ismer
Beszélgettem Reával,  Csajos Beszélgetések

Ismerjétek meg: Reát

Én tökéletesen hiszek abban, hogy ha az ember lánya kedves az emberekhez, akkor KEDVES EMBEREKET VONZ BE, ismer meg. Ha jó dolgokat tesz másoknak, akkor JÓ DOLGOKAT KAP viszonzásként Ő maga is. 

A múlt év decemberében vettem a bátorságot és írtam néhány KEDVES EMBERNEK, akiktől vásároltam, akiktől inspirálodtam, hogy szeretnék róluk egy kis szösszenetet írni, itt a blogon. Így ismerkedtem meg a vásárláson kívül is Reával. Már akkor, abban a néhány perces találkozásban, amikor Rea átadta a leveses tálamat amit tőle vettem, azt éreztem, hogy de jó lenne vele jobban is megismerkedni. A decemberi cikk megjelenése után, meg is beszéltük, hogy sort kerítünk egy jó kis traccspartira valamikor januárban. A januárból február lett és a kis traccspariból majdnem egy egész napos beszélgetésmaraton lett. Ekkor beszéltük meg Reával, hogy jó lenne a dumcsizáson túl együtt is “dolgozni”, mert sok közös van bennünk. 

Az előzetesen felvázolt terveimmel, céljaimmal, a blogom minőségével Rea tudott azonosulni, így amikor konkrétan feltettem neki a kérdést, hogy részt venne-e a mi kis Csajos Szövetségünkbe, Ő igent mondott. 

Ugyanazokat a kérdéseket tettem fel Reának, mint Selinának és Csillának is.

És….akkor jöjjenek a kérdések és Rea válaszai.

 1. Ha most kezdődne életed 24 órája, akkor miket tennél meg ebben a 24 órában?

  Őszintén? nem szeretném tudni, hogy melyik az utolsó 24 órám, de szeretnék minden napot olyan emberekkel tölteni akiket szeretek és akiknek én is számítok. Az, hogy mit csinálunk, teljesen mindegy, csak együtt legyünk, a szeretet a különleges ami emlék lesz azoknak akik itt maradnak. (Amúgy érdekes módon szoktam mostanában gondolni a halálra, és arra, hogy vajon milyen lesz. Lehet ez a korral jár?)

 2. Biztosan láttad sok-sok évvel ezelőtt az ET-t (kis földönkívüli lény), szóval ha eljönne hozzánk és azt kérné, hogy tanítsuk meg őt egy olyan dologra amit elvihetne az övéihez, Te mire tanítanád?

  Hát nem is tudom mit tudnék amit ő nem? Attól tartok, hogy ha ő eljutott ide, akkor sokkal fejlettebb civilizációból jött mint ami minket itt körülvesz. De talán az ő bolygója más, így a természetet mutatnám meg neki, az élőlényeket.

 3. Ha visszamehetnél az időben hová mennél és miért?

  Ez attól függ, hogy a saját időmben, vagy úgy általában az időben? A saját időmben úgy 20 évet, vagyis addig mennék vissza, amikor Japánban éltünk, sokmindent másképpen alakítanánk. De ha a történelemben mehetnék vissza, akkor az ókori Egyiptomban érdekes lenne eltölteni egy kis időt, vagy ott élni.

 4. Ha bárkivel vacsorázhatnál a történelemből, kivel tennéd és miről beszélgetnétek?                           Leonardo da Vinci – elképesztően tehetséges volt, sztem kiváltság volt ismerni egy ilyen sokrétűen művelt és intelligens embert, aki a korát meghaladó volt szinte minden téren.

 5. Ha most kellene eldöntened, hogy a következő életedben férfiként vagy nőként gyere újra, mit választanál és miért?

  Nőként – szeretek nő lenni minden nehézségével és örömével, kiváltságával, még akkor is ha sokszor nehezebb dolgunk van mint a pasiknak.

 6. Mi az a dolog, tevékenység, gondolat, ami számodra a legnehezebb a mindennapokban?                      Az időm menedzselése, nehezen tudom magamat tartani az eredeti elképzelésekhez. Nagyon elcsábítható vagyok egy-egy új dolog kipróbálására. Ezenkívül hatalmas hibám az, hogy elaprózom magam, de ez is arra vezethető vissza, hogy szeretek új dolgokba belefogni

 7. Ha kérhetnél hármat, mi lenne az?

  I. Szeretnék addig élni, hogy lássuk a párommal együtt a fiunkat boldog és kiteljesedett felnőttként, oldalán egy szerető társsal, esetleg gyerek(ek)kel.

  II. Szeretném, ha minden nehézség ellenére sikerülne befejezni a FehérHáz-at kívül is úgy, ahogyan elgondoltuk, nem csak belül.

  III. Szeretném, ha jobban vigyázna minden ember a környezetére és más élőlényre, hogy az utánunk következő generációk is megcsodálhassák milyen szép is ez a világ.

 8. Ha egy varázsütésre megszüntethetnél bármit a világon, mi lenne az?                                      A háborúkat mindenképpen és az azokért felelős embereket, mert nem érdemlik meg az életüket.                      
 9. Mire vagy a legbüszkébb?                                                                              Mindig az éppen aktuális ötletem megvalósítására, és arra, hogy felismerhetőek a munkáim, a fotóim, hogy hagyok valami kicsi nyomot az utókornak.                                                                                                       
 10. Mi lenne a Bakancslistádon az első dolog, amit még szeretnél megcsinálni ebben az életben?              Megírni azt a könyvet a házunk felújításáról, amit először persze be kell fejezzünk.                          
 11. Hogy nem vagy?

  Mindig éppen másképpen, mikor milyen a hangulatom, de nagyon nem szeretek rosszul lenni, szeretek egy kicsi örömet találni magamnak minden nap amibe kapaszkodhatok.

 12. Ha visszamehetnél az időben, hogy egy már megtörtént eseményt újra “írj”, ugyanazokkal a szereplőkkel, ugyanott, de mégis másként. Megtennéd? Ha igen, miért, ha nem, miért?                                    Nem szeretnék “Mindenhatót” játtszani. Már régen rájöttem arra, hogy a     személyemtől, a kívánságaimtól függetlenül működik a világ, én nagyon kicsi   vagyok a nagy dolgok és más emberek megváltoztatásához.          
 13. Mit szeretsz az életedben a legjobban (nem kit, mit!)?                                                     A szabadságomat … azt, hogy egy olyan társra találtam aki támogat, feltétel nélkül megbízik bennem – nem mellesleg én is őbenne.                                                                                                                                     
 14. Ha ételként kellene jellemezni magad, milyen étel lennél?                       

  Kényeztető olasz gyümölcsfagyi, valami gigamega gusztán tálalva.

 15. Ha meglenne minden feltétele annak, hogy valami egészen másba fogj, mint amit eddig csináltál, tanultál, mihez kezdenél?                                                                                          Ügyvéd lennék – szeretek harcolni az igazamért és ki is állok magamért, még akkor is, ha konfliktusba kerülök emiatt … másokon segíteni egy-egy reménytelennek tűnő helyzetben, hogy szabad lehessen, szuper érzés lehet.

+a bónusz kérdés pedig legyen az, ha szeretnél, kérdezz Te is tőlem!

 16. A kérdésem neked:

 Hová mennél ha kapnál egy utazási utalványt, amivel a világ bármely pontjára elutazhatnál egy hónapra. Miért pont oda? Ha vihetnél valakit magaddal … ki lenne az?

Hová mennék??? Rengeteg csodás hely van a világon, nagyon nehezen tudnék választani. Évekkel ezelőtt jártam az Azori-szigeteken, azt hiszem oda bármikor visszamennék, már csak azért is, mert ott egy 7 szigetből álló csodás mesevilág van, amiből én még csak 1 szigeten jártam. Abban az 1 hónapban lehetőségem lenne az összeset bebarangolni. Leginkább a családdal mennék, hogy együtt éljük át azt az elképesztő szépséget, ami ott van.

Miközben írom ezeket a sorokat, eszembe jutott, hogy a Camino-t is végigjárnám, azt viszont kizárólag egyedül. 

Nagyon köszönöm Neked Rea a válaszokat és a nekem feltett kérdésedet is!

Molnár Andrea Rea

rea 1 e1679210163178

Biztosan szeretnél többet is megtudni, olvasni Reáról, itt megteheted: Reantik
Elárulom, hogy olyan mesés mackókat készít, hogy ha meglátod, biztosan nem tudsz neki ellenállni.  
Végül még egy kéréssel fordultam Reához. Megosztanád velünk egy kedvenc idézetedet?
“Minden okkal történik.”

 

79 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.