magunk
NŐ a nőben

Építsük újjá magunkat!

Sebezhetőek vagyunk kívül és belül egyaránt. Nőként nem egyszer tapasztaljuk meg ezt és halljuk a következőt:

Ha elestél, állj fel, igazítsd meg a koronádat, és indulj tovább!”

pexels luis trejo 13121397

Csakhogy, valami mégis a földre kényszerít bennünket, pláne, ha az a korona már többször lebillent, leesett a fejünkről. Egy idő után el sem hisszük, hogy képesek vagyunk ismét megigazítani és újra a startmezőre állni. 

Vajon miért? Hogyan válunk tehetetlenné? Halottatok már a tanult tehetetlenség elméletéről? 

A tanult tehetetlenség (learned helplessness) elméletét egy amerikai pszichológus, Martin E. P. Seligman alkotta meg az 1960-as években. A kifejezés azt az állapotot írja le, amikor a kontrollvesztettség megtapasztalása passzív, tehetetlen, kiváró állapot állandósulását idézi elő.

A személy nem azért nem képes változtatni, mert a helyzet megváltoztathatatlan. 

Azért nem képes rá, mert nem hiszi el önmagáról, hogy sikerülhet. Jó esetben addig jut el, hogy gondolkodik a dologról, de a változáshoz szükséges lépéseket végül nem teszi meg. El sem tudom mondani, hány olyan rossz kapcsolatban élővel, vagy fogyni vágyó nővel beszélgettem már, aki pontosan ebben a cipőben járt. Így magyarázta: “-Ó, én már elengedtem, hogy BOLDOG lehessek, vagy Ó, én már elengedtem, hogy leadjam a felesleges kilóimat.”

pexels alexas fotos 2277784

Nem egyszerű kilépni a „nekem úgysem sikerül” szerepből. Mind tudjuk, valaminek az elindítása sokszor sokkal nehezebb, mint maga a cselekvés. Jelen esetben ráadásul a saját gondolkodásunkat kell felülírni. Ám ha elindulsz, és eléred a kitűzött célod, legyen az bármennyire kicsi is, azzal megváltozik a látásmódod, az énképed és a saját fejlődésedről alkotott benyomásod. 

Igen tudom, hogy nem könnyű dolog ez, hát még akkor, ha sikerül a nehéz pillanatokkal együtt néhány pszichoszomatikus tünetet, betegséget is “behúzni” magunknak. Kell, hogy találjunk valamit, amiben jók vagyunk, ami az erősségünk, ami lelkesít, legyen az bármi és bármennyire apró dolog. Fontos a REMÉNY!!! Bármennyire is hihetetlen, de a remény is tanulható.

 

pexels lynnelle richardson 311391                                      

Három összetevőből áll ez a folyamat:

1. Az értékes célok meghatározása,

2. Konkrét stratégiák kidolgozása, a célok elérése érdekében,

3. Kitartás, hogy ezt a stratégia alkalmazzuk, legyen hozzá motivációnk, bármeddig is tart elérni a kitűzött célt, a változást.

Ilyenkor kell extrán magunkba fektetni. Kívül, teljes testrenováció: új haj, köröm, kozmi, belül pedig kezdődhet a fogyókúra, életmódváltás és egy kis lelki rendezgetés. A végén pedig ismét felkerülhet az a bizonyos korona. Én azt mondom, ezalatt az idő alatt, nem “csak” rendbe szedjük magunkat mi csajok, de közben egy ÚJ NŐ is SZÜLETIK. Egy NŐ, aki elhiszi magáról, hogy ismét vagy végre KIRÁLYNŐ!!! Már csak a KIRÁLYT KELL MEGTALÁLNI, AKI RAGYOGTATJA A KIRÁLYNŐT.

 

pexels pixabay 260024

A külsőségeken változtatni, viszonylag egyszerű, csak találnunk kell hozzá megfelelő szakembereket, akik a segítségünkre lehetnek. 

A belső változás mind lélekben, mind fizikai valónkban, már sokkal nehezebb. A sok stressz, a még több bolti kész vagy félkész kaja, ami telis-tele van mindenféle adalékanyaggal, a környezeti szennyezésről már nem is beszélve, nyomot hagy rajtunk. Nem is gondolnánk, hogy az a sok “szemét”, amit étel gyanánt elfogyasztunk, milyen károkat képes bennünk okozni, és ez nem csak plusz kilókban jelenik meg rajtunk, de olyan kémiai anyagokat, olyan baktériumok elszaporodását eredményezhetik, amik szinte átveszik felettünk a hatalmat. Az eltolódott bélrendszer kiválthat olyan hatást, hogy lehangoltak vagyunk, rossz kedvűek, depisek.


pexels karolina grabowska 4472021 1

 

Na de MI, Te meg Én!!!!!!!

Egyszer csak úgy döntünk, hogy a szép körmünk, az új hajszínünk és frizuránk mellett, eljött az idő, hogy életmódot váltsunk. Körbenézünk, körbe érdeklődünk, hogy mi épp az aktuális trendi diéta és usgyi neki!!!

  pexels iina luoto 1211887

Majd meg pusztulunk már a 3. napon! Ugye??? Ismerős???

pexels andres ayrton 6551415 1

 
Miért is van ez így?

Részben azért, mert ha valamit nem ehetünk a diéta szerint, akkor tuti, hogy azt kezdjük el kívánni, olyan erővel, hogy szinte képtelenség megállni, hogy ne együnk belőle. A ne gondolj a NAGY FEHÉR NYÚLRA!!! NA, MIRE GONDOLSZ?? CSAK NEM A NAGY FEHÉR NYÚLRA!!!

A másik pedig, hogy a bélflóránkban az évek során, olyan törzsek szaporodnak el, amik hatni tudnak az idegrendszerre, olyan anyagokat állítanak elő a bevitt táplálékokból, amik egyálltalán nincsenek ránk jó hatással. Pl., aki nem akar cukrosan táplálkozni, az is vesz magához cukrot, hiszen szinte minden élelmiszerünkben van némi cukor. Akik még ezen túl is esznek némi nasikát, azzal a következő történik. A bélflórát olyan törzsek lepik el, akik szénhidrát anyagcserét folytatnak, vagyis szükségük van arra, hogy napi szinten egyen az ember valami cukrosat. Azt az utasítást adják az agyunknak, hogy VEGYÉL, EGYÉL CUKROSAT.

  pexels skyler ewing 9724245

Abban az esetben, ha ezt nem kapják meg, akkor nem képesek tirozint, és triptofánt előállítani. Ez a két aminosav bizonyos hormonoknak az előanyagai, ezek eljutnak az agyba, ahol az idegsejtek szerotoninná, és dopaminná (boldogsághormonok) alakítják. Vagyis, ha ezt nem tudják előállítani, mert mi mondjuk szénhidrátmentes diétába fogunk, akkor elkezdjük rosszul érezni magunkat. Rossz lesz a hangulatunk, nem érezzük komfortosan magunkat, elképesztően sóvárgunk a cukrok iránt. A jó hír az, hogy ez nem tart a végtelenségig. Egy idő után, (1-2 hét, hónap) olyan baktériumok szaporodnak el a bélrendszerünkbe, ami akár a salátából is képes hasonló anyagot előállítani mint a cukor. A kitartás a lényeg. 

Már a különböző diéták is rendkívül megosztóak mind a diétázók, mind pedig a szakemberek között. Hiszen jönnek, mennek, felkapják, dicsőítik majd kukázzák őket. 

Csomó adattal, információval alátámasztják, hogy miért kell pont azt a módszert választani, csak a negatív oldalát felejtik el elmesélni. Nagyon klasszul beszél erről Dr. Schwáb Richárd egy reggeli műsorban. Érdemes meghallgatni, mert hihetetlenül jól tudja láttatni, magyarázni a bélbaktériumok szerepét, a diétákat, a lé kúrákat… Itt tudjátok meghallgatni.

Ennél már csak a lébőjtkúrák és a béltisztítás az, ami talán még a diétáknál is megosztóbb. Hiszen, ha arra gondolunk, hogy van egy májunk, aminek pontosan az a feladata, hogy méregtelenítse a szervezetünket, akkor talán feleslegesnek tűnhet.

  pexels olena bohovyk 3323682

DE!!!

A vastagbélben, pontosabban a vastagbél nyálkahártyáján, különösen a redők között, az évek során egyre nagyobb lesz a lerakódott salakanyag mennyisége. A belek tisztítása, pontosan erre szolgál, hogy ezeket a lerakódott anyagokat távolítsa el. 

Normális esetben, amikor a táplálék végighalad a tápcsatornán, a hasznos anyagok felszívódnak, míg a salakanyag kiürül a szervezetből. Utóbbi egy része azonban lerakódik a vastagbél falán, ami nem csupán a tápanyagok hasznosulását akadályozza. A salakanyagból ugyanis egészségre veszélyes összetevők is visszaszívódhatnak, ráadásul számos káros baktérium és parazita éppen ebben a közegben érzi otthon magát. A béltisztító kúra lényege a salakanyag vastagbélből történő, kíméletes eltávolítása, a méregtelenítés. pexels solodsha 9009816

 
Mit is takar az a bizonyos “visszaszívódás”???

Aki olvasott már méregtelenítésről, béltisztításról, biztosan találkozott azzal a fogalommal, hogy: ÁTERESZTŐ BÉL SZINDRÓMA.

Mit is jelent ez?

Ahhoz, hogy csak az értékes tápanyagok szívódjanak fel a beleinkből, egy speciális gátra van szükség. A bélben ezt a mindössze egyetlen rétegből álló, specializálódott hámsejt (epitel) látja el. Bélhámsejtjeink és az általuk termelt anyagok egy gátat (barriert) képeznek szervezetünk és a külvilág (elfogyasztott ételek, italok) elemei között, amely valójában nem egy áttörhetetlen záróréteg.

Kóros állapotokban ez a gát sérül, ezzel szabad átjárást biztosítva baktériumoknak, toxinoknak, emésztetlen vagy részben emésztett táplálékoknak a bél üregéből a véráramba.
Ezt az állapotot nevezzük áteresztő bél szindrómának.
 
A kórokozók hódítására heves lokális immunreakciók érkeznek, amik a gyakorlatban gyulladásokként jelentkeznek. 
 
Az áteresztő bél szindróma kialakulásának okai
  • a beleket benépesítő mikrobiom egyensúlyának felborulása
  • intenzív, gyakori és erős hasmenés
  • tápanyag-felszívódási probléma (cöliákia, laktóz)
  • bakteriális vagy egyéb gyulladások
  • rossz táplálkozás: sok értéktelen szénhidrát, tartósítószerek, finomított ételek
  • a számunkra ártalmas baktériumok túlszaporodása
  • az immunrendszer alul működése miatt károsodik a bélnyálkahártya
Egy viszonylag egyszerű módja van annak, hogy ellenőrizzük van-e gyulladás a szervezetünkben az úgynevezett CRP teszttel. 
 
A C-reaktív fehérjét (CPR) a májsejtek termelik gyulladás esetén, és a gyulladás kezdetére és erősségére azonnal reagál. A CRP feladata, hogy segítse a szervezet nagy falósejtjeinek munkáját a testidegen, illetve károsodott sejtek bekebelezésekor. A CRP szintje gyulladásokban akár ezerszeresére is megemelkedhet, gyógyulásuk esetén pedig gyorsan visszacsökken.
 
Szóval bármilyen kúrába is kezdünk, érdemes előtte jól körbejárni a témát, kiválasztani a megfelelő módszert, esetleg konzultálni egy gasztroenterológussal. Sok-sok évvel ezelőtt azUram elment egy beöntéses béltisztításra, ami azt eredményezte, hogy kb. 2 hétig minden egyes napom felment a láza 38-39 fokra. Így visszagondolva meglehetősen felelőtlenek voltunk, mert akár nagy baj is lehetett volna belőle. Szóval legyünk körültekintőek, mielőtt egy-egy módszer mellett tesszük le a voksunkat.
 
Én is belekezdtem egy béltisztító programba.  
 
Még a tavasszal egy kertészkedős workshop-on ismerkedtem meg Timivel, aki hihetetlenül kedves, segítőkész, figyelmes csajszi. Ami engem megragadott benne, hogy nem tukmálta az általa forgalmazott termékeket ránk, nem írt, miután vége volt a tanfolyamnak, hogy ő minden “bajunkat” meg fogja oldani, nem nyomult, hogy ő tudja a tutit, mind oly sok márka képviselője teszi. Jó néhány hónap elteltével, egy egészen más okból vettük fel a kapcsolatot ismét, amikor elmeséltem neki, hogy milyen belső, egészségügyi bajaimra keresem a megoldást és ő azonnal egy csomó lehetőséggel, infóval látott el. Rám bízta, hogy az információk birtokában döntsek, majd mikor döntöttem, újabb infókkal látott el. Szóval, szépen csepegtetve, feldolgozhatóan, sok-sok infóval a buksimba, jutottam el oda, hogy belefogjak egy béltisztításba. 
 
Ha érdekel a téma, és szeretnél Timitől kérdezni, akkor itt és itt tudod vele felvenni a kapcsolatot. 
Én abban tudok Neked segíteni, hogy napról napra leírom a tapasztalataimat. Mondjuk azt nem állíthatom, hogy te is pontosan ezeket fogod érezni, tapasztalni, de én úgy gondolom, hogy ha legalább kb. van infónk arról, hogy mire számítsunk, máris könnyebben vágunk bele a változtatásba. 
 
Ez a béltisztító program 10 napból áll. Azt hiszem, ezt simán ki lehet bírni. Sőt az ára sem olyan, ami anyagi csődbe vinné azt, aki belevág (13.000Ft) Kaptam hozzá 10x 2 kis csomagocskát. 
 
IMG 20221109 095736
 
A fehér hátterűt reggel, éhgyomorra kell bevenni, sok-sok vízzel. Az átlátszó csomagocskát pedig este 9 óra után. Ez miért fontos??? Na erről még írok.

Timi küld hozzá egy 10 napos minta étrendet is, ami persze nem szentírás, csak egy ajánlás. Viszont van néhány dolog, amit egyáltalán nem ajánl ebben a 10 napban. Ilyen pl: cukor, lisztes dolgok, alkohol, tej, füstölthús, olajos konzervek. Ez azért nem betarthatatlan, ugye? 

1 nagyon fontos dolog azonban van, ez pedig a folyadék fogyasztás, mégpedig elég komoly mennyiséget javasol, napi 4 liter. Picit megrémített ez a szám, mivel naponta 2x megyek Pestre, reggel viszem Babót, délután pedig megyek érte és gyűlölöm a nyilvános WC-t. 
A legjobb napokon is minimum 3 órát vesz igénybe ez a kis móka, hiába csak 30 km, de az M3-on szinte minden nap dugó van. Úgy voltam vele, hogy belevágok, és majd meglátom. Ha nem megoldható, akkor majd a téli szünetre időzítek. Akkor jöjjön az első nap.
 
1 nap 
Reggel én nagyon korán kelő vagyok, és habár ébredés után javasolt éhgyomorra bevenni az első adagocskát, amiben természetes hashajtó, rostok, gyógynövények vannak, én mégsem vettem be, mivel legalább 2 pohár vizet kell hozzá inni. Én pedig aggódtam, hogy az úton be fogok pisilni. Gondoltam megvárom amíg hazaérek és majd akkor. 
Reggelente max. 1-2 hosszú kávét iszom, így nem teljesen éhgyomorra, és kb. 9 körül, de végül hozzá kezdtem a tisztító kúrámhoz, hurrá!!!
  pexels quang anh ha nguyen 885021
 
Olvastam a leírásban, amit Timi küldött nekem, hogy émelygést okozhat, na most mivel van bennem némi hipochondria, alig, hogy bevettem, kb. 30 perc után émelyegni kezdtem. Mivel ezer és egy dolog várt rám aznap, így nem különösebben foglalkoztam vele, és mire feleszméltem, el is múlt. Ami viszont feltűnt, hogy egész nap nem voltam éhes. Ez gondolom részben azért is volt, mivel a nap végére megittam 4 liter vizet. Még kimondani is durva…pexels engin akyurt 8537879
 
Este ettem egy tányér salátát és ennyi volt az egész napi falatozásom. Egy ilyen, MINDENT BELE SALÁTÁT készítettem, amiről már korábban is írtam, azzal a különbséggel, hogy nem tettem rá olíva olajat, mivel azt nem ajánlatos a tisztító kúra alatt enni.
IMG 20220314 151437
 
Lefekvéskor amikor végig gondoltam a napomat, örömmel nyugtáztam, hogy ha ez ilyen lesz 10 napon át, akkor ez nem is borzasztó.
 
2. nap
Másnap már fél 4-kor ébredtem, arra, hogy elképesztően görcsöl a hasam, és hamar-hamar, szaladnom is kellett a wc-re. Erre számítottam, de ami utána jött, az nem volt kellemes. Előre is elnézést kérek, de olyan öklendezés jött rám, hogy kb. 10 percig álltam a wc fellett. Semmi nem jött, csak az inger, de az borzalmas volt. Pont mikor gyomorrontása van az embernek. Közben elkezdtem verejtékezni, a pólóm, amiben aludtam olyan csatakos lett, mint egy forró nyári éjszakán. Megmondom az igazat, rendesen megrémültem. Kb. másfél órát tartott a rosszullét, majd ahogyan jött, ment is. Még a reggel folyamán 3-4 alkalommal meglátogattam a wc-t, de már nem voltam rosszul. 
 
Timi nem hagyott magamra, minden nap érdeklődött, hogy hogyan bírom, mit érzek. Támogatott, hogy ne adjam fel. 
 
Ezen a napon megint alig ettem valamit, gondolom pszichésen sem voltam éhes, mivel tartottam tőle, hogy következő reggel megint rosszul leszek. Persze azért délután egy kis salátát magamba erőltettem, mert nem lett volna jó, ha következő nap, meg az éhségtől leszek rosszul.
  IMG 20220208 101341
 
Nekem ugyan nem célom, hogy fogyjak, de nem leszek durcis, ha 2-3 kg lemegy. 
 
3. nap
Az elején írtam, hogy mondok még pár dolgot arról, hogy miért fontos este 9-10 óra körül bevenni az esti kis csomagban lévő kapszulákat. 
A bélműködés természetes rendje, hogy reggel 5-8 óra körül ürít, ilyenkor a legaktívabb a bélműködés. A kapszulák ezt igyekeznek “megtanítani” az “ellustult” beleinknek.  Ha 9 előtt vesszük be a kapszulákat, akkor 5 óra előtt aktiválódik az ürítés. Na én a második nap, pont így jártam. Gondoltam mit nekem az ajánlás, majd én tudom, és már 8-kor bevettem. Meg is lett az eredménye….
Szerencsére a harmadik napon a híg székleten kívül semmi más rossz érzésem nem volt. Ekkor már délelőtt készítettem magamnak egy jó kis turmixot. Itt találtok ötleteket hozzá. 
IMG 20220217 125447
 
Délután pedig egy fincsi sütőtökös, gombás, rizst ettem, sok-sok salátával. Nagyon-nagyon fontos a sok rost bevitele!!!! Persze nem csak ilyenkor, de most különösen, aminek én eleget is tettem.
IMG 20221020 125410
 
 4. nap
Előző este már az ajánlást betartva vettem be a kis kapszuláimat, így nem kellett 5 előtt ébrednem, és nem is voltam különösebben rosszul. A reggeli 3-4 szaladás a mosdóba, elviselhető azért cserébe, hogy jobban érezzük magunkat majd a végén.
Én alapvetően szabálykövető vagyok, nem okoz nehézséget betartani, hogy mit ehetek, mit nem, sőt… az életem során jó pár alkalommal fogyókúráztam, így nem jelent gondot az sem, ha éhes vagyok, hiszen majd elmúlik. Arról nem is beszélve, hogy sokszor nem éhesek, hanem szomjasok vagyunk. 
 
Ez mind szép és jó, egészen addig, amíg a “kisfiam” reggel azt nem mondja: “-Anya, készítesz ebédre sütőtökből krémlevest, diókrémes nudlival. Na akkor már tudtam, hogy elvesztem arra a napra. Egyszerűen nem tudtam megállni, hogy ne egyek bele a jó kis cukros, lisztes finomságba. Nem ettem sokat, de az a kevés is elég volt, hogy másnap érezzem a hatását. 
pexels valeria boltneva 1277483
 
5. nap
Ahogyan számítottam rá, a cukros nudli megtettem “jótékony” hatását és én olyan gyomorégéssel ébredtem, hogy megfogadtam, na ilyet sem csinálok többet. 
Ugyan az ajánlásban az van, hogy naponta rá kell szánnia magát az embernek, hogy mozogjon, de ez annyira nem feküdt nekem eddig, illetve, annyit tettem, hogy falevelet szedegettem. Talán ez is megteszi, mint mozgás.
Napközben 1-2 alkalommal volt még székletem, de ennyi. 
Az elején nem mértem centit magamon, csak a súlyomat, de most így az 5. napon, ezt is megtettem. Kíváncsi leszek, hogy változik-e valami!
Biztosan voltatok már úgy, hogy rákattantok valami kajára, és képesek voltatok napokig vagy akár hetekig is azt enni. Én így vagyok a salátákkal, és volt egy időszak, amikor édesburgonyát ettem édesburgonyával. Sütve, mint a hasábkrumplit, karikázva sütőben megsütve, pürének. Itt írtam is már róla. 
 
fba9a36f78410fe92b882a60979f9591
 
Most néhány napja, pedig a cukkinira kattantam rá, de annyira, hogy még a cukkinit is cukkinival eszem. 
Tudtátok, hogy a cukkini eredeti neve Csecsemővelő??? Na én sem, de utána olvastam, és készítettem is róla egy kis összefoglaló: itt. Érdemes elolvasni, mert sok hasznos infót sikerül begyűjtenem (szerintem). 
Most, a napokban a salátám alá, szoktam reszelni, picit besózom, borsozom, majd mehet rá a saláta (mindenféle levelek, répa, uborka, paradicsom). Picit állni hagyom, esetleg egy kis citromot facsarok rá, és már eszem is. A cukkini 95%-a szöveti víz, vagyis sokat, sokat és még többet lehet belőle enni. A salátákból úgyszintén. Talán hihetetlen, de én jól szoktam vele lakni. 
Az ötödik napom is teljesen zökkenőmentesen telt a reggeli rossz érzés is elmúlt. 
 
6. nap
Már túl vagyok a felénél, és nem érzem megerőltetőnek, sőt. Timi is kérdezte, hogy tapasztaltam-e valami változást ahhoz képest, amikor elkezdtem. Sokkal-sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok. Az alapvető problémám, ami miatt, illetve az egyik, hogy délután 1-3 óra között olyan fáradtság jött rám, hogy szinte semmit sem tudtam csinálni. Ültem a fotelbe, mint egy zombi. Most viszont, pedig még csak 5 nap telt el, még este 7-kor is pörgök mint a Duracell nyuszi, akibe 2 elemet tettek, egy helyett. Az az ólmos fáradtság, amit előtte éreztem, teljesen elmúlt. 
A másik pedig a puffadás, ami szintén. Ha más haszna nem lesz ennek az egésznek, én már akkor is BOLODOG vagyok. Persze ehhez az is kell, hogy ha vége van a kúrának, azután is odafigyeljek arra, hogy mit eszem mivel, és mikor. 
Ma délelőtt ismét turmixot készítettem magamnak, amit nagyon szeretek, és a kollagén poromat is ebbe szoktam belekeverni. Itt találtok hozzá ötleteket. Ami a turmixoknál fontos, hogy rendes tejjel nem lehet készíteni, csak mondjuk olyannal, hogy rizstej. Ismeritek, használjátok?
 
pexels alisha mishra 1346347
 

Délután halacskát (lazacot) sütöttem és mi mással, mint sok-sok salátával ettem.

IMG 20211224 115656

 
7. nap
A legnagyobb kihívás, hogy amikor az Aldiban vagyok, akkor a friss pékárú csábító illatának ellen tudjak állni. Na ez nem kis kihívás!!! 
A tisztító kúra mellé Timi javasolta, hogy szedjek probiotikumot is. Ami sokat segíthet. A neve FLORA PLUS, ami egy probiotikum komplex. Hét bélrendszeri probiotikum-törzset tartalmaz, amelyet az emésztőrendszeri működés és a bélrendszeri mikrobiális egyensúly fenntartására terveztek. Szedem is szorgalmasan, mellé még C vitamint, hiszen a kollagén beépüléséhez C vitaminra is szükség van. A tegnapi halacskám nem fogyott el, így ma nem kellett gondolkodjam, mit is egyek. Készítettem mellé egy kis párolt zöldséget, természetesen sok-sok cukkínivel. Isteni volt. Mire eszembe jutott, hogy fotót készítsek, már nem volt mit fotózni.

Mérlegre ugyan nem álltam, de biztosan ment le néhány deka, mert az övemet eggyel beljebb kellett húznom. Nem győzöm örömködni!!!!!

Tényleg csak ajánlani tudom, hogy vágjatok bele, mert sem a kisérő kellemetlenségek (wc-re járás), sem a tiltó listás ételek elhagyása nem olyan szörnyű!!!

8. nap

A Netflixen láttam egy jó kis műsort, amiben olyan alternatív technikákat mutatnak be, amelyek sok ember gyógyulását eredményezték, mind lelki, mind pedig fizikai értelemben. A címe: Gwyneth  Paltrow életmódkísérletei. 6 különálló epizódban mutat be olyan terápiákat, mint pl. a Wim Hof módszer, az energiával gyógyítás, az intuíció fejlesztése, diétákat tesztelnek és bemutatják, hogy a táplálkozásunk hogyan hat a biológiai életkorunkra. Szenzációs, tényleg érdemes megnézni. 

Gondolkodtatok már azon, hogy mi is az EGÉSZSÉG? 

Én úgy gondolom, ez a fogalom olyan, mint a SZERETET vagy a BOLDOGSÁG. Mindenki akarja magának, természetesnek veszi amíg van, amíg benne él, majd, ha valahol sérül bármelyik, akkor jön az összeomlás. Én is voltam nagyon, nagyon beteg, ami nem is egy olyan betegség volt, ami néhány gyógyszer, diéta, kúra hatására elmúlna. A szívritmuszavarom olyan volt, amit csak úgy tudtak orvosolni, hogy egy pillanatra lenyomták azt a bizonyos reset gombot, majd újraindították a szívemet.

pexels pixabay 415779

Én ebben az időben kezdtem el kutatni, hogy mi is az EGÉSZSÉG. Én úgy gondolom, hogy részben a betegség hiánya, másrészről viszont olyan, mint egy sok-sok szeletből álló torta. Aminek csak egy része az, hogy mit eszünk, hogyan étkezünk. Ugyan egy nagyon fontos, talán azt is mondhatjuk, hogy a tortánk egy jó nagy szelete, de nem kevésbé fontos a lelki egészségünk, vagy akár boldogságunk sem. Mindegyiken dolgozni kell ahhoz, hogy az EGÉSZSÉGÜNK, EGÉSZ maradhasson. Nem szabad legyinteni a tünetekre, a szőnyeg alá söpörni a bajokat, hogy most nincs időm rá, most nincs kedvem hozzá, majd rendbe jön, majd elmúlik……. Mert egyszer csak sokszoros erővel csap le a baj, és hajtja be az oda nemfigyelésünket, törődésünket magunkkal. 

Egy picit elkalandoztam a Tisztító kúrától, de valahol, az előbbi is szorosan hozzá kapcsolódik. Délelőttönként alapból sem nagyon szoktam enni, maximum a turmixomat iszom meg, de ez most még hatványozottabb. A sok folyadék mellett, amit ilyenkor igyekszem meginni, nem vagyok éhes. Persze azért főzöm, hiszen Babó a suliból hazaérve farkaséhes. 

Ma rizseshúst kért ebédre, ami az egyik specialitásom. Egyszerű és nagyon finom. Csirke felsőcombokat veszek, beleteszem sütőzacskóba, bele a fűszerek (só, bors, fokhagyma, pici pirospaprika, kurkuma,), kicsi olaj, majd a rizs, kétszer annyi folyadékkal, és egy kis tejszín. Sütőzacskó bezár, irány a sütő, és 1-1.15 óra alatt el is készül, és valami fantasztikusan finom. Én a halon kívül nem eszem húst, így magamnak úgy készítem el ugyanezt, hogy a hús helyett, sok zöldséget teszek bele. Sárgarépa, brokkoli, karfiol, borsó, cukkini… vagy ami pont van itthon. Amikor elkészül és kiveszem a sütőzacskóból, egy tálba szoktam önteni és sajtot reszelek rá. Jó étvágyat!

IMG 20221110 164230 edit 599706312048072

Biztosan úgy gondoljátok, hogy elég uncsin, egyhangúan eszem. Igazatok van, valóban elég egyszerű, és főleg nyers ételeket szeretek. Most pl. volt az ebédemben, főtt rizs, és párolt zöldség, de alatta ott kandikál kifelé a cukkini és a jégsaláta, a tetején pedig a paradicsom. Másrészről pedig, ha már tisztító kúrát csinálok, akkor nem eszem nehéz ételeket, hogy ezzel is segítsem a tisztulást. 

9. nap

Ez a nap volt a legnehezebb az eddigiek közül. Na nem azért, mert bármilyen negatív érzésem, tünetem, fájdalmam volt, hanem mert ma volt azUram szülinapja, és az ünnepelt kérésére, ne meg Babó is azt szerette volna, ha PALACSINTA KÉSZÜL. NUTELLÁS PALACSINTA!!!!! Nagyon, nagyon, nagyon szeretem. De most kemény voltam és nem ettem!!!! Meg is veregetem a vállam, most, hogy ezt leírom, hogy milyen szuper voltam!!!! De most méregtelenítek, vagy méregtelenítek??? Tilos a cukor és a liszt, vagy TILOS A CUKOR ÉS A LISZT??? Akkor marad a sóvárgás.

  pexels hakim santoso 2613471

A családnak Márton napi “kacsanapot” (igen, tudom, hogy liba, de azt nem kaptam) tartottam, és Isteni finom kacsacombot készítettem párolt lilakáposztával és baconos tepsiben sült krumplival. Öröm volt nézni ahogyan falnak. A lila kápiból én is ettem, mellé persze sok-sok saláta, és egy kis tonhal, ami nem olajos, hanem vizes pácban volt. Azt hiszem egészen jól teljesítem ezt a TISZTÍTÓ KIHÍVÁST, csak egy dolog maradt ki, az pedig a mozgás. Volt pici kertrendezés, falevélgyűjtés, séta a kutyákkal, de ezek nem túl aktív mozgások. Ezen még dolgoznom kell!!!!!!!! Majd a következő kúra alkalmával.

10. nap

Elérkezett az utolsó napom! Valójában azt hiszem, ezt bármeddig tudnám csinálni, mert egyálltalán nem megerőltető (kivéve a palacsintás sztori), nem kivitelezhetetlen. 

10 nap!!! Olyan gyorsan elszaladt, hogy szinte fel sem tűnt. Holnap fogok mérlegre állni és centizni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ment-e le bármelyikből. Ami biztos, hogy sokkal energikusabb vagyok, hogy délutánonként nem érzem úgy magam, mint akin átment az úthenger. Ami érdekesség, de nem tudom, hogy köthető-e valamilyen módon a méregtelenítéshez, a következő, még 2020-ban csúnyán eltörtem a vállam egy kocogás alkalmával, és azóta, ha többet autókáztam és nem tudtam kitámasztani a vállam, akkor elkezdett fájni. Most pár napja vettem észre, hogy nem fáj. A puffadás teljesen megszűnt, olyan kis lapos a hasam, mint “megboldogult ” fiatal lány koromban. Ha egyebekért nem, már ezek is javában olyan dolgok, amikért én NAGYON BOLDOG VAGYOK, ÉS HÁLÁS TIMINEK, hogy megismertetett ezzel a lehetőséggel. 

Azt beszéltük meg Timivel, ha valaki jelentkezik nála, miután elolvasta ezt a kis élménybeszámolómat és belevág a TISZTÍTÓKÚRÁBA, akkor én szeretném ezt segíteni avval, hogy a kúra mellé javasolt probiotikumot tőlem kapja AJÁNDÉKBA. Szóval mindent bele!!!

Kérlek „oszd” meg, ha tetszett az írásom. Neked „csak” egy kattintás, ami nekem a jövőm szempontjából egy új kezdet lehet.

 

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

81 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.