hála
Beszélgettem Rita-Selinával

Hála, mely megváltoztat mindent.

Sziasztok Kedves Olvasók!! A múlt héten egy klassz játékra hívtunk benneteket. Aki esetleg még nem látta, olvasta, itt megteheti: Játék Csak szólok, hogy fogy az idő, hamarosan vége a JÁTÉKNAK!  Ne hagyjátok ki, nagyon szuper ajándékokkal készülünk számotokra!

A mai beszélgetőtársam Selina, akivel egy olyan témát, érzelmet boncolgatunk, ami jó esetben része a mindennapjainknak. Szorosan összekapcsolódik a BOLDOGSÁG érzésével. 

A hála olyan, mint a rózsa. Táplálni kell, öntözni és ápolni, szeretni és óvni. /Dale Carnegie/

IMG 20220917 102140 2

Mit is jelen a HÁLA, hogyan tudjuk gyakorolni és ettől hogyan változik meg az életünk, ezekre a kérdésekre keressük ma a választ.

  • Selina, te mit gondolsz a HÁLÁRÓL, mi is az valójában?

Aminek sokáig, energiát, figyelmet adunk, az előbb-utóbb megjelenik a fizikai valóságunkban is, hiszen minden energia és rezgés.  Ami megjelenik, kifejlődik körülöttünk, amit valóságként látunk, az csak annak az eredménye lehet, amit elültettünk az elménkben tudatosan, vagy öntudatlanul.

Ha elültetek egy almamagot a földbe, abból csak kizárólag almafa fejlődhet ki. Nem nőhet másfajta fa az almán kívül, hiszen az a mag az almafa információját tartalmazza. Ugyanez van a gondolatainkkal is. Ha elültetem például a hála érzését magamban, és azt gondozom, akkor még több jelenik meg az életemben abból, amiért hálát érzek.

Én: Nekem ez egy picit hasonlít ahhoz, amit egyszer egy pszichológustól hallottam, aki a következőt ajánlotta annak, aki hosszú idő óta rosszkedvű. Kezdj el MOSOLYOGNI!!! Lehet, hogy először még kicsit kényszeres lesz, még nem érzed a magadénak azt a mosolyt, de ha elég időt és energiát szánsz rá, egyszer csak valódi lesz az a MOSOLY….

pexels julia avamotive 1236678

  • Hogyan kapcsolódik össze a HÁLA és a stressz?

A hála az egyik legmagasabb rezgésű energia, ami létezik. Ha hálát érzünk, megváltozik bennünk valami. Pozitív érzések öntenek el és a kisugárzásunk sokkal jobb lesz. Elkezdjük értékelni a jelent, másképp látni a körülöttünk lévő dolgokat.

Ha hálásak vagyunk, és pozitív gondolataink vannak, elkerülnek a negatív érzések, hiszen a kettő együtt nem tud jelen lenni az életünkben. Csökkenteni tudjuk a stresszt az életünkben, mert át tudjuk értékelni a velünk történt eseményeket.

  • Mi mindenre lehet még hatással, ha HÁLA tölti el a szívünket?

A hála érzése során kinyílik a szívünk, nő az önbecsülésünk, értékesnek érezzük magunkat és másokat is, motiválttá válunk, és ez arra sarkall, hogy még több ilyen élményünk legyen. A testünk is pozitívan reagál a gondolatainkra, hiszen boldogság hormonokat szabadít fel.

A léleknek szüksége van a hálára, mint a testnek a táplálékra. Pszichológia kísérletek során bebizonyították, hogy a rendszeres hálaadás kedvező hatással van lelkünkre, fizikai állapotunkra és kapcsolatainkra. Erősödik az immunrendszerünk és a stressztűrő képességünk.

Én: Néhány évvel ezelőtt olvastam Rhonda Byrne könyvét: A Varázslat. Ebben található 28 lecke melyek mindegyike a HÁLÁRA tanít. Miközben csináltam a gyakorlatokat, észrevettem, hogy az addig természetesnek vett dolgok hirtelen sokkal nagyobb jelentést, jelentőséget kaptak számomra. varazs

  • Adnál néhány ötletet, hogy mit, és hogyan csináljunk, ha gyakorolni szeretnénk a HÁLA érzését?

Próbáld ki a következőket és figyeld meg a változásokat!

Érdemes összeírni minél több dolgot az életedben, amiért hálás lehetsz, mondjuk egy HÁLA NAPLÓBAN. Ez a legapróbb dolgoktól, a legnagyobb dologokig bármi lehet, és kiterjedhet az élet minden területére. Szánj erre 10-15 percet. Tényleg írj le mindent, ami csak eszedbe jut. Hozok néhány példát, hogy beindítsa a gondolataidat:

– Hálás vagyok azért, hogy egészséges vagyok.

– Hálás vagyok gyermekeim szeretetéért.

– Hálás vagyok a ma reggeli gyönyörű napfelkeltéért.

– Hálás vagyok, hogy kényelmes és biztonságos otthonom van.

– Hálás vagyok, hogy minden nap van mit ennem.

– Hálás vagyok, amiért van munkám.

Ne csak a szavak felsorolása legyen. Ne spórolj! Mindig írd ki, hogy hálás vagyok, hogy…

Miközben írod, tényleg érezd át a hála érzését, hiszen amiket felsorolsz, valójában könnyebbé, boldogabbá teszik az életedet. Nem így van?

Remélem jó hosszú lesz a listád. 😊

Javaslom, hogy minden reggel ébredés után olvasd el a hála mondataidat, és bővítsd további 5 mondattal, ami akkor számodra a legfontosabb. (pl. Hálás vagyok, hogy kipihenten ébredtem.)

Fontos, hogy reggel ébredés után olvasd el és bővítsd a mondataidat, melyek így felhangolják a napodat, és megerősítenek a pozitív gondolkodásban.

Figyeld meg, hogy ezután hogyan változik a napod, milyen események történnek veled.

Ha megtanulod megfogalmazni és kifejezni a hálád, egyre több okod lesz rá. /Sándor Alexandra Valéria

vagyal listaja

Érdemes nap végén is átgondolni, hogy aznap milyen pozitív megéléseid voltak, amiért hálás lehetsz, és ezeket is leírhatod a füzetedbe.

Ha már ez jól megy, akkor olyan dolgokért, kapcsolatokért, érzésekért is hálás lehetsz, ami még nincs meg a számodra, de nagyon vágysz rá. Ha jelen időben fogalmazod meg ezeket a mondatokat és átérzed a hála érzését, hogy ez már a tied, akkor óhatatlanul olyan rezgéseket, energiát teremtesz meg magad körül, ami bevonzza a vágyott állapotot. Ezt éld át rendszeresen minden nap néhány percben egy nyugodt pillanatban. Ne add fel, minél többet csinálod, annál erősebb lesz ez az energia.

Szívesen veszem, ha megosztjátok a tapasztalataitokat, ezzel is megerősítve másokban is a hitet, hogy a tiszta szándék ereje csodákra képes. Csak próbáld ki, és tudatosítsd a változásokat. 

Aranyosi Ervin: Kérdések és biztatások!

Vajon a boldogsághoz
milyen út vezet?
Úgy szép, ha minden percét
végig élvezed?
A percnek csillogása,
ad csak örömöt?
Vagy mikor HÁLA jár át,
s beléd költözött?

Vajon az életeddel
mi is volt a cél?
Vagy minden meg volt írva,
mikor születtél?
De vajon te írtad meg,
vagy más írta neked?
Hiszed, hogy készen kaptad
az egész életet?

Refrén:
Tedd csendben dolgodat,
legyél csak boldogabb,
álmodd saját világodat!
Élvezd a perceket,
készíts nagy terveket,
és valósítd meg önmagad!

Köszönöm szépen a mai beszélgetés is. 

Legyen csodás napotok!

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

78 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.