received 164851719550249 2 e1690905765511
Beszélgettem P. Csillával,  Csajos Beszélgetések

Ismerjétek meg: P. Csillát

Soha sem tudhatjuk, hogy akár egy rövid, néhány órás ismeretségből pár év múlva mi kerekedik ki. 2016-ban azUrammal Marokkóba utaztunk repülőgépen. Én általában újságokkal, könyvvel felszerelkezve szoktam hosszabb útra indulni, hogy gyorsabban teljen az idő. A párom ült az ablaknál, én középen és picit aggódva vártam, hogy vajon ki fog mellém ülni, hiába csak néhány óráról van szó, mégis fontos, hogy kivel kell megosztanunk azt a pici helyet, ami egy kereskedelmi járaton kijár egy utasnak. Nagy kő esett le a szívemről amikor egy szimpatikus, csínos, mosolygós hölgy ült le mellém, akivel már a felszállás alatt beszélgetésbe elegyedtem.

Biztosan voltatok már úgy, hogy leültök valakivel beszélgetni és azt érzitek pár szó után, mintha ezer éve ismernétek. Én pontosan így voltam Csillával, aki elmesélte, hogy már több alkalommal is megjárta a Caminot. Ezer és egy kérdésem volt hozzá és ittam minden szavát.

A facebooknak köszönhetően ez az ismeretség nem korlátozódott arra néhány órára amit a gépen töltöttünk. A napokban több alkalommal is felbukkant a napi hírfolyamomban, amit én “jelnek” vettem és írtam neki egy rövid kis levelet, hogy volna-e kedve csatlakozni a mi kis Női szövetségünkhöz. Mivel követem őt, így pontosan tudom, hogy ezer és egy dologgal foglalkozik, így nagyon pici esélyét láttam annak, hogy rám/ránk is tud majd az idejéből egy picit áldozni. De úgy voltam vele, ha meg sem próbálom, abból nem lehet a válasz igen. Alig pár óra alatt, egy nagyon kedves, még annál is hálásabb köszönöő és IGENT mondó választ kaptam tőle. 

Ő sem maradhatott ki az ismerkedős kérdéseimből és íme a válaszai.

 1. Ha most kezdődne életed 24 órája, akkor miket tennél meg ebben a 24 órában?

A legközelebbi szeretteimmel tölteném ezt a 24 órát.

 1. Biztosan láttad sok-sok évvel ezelőtt az ET-t (kis földönkívüli lény), szóval ha eljönne hozzánk és azt kérné, hogy tanítsuk meg őt egy olyan dologra amit elvihetne az övéihez, Te mire tanítanád?

Megtanítanám ölelni.

 1. Ha visszamehetnél az időben hová mennél és miért?

18. századba mennék vissza, mert imádnék abroncsos ruhákba járni.

 1. Ha bárkivel vacsorázhatnál a történelemből, kivel tennéd és miről beszélgetnétek?

Szentgyörgyi Alberttal és a kutatásairól beszélgetnék vele és kíváncsi lennék a gondolkodására és a motivációjára.

 1. Ha most kellene eldöntened, hogy a következő életedben férfiként vagy nőként gyere újra, mit választanál és miért?

Nőként, azzal a bölcsességgel, ami most már van, mert szeretek nőként élni.

 1. Mi az a dolog, tevékenység, gondolat, ami számodra a legnehezebb a mindennapokban?

Talán nincs ilyen az életemben, mert csak olyan dolgokkal foglalkozom, amit szeretek, és olyan emberekkel töltök időt, akiknek a társaságában jól érzem magam. Talán egyet ki tudok mégis emelni, türelmetlen vagyok bizonyos helyzetekben, de önmagamhoz képest már nagyon türelmes. Ha szeretnék valamit, akkor azt most rögtön szeretném, régebben, már tegnap szerettem volna.

7. Ha kérhetnél hármat, mi lenne az?

Életre szóló egészség, világkörüli utazás a párommal, minden napra egy újabb kívánság még élek.

 1. Ha egy varázsütésre megszüntethetnél bármit a világon, mi lenne az?

Szegénység.

 1. Mire vagy a legbüszkébb?

Arra, hogy a legnehezebb élethelyzeteimből is mindig talpra tudtam állni, és ezek segítettek abban, hogy jobb emberré váljak és erősebbé tettek.

 1. Mi lenne a Bakancslistádon az első dolog, amit még szeretnél megcsinálni ebben az életben?

Vitorlázni a tengeren

 1. Ha visszamehetnél az időben, hogy egy már megtörtént eseményt újra „írj”, ugyanazokkal a szereplőkkel, ugyanott, de mégis másképp. Megtennéd?

Azt hiszem minden úgy van jól, ahogy megtörtént. Minden szereplő, esemény kellett ahhoz, hogy most itt tartsak, ahol tartok. Egy esemény átírása, mindent megváltoztatna.

 1. Mit szeretsz az életben a legjobban?

A lehetőséget, hogy élek, itt és most!

 1. Ha ételként kellene jellemezni magad, milyen étel lennél?

Mustármag! Ha egy mustármagnyi hite lenne az embereknek, sokkal több mindent képesek lennének elérni.

 1. Ha meglenne minden feltétele annak, hogy valami egészen másba fogj, mint amit eddig csináltál, tanultál, mihez kezdenél?

Nem csinálnék mást, mint amit most csinálok. Szeretem az embereket, szeretek velük foglalkozni, támogatni őket a gyógyulásuk útján. Szeretem motiválni őket. Az utamon vagyok, nem térnék le erről.

+a bónusz kérdés pedig legyen az, ha szeretnél, kérdezz Te is tőlem!

 • Ha elvennének tőled mindent, és mindenkit, aki most az életed része, mit csinálnál? (mindent, mobilodat is)
Hú ez egy nagyon érdekes és egyben nehéz kérdés is. 
Ha elvennének mindenkit az nagyon fájna és nehezen tudom elképzelni, hogy mi motiválna abban, hogy újra kezdjem, folytassam az életem. Tegyük fel, hogy mégis megtenném… 
Ha a tárgyaimat is elvennék, az annyira nem ütne szíven, a legkevésbé a telefon. Az jó lenne, ha az új helyen, ahol ismét felépíteném az életem, lenne internet vagy legalább egy könyvtár és akkor én rendben is lennék.
Szívem szerint egy erdő közepén egy szép kis tisztáson, egy nagy verandás házikóban élnék. Itt vad és gyógynövényeket gyűjtenék, szárítanék és belőlük finom teát készítenék az arra tévedőknek, akik elmesélnék nekem az életük történetét “szürcsölgetés” közben. 

Nagyon köszönöm Neked Csilla a válaszokat és a nekem feltett kérdésedet is!

P. Csillareceived 164851719550249
 

Biztosan szeretnétek többet is megtudni, olvasni Csilla munkájáról, hivatásáról: itt megteheted:  Pető Csilla és van egy klassz csoportja is ahová várja mindazokat akik szeretnének reggelente a kávéjuk mellé egy-egy motivációs idézetet, gondolatot: Élj hittel és szenvedéllyel!

Végül még egy kéréssel fordultam Csillához. Megosztanád velünk egy kedvenc idézetedet?

Ha nem tudsz repülnifuss! Ha nem tudsz futni, menj! Ha nem tudsz menni, kússz! A lényeg, hogy haladj.” ~ Martin Luther King.

A további közös kooperálásunkról pedig itt olvashatsz a jövőben.

74 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.