, az árstabilitás megőrzésében.

 

Ajándéktippek Neked-Tőlem

Az egyik legnehezebb feladat a KARÁCSONNYAL KAPCSOLATOSAN, hogy kitaláljuk, megtaláljuk azt az AJÁNDÉKOT a szeretteink, barátaink, munkatársaink számára amit nem “csak” mi tartunk jónak, hasznosnak, kedvesnek, ötletesnek, hanem a megajándékozott is. Ebben szeretnék segíteni ötleteimmel nektek.

A bútorfestés egyre nagyobb teret hódit és ehhez kíváló ajándék lehet a karacsony 1 2 2 768x768 1

‘KÉPZELŐERŐ’ AJÁNDÉKCSOMAG

Engedd szabadjára a kreativitásodat: ez az ajándékcsomag fantasztikus segítség lesz ahhoz, hogy kompromisszumok nélkül megvalósíthasd az elképzeléseidet! Tudjuk, hogy a színek közül mindig nehéz a választás… ezért ebben a csomagban 4 különböző árnyalat is van!

KINEK AJÁNLJUK A ‘KÉPZELŐERŐ’ AJÁNDÉKCSOMAGOT?

Lepd meg a szeretteid közül azt, aki imádja, ha egy lestrapált bútorból olyat alkothat, ami hű a saját stílusához! (…természetesen magadat is megajándékozhatod, ha úgy érzed, hogy ez a személyleírás éppen passzol!)

A szenvedélyes bútorátalakító az, akinek ezt a csomagot összeállítottuk. Ha elkap a kreatív lendület, akkor egy szín bizony nem elég, ezért ebben a csomagban rögtön 4 tejfesték-árnyalat is van! A dobozban minden alapanyag ott van, amivel bármilyen bútorátalakítás egyszerűen kivitelezhető (mindegy, hogy milyen anyagból van a felület: lakkozott, zománcfestékkel mázolt, laminált stb.)… mindehhez pedig egy professzionális ecset lesz a segítség, hogy valóban arra koncentrálhass, ami a munkában élvezet: a kreativitásod kibontakoztatására!

White and Red Illustrated Christmas Party Invitation 1

 

28 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.