Te milyen szín lennél, ha egy szín alapján kellene meghatároznod magad?

Talán sárga, kék, piros, rózsaszín, fehér vagy akár fekete???? Vajon miért pont azt a színt választottad? Mit jelentenek számodra a színek?

pexels roberto nickson 2647973

 

“A szemnek szüksége van a színre, mint ahogy szüksége 

van a fényre is. 

Jusson eszünkbe az a felüdülés, amit akkor érzünk, 

ha egy borús napon a táj felett valahol kisüt a nap, 

és azon a helyen meglátjuk a színeket…”

Johann Wolfgang Goethe

 

A színekkel nagyon sok mindent kitudunk fejezni, vannak színek, melyek különösen közel állnak hozzánk és vannak olyanok amelyeket ha tehetünk kifejezetten kerülünk.

Szerintem a legtöbb kislány szeret színezni, szereti egymáshoz próbálgatni, hogy melyik szín melyikkel tetszik számára, és melyikkel nem. Majd amikor felnövünk a ruháink színével tesszük ugyanezt, vagy a lakásunk falaival, kiegészítőinek színeivel.

Menyire más hangulatot áraszt egy otthon, amiben a krém, a világos színek dominálnak.

pexels jonathan borba 5570230

Mint egy olyan lakás, amiben már megtalálható több szín is, ami ugyan mind-mind szépen harmonizál egymáshoz.

pexels pixabay 271795

Végül pedig egy olyan tér, amiben ugyan a sötét szín dominál, mégis elegáns és hanulatos. pexels maria orlova 4906520Egy érzéshez, egy hangulathoz, egy személyiséghez, egy évszakhoz, más és más színt társítunk.  Ez visszafelé is pont úgy igaz. A színek is képesek befolyásolni az életünket. Megmutatják kik vagyunk, milyenek vagyunk, hogyan élünk. Boldoggá tehetnek, ragogtathatnak pont úgy, ahogyan képesek lehangolttá, színtelenné, szürkévé is tenni bennünket, környezetünket.

A színek amikkel körbevesszük magunkat jó esetben a bensőnk üzenete, az ösztöneink sugallata. Hallgassuk meg, merjük felvállalni, bízzunk benne, hogy jót sugall.

A színeket használhatjuk a gyógyításban, színtanácsadáskor, az aura somában, hatékonyságunk növelésében (Színhatás kártya),  …..

Na de mit is jelent az a szó, hogy: SZÍN

pexels anjana c 674010

A Wikipedia szerint a következőket: itt tudod elolvasni.  Sok-sok érdekes dolgot tudhatunk meg a színekről.

“A színek a fény tettei, tettei és szenvedései. Ebben az értelemben

várhatjuk, hogy felvilágosítással szolgálnak a fényt illetően. 

Jóllehet a színek és a fény a legszorosabb kapcsolatban állanak 

egymással, mégis úgy kell elképzelnünk, hogy hozzátartoznak az

egész természethez; mert a természet egésze akar általuk 

megnyilatkozni kiváltképp a szem érzékszervének.” Goethe – Színtan

A színek gyógyíthatnak

A színek speciális elektromágneses rezgésükkel – hullámhosszukkal és frekvenciájukkal – jelentős befolyást gyakorolnak ránk, függetlenül attól, hogy ennek tudatában vagyunk, vagy sem, ezért gyógyításra is használhatók. A színterápia (kromoterápia) ősi eredetű gyógymód, a hagyományos orvoslási módok mindig nagy jelentőséget tulajdonítottak a színek egészségre és lélekre gyakorolt hatásának. A színek gyógyító energiáját már évszázadok óta használják különböző terápiákban. Az oldal felső részén található színes kis képekre kattintva megismerheted, hogy az egyes SZÍNEK milyen energiával, hatással rendelkeznek. Miért hasznos a használatuk és esetleg miért érdemes nagy mennyiségben kerülni őket. 

pexels steve johnson 1704120

 

Színes fonalakon át a színtanácsadásig

Először a fonalak csodálatos világa szippantott be és a horgolás, majd elkezdtem figyelni a színekre is, mert hiszem, hogy hatással vannak ránk és mi is hatással vagyunk a környezetünkre attól függően, hogy milyen színeket viselünk. Ha kicsit gubancolgatjuk magunkat , rátalálhatunk egy olyan harmóniára, mely aztán szinte észrevétlenül segít bennünket a hétköznapokban. Kis odafigyeléssel kellemesebb lehet a megjelenésünk, könnyebben és tudatosabban vásárolhatunk számunkra előnyösebb darabokat és nem utolsósorban költséghatékonyabbak lehetünk a vásárlásainkban is. Az út, amire lépünk, kinek hosszabb, kinek rövidebb, de a végén mindenképpen csak nyerhetünk. Az én utam – több év úton lét után – már a szinten tartásról szól, de szívesen segítek elindulni azoknak, akik szintén kíváncsiak önmagukra, a színeikre, és akik hozzám hasonlóan vágynak a harmóniára.332714144 3529080700751022 3126289689704699931 n

26 / 100