1 blogposzt fedokeposz e1698219697496
Beszélgettem Csillával,  Csajos Beszélgetések,  Évszakok színei

Ősz színtípus 2. rész

Végre az időjárás is utolérte valamennyire magát a naptárhoz képest, és kaptunk egy kis ízelítőt az igazi őszből az első típusismertető poszt megjelenéséhez képest, amelyet itt tudsz feleleveníteni (az ősz színtípus 1 rész). Persze, tudjuk jól, hogy sokan nem szeretik ezt az évszakot, hiszen hidegebb idők jönnek, szelesebbek, esősebbek, de azt talán ők is elismerik, hogy a természet ilyenkor is nagyon gyönyörű.

osz kep 1

  • Milyen személyiség jellemzők párosulhatnak ehhez az évszakhoz?

Jó értelemben vett földhözragadt típus, természeténél fogva célirányosan, biztos kézzel lát neki a problémák megoldásának. A négy évszak közül az ebbe a csoportba tartozó személyek a legenergikusabbak, legszínesebbek, egyszerűen észre kell őket venni. Vidám, hangos természetükkel szinte mindig a társaság középpontjába kerülnek. Többnyire nyíltak, nagylelkűek, szenvedélyesek, őszinték, energikusak, sportosak, nagyvonalúak és hatékonyak is.

2 keposz

  • Mik az öltözködésük főbb jellegzetességei, milyen a stílusuk?

Stílusuk lehet sportos, természetes, klasszikus, elvétve buja vagy bohém. Öltözetükre jellemző az alig szabott, jó mozgási lehetőséget biztosító ruhák jelenléte a gardróbjukban, kihasználva a természetes anyagok sajátosságait. Sokszor jelen van az aszimmetria, és a rusztikus népviseletet mintha csak neki találták volna ki; a divatintézetek gyakran más és más folklórra jellemző ruhadarabokat, mintákat alkalmaznak, hol karakteresebben, hol csak jelzésszerűen, vagy kombinálva azokat, pl.: norvégmintás pulóverek, ponchók, házi szőttesek, vastag harisnyák, tweed– és lódenkabátok, bőrkabátok, kimonók, kozákblúzok, cowboy- és western csizmák, klumpák – igazán széles a skála, amiből válogathatnak. Öltözetük anyaga és mintái jellemzően természetesek, egyszínűek vagy magában mintásak, beszövésesek, cirmos anyagok; ragyognak a reneszánsz színekben és formákban, a batikolt ruhákban, övék az összes barnás/sárgás állatminta; az anyagok közepesen finom vagy nehéz anyagok: vad-bőr, lenvászon, gyapjú, tweed, nyersselyem, buklé, díszítésként akár toll is.

3 keposz

  • Bőrük, szemük, hajuk – mikor gyanakodhatunk, ha egy tankönyvi, tiszta típussal állunk szemben?

A bőrük esetében mindegy, hogy az világosabb vagy sötétebb árnyalatú, de mindig meleg, sárgás hatású. Ha világos, akkor nem igazán tud lebarnulni (hasonlóan a Tavaszhoz), de a sötétebb árnyalat szépen patinásodik. Szemszínüket tekintve megtalálható sokféle árnyalat, de a legjellemzőbb a kevert meleg zöld és barna szem, amiben gyakori az aranypötty. Ritka a drágakőszemű, kék árnyalatú szemszín. (Középbarna haj, kék szem a Nyaraknál is előfordul, de a barnulásban és a szem aranyozott pöttyözöttségében van különbség az Őszhöz képest.) Hajuk (férfiak esetében az arcszőrzet is) természetadta módon mindig meleg hatású, közepes és sötét árnyalatú, soha nem világos, hamvas szőke vagy fekete.

4 kep 1osz

  • Milyen kiegészítőket, cipőt, ékszert, sminket ajánlanál nekik?

Ha táska, akkor remekül öltöztetik őket a természetes anyagú táskák, kosarak, melyek lehetnek egzotikus formájúak, bőséges díszítéssel, bőrrojttal, foltozott bőrrel ellátva; de a bőr, fa, szalma és lenvászon bármelyik kombinációja is kiváló.

Harisnyájuk legyen arany árnyalatú, domináljanak a napbarnított tónusok: fahéj, teltvörös, teltbarna.

Cipőik legyenek kényelmes, fiatalos, sportos modellek, rojtokkal, levarrásokkal, rátétekkel megbolondítva, mehet a vastagabb talp, a lapostól a közepes sarokmagasságig, a színeik a világostól a sötétbarnáig megfelelők, de jó az olajzöld és a karamell, rozsdabarna is.

Az Ősz típus frizuráját a természetes, sportos hajviselet jellemzi, szélfújta, bozontos formák, asszimetrikus kontyok jellemzik.  A hajszín, ha festett, legyen meleg, aranyló csillogású: pl. méz-, arany- vagy vörösesszürke, rézvörös, rozsda-, rőt- és mókusvörös, gesztenye- és aranybarna. A sötét haj szőkítése ritkán mondható szerencsés választásnak.

Esetében felesleges az erős smink, mivel amúgy is érett, szép színekkel rendelkezik. Barnás, barackos natúr sminket érdemes viselniük, ami kiemeli a saját színeiket; az erős kontúrok, vagy a sokféle színhasználat közönségessé teszik őket.

Ékszer tekintetében minden mennyiségben mehet, ami természetes anyagú (fa, szaru, elefántcsont bőr, toll…); az elnagyolt, egyenetlen felületű, kézi megmunkálású darabok az ékei az Ősz típusnak.

Fémei: arany (sötétebb), vörösréz, bronz.

Drága- és féldrágakövek: vörös korall, borostyán, tigrisszem, aranyló topáz, sárgászöld jade, türkiz.

Illatok: nehéz, erőteljes, aromás, erotikus-, keleties hatású, összetett illatok

Köszönjük szépen a sok-sok információt. 

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

82 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.