AdventiKalendárium,  Karácsony

Advent 19. nap

Merry Christmas Minimalist Card 1
5e5b631d21622488f2861b8ec8686b3c
da9dc132ec30a560f8a16b5422fc9497
Merry Christmas Minimalist Card 1
399074899 730026742504983 1686292379640768782 n

 

Fűszer a léleknek

White Elegant Christmas Dinner Menu

ADVENT utolsó hetébe léptünk, ha van kedvetek velem tartani, na és persze időtök is engedi a végső visszaszámlálás közepette akkor játszunk még egy kicsit, ezzel is színesebbé, EMLÉKEZETESEBBÉ téve ezt az IDŐSZAKOT

20190115 144302

A jéték neve: ADVENTI FOTÓ KIHÍVÁS.

A játék lényege: Minden nap megadok egy témát, amiről a fotónak szólnia kell. Az elkészült fotókat a Ms. Hortensia facebookos oldalára kell üzenetben elküldeni. ADVENT utolsó NAPJÁN december 23-án szombaton lesz a sorsolás. Minimum 3 fotó beküldésével lehet részt venni a játékban.

A játék nyereménye: ez a fantasztikus MANÓ, amit az Enani Manók készít el a nyertesnek. A manó 55 cm magas és biztosan állíthatom, hogy a gyerekek kedvence lesz.Enani Manok 1

A mai TÉMA: Mellettem

Ez lesz itt a gyereksarok!

Jöjjenek a kicsik, picik és a picit nagyobbak. Lesz mese, feladatok, színező.

Ma egy mesét hoztam nektek.

A csodakantár (népmese)


Volt egyszer egy csikósbojtár. Ez a legény olyan jó étvágyú volt, hogy hatvanhat gombóc után még a nadrágszíját sem eresztette meg. Hatalmas étvágyához megfelelő erővel is rendelkezett, mert akár egy hétéves lovat is fel tudott emelni, ha arra került a sor.
Amikor a legény már húszesztendős is elmúlt, azt mondta az édesapjának:
– Hallja-e kend, édesapám, asszony után kéne néznem!
Az öreg csikós jóvá is hagyta a tervet, és elbúcsúzott a fiától. A legény meg elindult gyalogosan. Alig ment egy darabon, amikor észrevette, hogy előtte a mezőn egy ló nagyban verekszik egy farkassal. Több se kellett a csikósnak. Két kézre kapta a karikását, és olyat csördített a farkasra, hogy az menten elnyúlt a földön. A ló ekkor odafordult a legényhez, és azt mondta neki:
– Megszabadítottál a legnagyobb ellenségemtől, a farkaskirálytól. Én is segítek rajtad. Tudom, hová készülsz. Nehéz útra vállalkozol. Az, aki a te mátkád lesz, messze lakik innen, az acélfolyón is túl, a lekvárhegy mögött, egy boszorkány házában. Vedd le a kantárom, tedd a tarisznyádba! Akire ezt rádobod, addig száguld veled, míg azt nem mondod elég.
A legény úgy is tett. Megveregette a ló nyakát, elbúcsúzott tőle.
Már fél esztendeje is ballagott, amikor az acélfolyóhoz ért.
– Mi lesz most? – vakarta meg a füle tövét a csikósbojtár.
Alighogy így elbúsulta magát, felbukkant egy nagy, tátott szájú hal a folyóból.
– Elmenj innen, te legény, mert rögtön bekaplak!
Több se kellett Jancsinak, mert így hívták a legényt, előkapta a kantárt, ráhajította a hal fejére. Hát halljatok csodát! A hal úgy megszelídült, hogy olyan lett, mint a kezes bárány. Szinte kínálni kezdte a hátát, hogy üljön fel rá Jancsi, majd átviszi a folyón.
A legény máris ott termett a hal hátán, és nyargaltak a folyón keresztül. Amikor a folyón átkeltek, Jancsi lekapta a kantárt, és kiugrott a partra.
Két napra rá már a lekvárhegy oldalán csúszkált Jancsi, de akárhová lépett, mindenütt elsüllyedt a csizmája.
– Baj lesz itt, de nagy!
Hirtelen észrevette, hogy a hegy mögül egy szárnyas sárkány tátogat feléje. Nem sokat teketóriázott, hanem előkapta a kantárt, és máris nyargalt a szárnyas sárkány hátán, hogy szinte süvöltött a szél a füle mellet.
Sűrű erdő közepén állt a boszorkány háza. Jancsit meglátva mindjárt kipenderedett a rút boszorkány. Haja szénaboglya, füle mint a legyező, orra a mellét verte. Károgott, mint a holló. Vijjogott, mint a vércse. Már majdnem hogy rosszul járt Jancsi vele, mikor felpattant a hátára a csodakantár segítségével, és elkezdete hajtani hét álló nap és hét éjjel az erdőben.
Ekkor aztán a boszorkány összerogyott. Hirtelen felrepedt a bőre, és kibújt belőle egy szépségesen szép leányzó.
Megörült most Jancsi, de nagyon. Különösen, amikor a leányzó így szólt hozzá:
– KÖszönöm, hogy megszabadítottál. Egy gonosz boszorkány elvarázsolt, s arra kényszerített, hogy én is boszorkány képében éljek. Még ki tudja, meddig szenvedhettem volna, ha te meg nem szabadítasz. Most már aztán ásó, kapa s a nagyharang sem választhat el bennünket egymástól.
Jancsinak se kellett több. Előfüttyentette a táltos paripát, rátette a csodakantárt, s hipp-hopp már otthon is voltak.
Holtig éltek boldogan.

ProgramAjánló

A családi közös időtöltésnél, az együtt megélt élményeknél nincs szebb és összetartóbb. Olyan pillanatokat, emlékeket teremthetünk általa amire később visszaemlékezve ismét megmosolyogtat vagy ép átsegít egy nehéz napon, életszakaszon. Ehhez szeretnék hozzájárulni a tippjeimmel. 

Miközben családi programokat kerestem, egy igazán érdekes MÚZEUMRA leltem. Halottatok már a Cat (macska) múzeumról? Na eddig én sem… 

Különleges cicák várnak Titeket egy nyugodt és lebilincselő környezetben, ahol gyarapíthatjátok ismereteiteket, vagy épp cicás kiegészítőket válogathattok magatoknak doromboló társaságukban! 

Tökéletes választás a családnak, baráti köröknek vagy akár egy randira!

A Múzeum területe galériázott, az alsó szinten a Macskák a nagyvilágban tematika szerint haladhatnak végig az érdeklődők különféle ismert festmények cicás átdolgozása és kortárs cicás festmények megtekintése közben. Az egyiptomi Fotófalnál vicces cicás kellékekkel, szelfi állvány segítségével tudnak magukról képet készíteni emlékbe, illetve a Gyereksarokban kedvükre színezőzhetnek, vagy rajzolhatnak a kisebbek.

A felső szinten található a Zsolnay, Herendi, Hollóházi és külföldi darabokból álló porcelánkollekciónk, valamint a Dzsungel teremben a macskák biológiai különlegességeiről és az egyes közkedvelt fajtákról olvashatnak érdekes tudnivalókat. Ugyanitt található filmvetítés is, középen egy Kvíz lehetőség tableten, illetve leghátul a Relax kuckó, ahol erdei hangaláfestéssel kapcsolódhatnak ki kedvenceik társaságában!

A belépőjegyhez, a kvíz sikeres kitöltése esetén távozás előtt egy kisebb cicás szuvenírt is lehet húzni a Zsákbamacskából.”

Minden információt megtaláltok itt

Ajándéktippek Neked-Tőlem

Az egyik legnehezebb feladat a KARÁCSONNYAL KAPCSOLATOSAN, hogy kitaláljuk, megtaláljuk azt az AJÁNDÉKOT a szeretteink, barátaink, munkatársaink számára amit nem “csak” mi tartunk jónak, hasznosnak, kedvesnek, ötletesnek, hanem a megajándékozott is. Ebben szeretnék segíteni ötleteimmel nektek.

Ma egy olyan ajándék ötletet hoztam nektek ami a nagy karácsonyi habzsi-dőzsi után, amikor a nadrágunk az mosás során minimum egy méretet összemegy, igazán hasznos lehet. 

Én azt gondolom, hogy mindenki számára van egy ideális mozgásforma, amit önmaga is szeret csinálni és a teste sem hadakozik ellene. Megtapasztaltam az elmúlt időszakban, hogy a vízben való mozgás egyszerre jótékony hatású és az ízületeimet sem bántja. 

Kiváló lehetőség lehet összekötni a vizet, a tornával, ami nem más, mint az AQUAFITT. Pető Csilla, aki a Női Szövetségünknek is a tagja, sok klassz cikket írt nekünk a Caminoról, szóval ő tart a Dagály fürdőben hetente 3x aquafitt edzéseket. Csilla személye és személyisége garancia arra, hogy nagyon jól és hasznosan fogjátok nála tölteni a heti edzéseket. 

387573583 1087913255572112 8302231481865383493 n scaled e1703010033521

Készülődjünk közösen

Én azt gondolom, vallom, hogy egy magunk készítette dísz a lakásunkban sokkal nagyobb értéket képvisel számunkra és a családunk számára is mint bármilyen drága, boltban kapott szépség. Hiszen ahányszor csak ránézünk melegség tölti el a szívünket, még akkor is ha nem tökéletes a kivitelezés. Ennél jobb KARÁCSONYRA HANGOLÓDÓ program nem létezik, mint ALKOTNI. Hangolódjunk együtt, tartsatok velem. 

Amíg a fiúk nagyilátogatóban voltak, és az ajándékok becsomagolásával foglalatoskodtam. Nagyon szeretek elbíbelődni a színes csomagolópapírok, szalagok, apró díszek összehangolásával, hogy a megajándékozott érezze benne a szeretetet, amivel készítettem. Egész seregnyi ötletet gyűjtögettem össze az elmúlt évek alatt. Nézzétek: 

White and Red Illustrated Christmas Party Invitation 1

 

26 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.