fest
Beszélgettem Zsófival,  Csajos Beszélgetések

Lélekfestés-lelki történések ábrázolása

Emlékeztek még, a múltkori alkalommal Zsófival arról beszélgettünk, hogy MIÉRT JÓ FESTENI… Zsófi így fogalmazott: “ha papírt, ceruzát, tollat vagy ecsetet ragadunk, onnantól kezdve 100 %-ig az elménk irányíthat bennünket. Különféle belső utazásokon vehetünk részt, ha nem állunk ellen. Fejlődhet a személyiségünk, újabb és újabb ötleteket tudunk felszínre hozni.” 

Ma ezt a beszélgetést folytattuk tovább, hogy megismerjük a Lélekfestés folyamatát.

370616648 263916783192586 455323400778301811 n

Hogy az előző beszélgetésünk fonalát felvéve folytassuk a beszélgetést, arra gondoltam, hogy kicsit részletezném a módszert, amit én használok ahhoz, hogy különféle lelki történéseket meg tudjak fogalmazni magamnak, ezáltal elengedjek olyan dolgokat, amikre már nincsen szükségem és be tudjak fogadni olyanokat, amik után tudatosan vagy tudat alatt vágyódom. Illetve el szeretném újságolni nektek is, hogy elindul egy nagyon izgalmas kezdeményezés: a Lélekfestő.

  • Te magad hogyan indulsz el egy ilyen alkotófolyamatban?

Először is általában kitalálok egy témát, ami a mankóm lesz a folyamatban. Ez általában a saját életem eseményeire reflektál, de az oktatásokba már be tudok vinni belőlük sokat. A témaválasztás után elkezdem az alkotás folyamatát, figyelem, hova húz a szívem. Ez szó szerint így van, oda húzom a vonalakat, ahova a tudatalattim diktálja. Sok esetben figurákkal, ám máskor jelképrendszerekkel dolgozom. Ezeket a tapasztalatokat később az oktatások során is tudom használni. Minden témát kipróbálok magam is, és folyamatosan jegyzetelek közben, mindent leírok, ami eszembe jut. A témákat utóbb redukálom, egyszerűsítem, de a saját konklúziókat megfelelő eszközök és formák biztosításával mások is le tudják vonni.

Nevtelen terv 11

  • Teljesen más csomagokkal járunk-kelünk a világban, így hogyan működik mindenkinél egy időben?

Nagyon jó kérdés. Mivel a mankó mindenki számára ugyanaz, ezért az, hogy azt hogyan használja azt, szabadságot ad. A témakörök kötöttek, ám azon belül szabadon mozog mindenki a saját megélése szerint. Emeljünk ki egy témakört, hogy érthetőbb legyen. Ha az elengedéssel foglalkozunk, mindenkinek automatikusan a saját lelke fog bekapcsolni, attól függően, hogy milyen élethelyzetben van éppen. Ugyanakkor a színek vagy a formák kiválasztása mindenkinél saját döntés. Erről tudunk egyénileg is beszélhetni, ki miért, mit választ, majd a gondolatok kicserélésével tovább lehet haladni az úton, és figyelni lehet arra, hogyan hatnak, milyen érzéseket hoznak elő ezek bennünk, egyéni szinten. Azt kell mindig figyelni, ami belül zajlik. Ehhez nyújtunk segítséget, művészeti és lélektani szempontból is.

Nevtelen terv 10

  • Honnan jött a Lélekfestés módszere?

Több lélekkel foglalkozó szakemberrel beszéltem már a módszeremmel kapcsolatban, illetve az egész rendszer megalakulása tulajdonképpen egy fantasztikus pszichológussal való konzultációim eredményeit tükrözik. Ez már sok évvel ezelőtt történt, de még mind a mai napig nagyon hálás vagyok Dr. Konta Ildikó Máriának, hogy türelemével, elfogadásával és szakmai kompetenciáinak arzenáljával az utamra terelt. Azóta pedig sok-sok értékes emberrel ismerkedtem meg. Szeptembertől egy nagyon nyitott önismereti mentorral elindítjuk a közös Lélekfestő programsorozatunkat.

Nevtelen terv 13

  • Hogyan fog kinézni ez a programsorozat?

Szkálosi Ritával a vállalkozásunk indításakor ismerkedtünk meg, és rögtön egy hullámhosszon voltunk. Arra jutottunk, hogy jó lenne a tapasztalatainkat összegyúrni, és valami egyedülálló programot létrehozni. Összeállítottunk egy tematikát, ahol én, mint művészeti vezető leszek jelen, ő pedig önismereti mentorként segíti az alkotófolyamatot, kiscsoportos foglalkozások keretein belül.

  • Mit lehet tanulni ezeken a foglalkozásokon?

Az biztos, hogy aki eljön, gazdagabbá válik. Olyan belső utazásokon vehetnek részt a csoport tagjai, ahol más nézőpontból tudnak ránézni az életük eseményeire, lelki történéseikre. A Lélekfestő módszer segítségével színek és formák segítségével végül szavakká, és akár fontos felismerésekké formáljuk a lélekben szunnyadó fontos történéseket. Nagyon fontos, hogy családias, biztonságos légkörben dolgozunk a lakásstúdiómban. A csoportdinamika is segít abban, hogy nyitottan, bátran megfogalmazzunk dolgokat, hiszen egy megtartó közeg kialakításán dolgozunk.

Nevtelen terv 12

  • Kik vehetnek részt ezeken a foglalkozásokon?

Lehet, hogy elsőre nem annyira könnyű elképzelni, milyen is lehet egy ilyen alkotó folyamat, azonban azt fontos tudni, hogy semmilyen előképzettségre nincsen szükség. A kreatív feladatokat úgy állítottam össze, hogy azokat bárki meg tudja csinálni, életkortól és tapasztalattól függetlenül.

  • Hogyan lehet részt venni a Lélekfestésen?

Biztosítunk egy bevezető alkalmat, ami még nem jár elköteleződéssel, egy kis ízelítő csupán, ám ha nyitottsággal érkezel, akkor már alkalmas arra, hogy fókuszba helyezze a benned szunnyadó dilemmákat, kicsit kimozdítson a komfortzónádból. Ezután pedig a csoporttagokkal egyeztetve elindítjuk a sorozatot, ahol különféle témákat fogunk körbejárni az alkotás segítségével.

Nevtelen terv 8

  • Milyen témákkal fogtok foglalkozni?

Sok téma elő fog kerülni, többek között az elengedés, az elfogadás, önmagunk értékei, belső erőforrásaink. Szépen kibontva a témákat, néhány hét alatt fedezzük fel együtt, milyen színes a világ.

Számomra nagyon fontos ez a programsorozat, hiszen már évekkel ezelőtt kiderült számomra, hogy mennyi energiát meg tud mozgatni az alkotás. Tudatos ösztönösség. Ösztönös tudatosság. Ez az az ellentmondásosnak tűnő páros, amit csak az alkotófolyamatok során lehet megélni, illetve váltogatni a kettő között. Felszabadít, elgondolkoztat, tanít, segíti a fókuszáltságot, vagy ha éppen arra van szükség, felszínre hozza a tudat alatti gondolatokat, így segítve az átdolgozást. Nagyon örülök, hogy a Női Szövetség tagjai közül éppen Ritával sikerült összetalálkoznunk, hiszen nyitott, kedves személyiségével minden beszélgetésünkkor bennem is megmozgat valamit, így biztos vagyok benne, hogy rendkívül sokat fog hozzátenni a Lélekfestéshez. Ráadásul felajánlotta, hogy aki a teljes programon részt vesz, annak egy 20.000 Ft értékű egyéni konzultációs lehetőséget biztosít, ajándékba.

Nevtelen terv 14

További információkat a Facebookon, és a honlapunkon is találtok:

Lélekfestő-Bevezető alkalom 

“A találkozások során a benned élő LELKET hívjuk meg egy közös utazásra, melyben Kovács Zsófia a Baka8 Kreatív stúdió vezetője, mint művészeti vezető és Szkálosi Rita Selina önismereti mentor, léleksimogató leszünk az útitársad.”

Zsófit itt találjátok, ha kérdezni szeretnétek még tőle: Baka8

Ritát itt találjátok, ha kérdezni szeretnétek még tőle: Chi-Coaching

Nagyon szépen köszönöm Zsófi a beszélgetést. Szerintem sokakban felmerül a cikk elolvasása után, hogy ki kellen próbálni, amire most lehetőséget is biztosítanak a lányok szeptember 12-én. 

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

90 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.