tud
Beszélgettem Rita-Selinával

Már Einstein óta tudjuk…..

“Minden energia, mindössze ennyit kell tudnod.

Hangolódj rá annak a Valóságnak a frekvenciájára, amelyet meg akarsz élni és megkapod.

Nem is lehet másképp. Ez nem filozófia. Ez fizika.”

Albert Einstein

Ez a blog elsősorban Nők-nek szól, NŐK olvassák, NŐK-ről íródik, NŐK is írják. Persze örülünk a férfi olvasóinknak is természetesen, sőt készülünk majd olyan cikkekkel is ami kimondottam őket érdekli, érdekelheti.

pexels elina fairytale 4834142

Van bennünk NŐK-ben néhány olyan dolog, ami közös, ami összetart bennünket, ami alapján egy csoportba sorolhatóak vagyunk. Gondolom mindannyian feltudtok sorolni pár ilyet. Amire én gondolok, vagy amit én tapasztaltam az elmúlt 52 év alatt, az pedig nem más, mint az egész életünkön átívelő fogyókúra és az elégedetlenség. pexels andres ayrton 6551072

Az alapján határozzuk meg magunkat, hogy mit gondolunk, mit érzünk, amikor magunkra gondolunk, hogy hogyan ítélnek meg bennünket mások. A következő monológok játszódnak le újra és újra: biztosan nem vagyok elég magas, nem vagyok elég vékony, nem elég formás a mellem, nem elég hosszú a combom, nem vagyok elég okos, nem vagyok elég jó anya, társ, szerető, és még sorolhatnám. Mondhatni ezt már az anyatejjel szívjuk magunkban, ez belénk nevelődik már kicsi gyerek korunk óta. Ettől egy állandó stressz, szorongás, félelem, nyugtalanság körforgásában élünk. De mi is ez valójában, hogyan működik, tényleg ezzel születünk???? 

Erről beszélgettünk Rita-Selinával a mai alkalommal.

Rita-Selina: Gondolom, már hallottál róla, hogy minden energia, ami körölöttönk van. Az energiának különböző rezgése van, ezért tud sokféleképpen megnyilvánulni a világunkban.

Én: Igen, én is azt tanítottam a gyerekeimnek, hogy minden betegség alapja az, ha lecsökken a rezgésszintünk, vagyis, ha rossz kedvünk lesz valamitől, ha fáj a lelkünk huzamosabb ideig, akkor erre a testünk valamilyen betegséggel reagál. Ma már Babó pontosan megtudja mondani, hogy hol és mi volt az a pont, amikor és amitől beteg lett. Sőt azt is tudja, hogy ilyenkor a legnagyobb segítség, ha valami olyan dologgal foglalja el magát, amitől ismét jó kedvű lesz. 

“Egy egészséges ember rezgésszintje például 62-70 MHz között van, a megfázásos tünetek például már 58 MHz-nél jelentkeznek, a daganatos sejtek pedig 42 MHz-nél kezdenek kialakulni.” /Innerlight/

pexels pavel danilyuk 6417918

Rita-Selina: Azt is tudjuk, hogy a hasonló a hasonlót vonzza, tehát az azonos rezgések vonzzák egymást. Ha pozitív gondolataink vannak, akkor pozitív dolgok történnek velünk, hiszen ezt kértük be magunknak a gondolataink által az Univerzumból. Ha szomorúak vagyunk, reménytelenek, kétségbeesettek, vagy a hiányra fókuszálunk, akkor a környezetünk ezt fogja visszaigazolni, hiszen amire gondolunk, azt vonzzuk be.   

Én: Igen, igen, ezzel teljesen egyet tudok érteni. Olyannyira, hogy Babóval a sulis időszak alatt, amikor mentünk Pestre reggelente, volt egy játékunk, amikor azt láttam, hogy eléggé lehangolt, fáradt, fásult.

  • Milyen napunk lesz ma, kérdeztem tőle?
  • Hát…nem tudom, vacak óráink lesznek, meg fáradt is vagyok, meg….. volt a válasz.
  • Majd én lelkesen! Szerintem szuper napunk lesz!!!! Hm, mit gondolsz?
  • Szerintem csináljuk úgy, gondoljuk úgy, határozzunk úgy, hogy mindkettőnknek SZUPER NAPJA LESZ!!!

Amikor pedig mentem érte, ismét feltettem a kérdést.

  • Na milyen napod volt???
  • Tök jó!!!! Kaptam 2 ötöst, sokat nevetgéltünk a srácokkal, és egész gyorsan eltelt a nap. 
  • Mire én: Na, ugye mondtam, hogy SZUPER NAPUNK LESZ!

Egyszer meg is jegyezte, hogy olyankor amikor ezt játsszuk, sokkal jobban telik a napja és többször eszébe jut, hogy elhatároztuk, hogy ez a nap SZUPER LESZ.

Rita-Selina: „A gondolatok rendkívüli erővel bírnak. Amikor kimondjuk, amit gondolunk, vagy valamit leírunk, a gondolataink energiáját használjuk a körülöttünk lévő világ befolyásolására. Minden dolog gondolaton, hiten és szándékon keresztül történik…Képzeljük el, saját gondolataink hogyan hatnak ránk! Időnként mindenki folytat belső beszélgetést magával. Mit mondunk magunknak? A legtöbb ember sokkal gyakrabban kritizálja magát, mint dicséri. A negatív belső hang sokkal károsabb, mint azt gondoljuk.” Dr. Bradley Nelson: Emotion Code

pexels mart production 7278794

Rita-Selina: Mit szeretnél magadnak megteremteni a gondolataid által? Mikor álmodoztál utoljára? Mire helyezted a fókuszt mostanában? A hiányra vagy a bőségre?

Engedd szabadjára a fantáziádat. Készíts egy kollázst akár papíron, akár számítógépen, amin rajta vannak azok az anyagi és érzelmi dolgok, amikre vágysz az életedben. Rajzolj, vágj ki képeket, írj rövid mondatokat, és lásd, érezd, hogy mindez már a tied! Ha szeretnél rendelj hozzá határidőt is, hogy mikorra szeretnéd, hogy a tied legyen a vágyott dolog, érzés.images 381937 1280

Én: A legelső “bevonzó” élménnyel kapcsolatosan akkor volt amikor nagyon szerettem volna egy bizonyos autót. Már hónapok óta kerestük, összejártuk az összes kereskedést és sehol nem találtuk, de én akkor is azt, akkor is olyat szerettem volna. Pontosan emlékszem a mai napig, hogy mentünk az egyik ilyen “keressüknekemazálomautót” alkalommal hazafelé, és már majdnem Gödöllőn voltunk, amikor egyszer csak belül, mélyen, a „lelki szemeim” előtt megjelent a vágyott autó, láttam a színét, a belsőjét, fogtam a kormányt, éreztem az illatát, szóval a lehető legrészletesebb belső képet készítettem a kocsiról. Azt éreztem, hogy ez már az ENYÉM!!! És képzeljétek, kb. másfél hónap múlva, ott állt a felhajtómon az az autó, pontosan az és olyan, amilyennek akkor és ott én “megálmodtam”. Számtalan hasonló eset történt azóta velem, de fura módon, nem tudom mindig alkalmazni ezt a “megálmodást”. 

Az is lehetséges, hogy az Univerzum gondolja úgy, hogy mindent azért nem teljesít? 

pexels akshay anand 3370381

Rita-Selina: Azonban ezeket be is kell tudnod fogadni. Akkor tudod beengedni ezeket a dolgokat a saját ajtódon, ha NYITVA HAGYOD azt. Ha nincs benned félelem, szomorúság az adott dolog hiánya miatt, hanem HIT és ÖRÖM van, és a tudat, hogy jönni fog. Látod magad előtt, hogy ez már a tied. És nem csak látod, hanem érzed is pl. a párod simogatását, az új autó illatát, vagy a házad kertjében a frissen vágott füvet a talpad alatt.

RitaSelina: Lefekvés előtt néhány percig éld át ezeket az érzéseket, lásd magad a vágyott állapotban! És ha túrbózni szeretnéd, akkor ADJ HÁLÁT azért, amiért már megtörtént. Éld át mindezt a jelenben, mintha már a tied lenne.

Én: Hm… értem már!!! AzUram szokta mondani, hogy amikor így „elképzelek” valamit, akkor ott hagyjam abba, amikor látom, hogy az enyém, hogy MEGVAN!!! Ne kezdjem el „piszkálni”, hogy mi van, ha …. ez vagy az lesz, ha mégsem jön össze, ha nem sikerül, mert nem vagyok elég jó, vagy hasonló dolgok.

Rita-Selina: A gondolatok, érzések meghatározóak, hogy milyen életet élünk. Legyél nyitott az új befogadására, és a változás megtörténik.

Ahhoz, hogy az általad leírt dolgok megtörténjenek, óhatatlanul el kell engedned a régit, hogy az új bejöjjön az életedbe. Legyen szól bármilyen területről. Meg kell engedned a változást. Gondold végig, hogy ahhoz, hogy pl. az új ruháknak helye legyen, ki kell pakolni a régit a szekrényből …. de erről majd a következő írásban. 😊 

pexels victoria rain 3315286

„Amikor szenvedéllyel, lelkesedéssel vagy valami iránt, akkor igazából Isten beszél hozzád, ezt mondván: Ne érj élted végére azt mondva, amint Ivan Iljics mondott: „Mi van, ha rosszul éltem az egész életem”? részlet az Ambíciótól az értelemig című filmből

Szóval én azt mondom, hogy változtass Ma, kezdj Ma új életet. Hallgass a belső hangra, ne az EGO-ra és be fogod vonzani a hasonló gondolkodású, hasonló értékrenddel bíró társakat.

Mi ezt kívánjuk MINDEN OLVASÓNKNAK! LEGYEN CSODÁS A NAPOTOK!

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

84 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.