Boldogságunk kulcsa az…..Tartalomjegyzék

Elindítottam egy mini-sorozatot. Segítségül készítettem hozzá egy rövid tartalomjegyzésket is, hogy könnyebb legyen kiválasztani, melyik téma érdekel a leginkább.

1. Álom, vágyódás, elhatározás

A 30. napja, hogy elkezdtem!!! Elkezdtem egy új, vagy nevezzük inkább más életnek. Miben más??? A leginkább abban, hogy más lett benne a prioritás. Az elsődleges és legfontosabb céllá, a BÍCSBADI (BEACH BODY) felépítése, megszerzése, majd később a megtartása áll!

De hogyan is kezdődött…….Igaziból, már karácsonykor elhatároztam, hogy idén nyáron, a Balaton parton “villantani” fogok, és a már évek óta áhított, (de a megvalósításért egy lépést sem megtett)   fitt, formás, energikus, szexi 50-es formát hozok ki magamból.

HÚ DE JÓL HANGZIK!!!!!! Miért pont most vált ez fontossá???

Itt tudod elovasni: Álom, vágyódás elhatározás

2. Na most, vagy soha…

Ahogyan szerelembe esni is egy pillanat műve, úgy meghozni a döntést, hogy NA MOST!!!  MOST AZTÁN NINCS TOVÁBB , LÉPNI KELL!!!! Ehhez is elég egyetlen pillanat, de milyen pillanat???

  • Sokszor egy orvosi diagnózis, (életmódot kell változtatnia, ha meg akar gyógyulni….)
  • egy „kedves” ismerős kérdése: Hányadik hónapban vagy?,
  • egy fotó, ami szembesít a valósággal, (Úristen, ez nem lehetek én a fotón!!!!)
  • egy harmadik fél a házasságban, aki 90-60-90-es idomokkal rendelkezi,
  • vagy a mérleg, amivel nem vagyunk túl jó barátságban,
  • és még sorolhatnám…..
Itt tudod elovasni: Na most, vagy soha
 
3. Lelkesedés 1000

Az elhatározásom és a hozzátartozó érzés, ami nálam kéz a kézben jár, hiszen -ből vagyok, és én úgy gondolom mi NŐK nem teszünk semmit érzések nélkül, ugye? vagy csak Én vagyok ilyen????? 

Szóval olyan érzés járt át,  mint mikor valaki leteszi a cigit, de úgy igazán! Amikor nem csak próbálkozik letenni és még elszív egyet-egyet, hanem leteszi és kész, nincs több cigi! 

AzUram is pont így végzett a dohányzással 22 évvel ezelőtt. Egy rosszullét után (amikor is kegyetlenül megijedt, hogy nem éri meg a fia születését), soha többé nem szívott el egy szál cigit sem!!!! (annyira büszke vagyok rá, ezért is…)

Azon napon, máson sem járt az eszem csak, hogy mit hogyan csináljak, hogyan tartsam magam az elhatározásom mellett, hogyan lesz meg a napi motiváció, meg ilyenek.

Itt tudod elolvasni: Lelkesedés 1000

4. Mindent tudni akarok
Másnap, fogtam egy füzetet és elkezdtem a 0. lépést!!!

Ebben azt vizsgáltam meg, hogy mi miatt kerültem ebbe az állapotba. Nem, nem azért mert zabáltam. Nem ettem csirkepörköltet nyokedlivel, majd hozzá egy kis somlói galuskát, a végén pár szelet sajtocskával, sőt tábla csokikákat sem tóltam le délutánonként unaloműzésből. 

Ha így lett volna, akkor nem ennyit mutatott volna most a mérleg, hanem 30kg-mal többet. Nekem nem a nagy zabálásokkal volt bajom.

Szeretek főzni, kényeztetni a családot, ugyanakkor számomra nem kardinális kérdés a: MIT EGYEK MA????? De akkor meg mi AAAAA…….?????

Itt tudod elolvasni: Mindent tudni akarok

5. Én hol rontottam el….
Csak olyan tanácsot adok, amit magam is megfogadok, betartok. Ezért természetesen én is összeírtam, hogy nálam mi a “bibi”.

Ezek:

-amikor a fiamnak kis szendvics falatkákat gyártok reggelire, mindig bekapok néhány karikát, és még el is hitetem magammal, hogy ÁÁÁÁÁ….ez nem számít, csak néhány falat,

-az Aldiban alig várom, hogy megvehessem magamnak a kis frissen sült szilváspárnácskámat és sokszor már az autóban befalom, de ez sem számít, hiszen fittnes párnácska…..(hú de vicces vagyok, milyen jól becsapom magam…)

Azuram úgy tud reggelizni, hogy az embernek csorog a nyála, na jó……, csak egy két falat, úgy sem ettem ma még, (csak a fiam falatkáiból, meg a szilváspárnácska,)

főzögetés közben muszáj kóstolgatni, ugye csajok???

Itt tudod elolvasni: Én hol rontottam el

6. Mire akar tanítani engem
Az előző bejegyzést ezzel a mondattal zártam: 

“Sok-sok évvel ezelőtt, amikor a szívproblémám kiújult, teljesen „véletlenül” a kezembe akadt egy könyv, ami később a “Bibliámmá” vált. Ennek a könyvnek a lényege, hogy a betegségeink 99%-át a lelki bajainknak köszönhetjük. Az elhízást is betegségként könyveli el.” 

A könyv ami megváltoztatta az életem:
Itt tudod elolvasni: Mire akar tanítani engem
7. a NŐ a NŐBEN, blog a blogban, születése……
Miért csak most a 30. napnál kezdtem el blogot írni róla, miért nem a kezdetektől???

Ennek elég egyszerű a magyarázata. Magam sem hittem, hogy eddig kitartok. Persze tudom, hogy ez így picit ellentmondásos, hiszen az előzőekben pont azt írtam, hogy milyen nagy volt az elhatározás, a MOST VAGY SOHA érzés… Ugyanakkor a “kisördög” ott csücsült nap mint a nap vállamon, és duruzsolt, hogy “nemkellezneked”!!!!! és egyéb “kedvesfeladós” gondolatokkal ostromolt. Gondolom ismeritek ti is “ŐT, a KISÖRDÖGÖT” és nem csak engem halmoz el a suttogásával.

Kezdetben nem hittem, hogy érdemes nekifogni leírni a változásomat, a változtatásaimat, hiszen ahogyan jött a lelkesedésem egy pillanat alatt, attól tartottam olyan gyorsan vége is lesz, mint már néhányszor ez meg is történt velem. Akkor az meg milyen ciki, ha nyilvánosan kudarcot vallok…. Nem????

Itt tudod elolvasni: a Nő a Nőben, blog a blogban, születése

8. Miért akarsz lefogyni??
Az evéshez való viszonyunkat megváltoztatni a legnehezebb dolog, főként ha családanyák vagyunk, hiszen nap mint nap főzünk a családnak, esetleg még sütünk is, járunk bevásárolni, ahol roskadásig vannak a polcok olyan dolgokkal, amik mind azt kiabálják, hogy EGYÉL MEG, VEGYÉL MEG!!! A frissen sült péksütik illatát már nem is említeném. Egyre több a kész vagy félkész termék, a különböző porok amiket csak össze kell keverni vízzel, egy kis mikrózás és már lehet is enni… Egy gond van csak ezekkel a termékekkel, hogy telis tele vannak mindenféle E-vel, meg tartósító szerrel, finomított liszttel, és szénhidrátokkal és egyéb olyan dologgal, amik nem épp a hosszú élet felé visznek bennünket.

Ugyanakkor az egészséges vagy mentes termékeknek 1-1 sor jut a legtöbb bevásárló központban. 

Itt tudod elolvasni: Miért akarsz lefogyni

9. Kellene egy varázspálca

Jó lenne egy varázspálca…..de….

Nem vagyok varázsló, nem tudom a tuti módszert amivel hip-hop át tudod alakítani a tested, lelked. Hiszen ha bírtokába lennék a varázsszónak és a varázspálcának, akkor már multicsilliárdos lennék és már biztosan hallottál volna rólam.

Az életed, körülményeid, nehézségeid megoldását sem tudom.

Sőt, azt sem, amivel elmúlnak azok a bizonyos frusztrációk, amik a kényszerevéshez vezetnek.

Azt viszont tudom, hogy 

Itt tudod elovasni: Kellene egy varázspálca

10. Célok, motiváció, siker

Nagyjából 20 éves voltam, amikor először tették fel nekem a kérdést, hogy : 

JUDIT, NEKED MIK A CÉLJAID????? Mit jelent számodra a SIKER, a MOTIVÁCIÓ.

Életem ezen időszaka nagyjából a 90-es évek elejére tehető, amikor is egy MLM -es bizniszbe kezdtem. Akkor még nem roskadoztak a könyvespolcok az ilyen témájú könyvektől amiben a sikerről, a motivációról, a célokról lehetett olvasni. Sőt, ma már tudom, hogy amikor a legfogékonyabb lettem volna, vagy azt is mondhatnám, hogy az életem  legmeghatározóbb időszakában, a családomban, nem ez volt a fő beszélgetési téma. Így számomra ezek a fogalmak nem igen léteztek, sőt azt is mondhatnám, hogy hiányoztak a szótáramból.

A válaszom egyszerű volt: NEM TUDOM.

Nem tudom mi a SIKER, SIKERESSÉG,

Nem tudom mik a CÉLJAIM. Hisz még a középiskolát is a szüleim találták ki nekem…

Itt tudod elovasni: Célok, motiváció, siker

11. Célok, motiváció, siker II. rész
siker, a sikerességünk, attól függ, hogy mennyire jól határozzuk meg a céljainkat. 
Mennyire tudjuk magunkat tartani azon az úton, ami a céljaink eléréséhez szükséges. (Ezzel szerintem semmi újat nem mondtam) 
„A sikered elérése 90-95%-ban attól függ, mennyire pontosan tudod azt, hogy mit szeretnél elérni.”

Brian Tracy

A többi csak a magyarázkodás, a kifogások. A tipikus szöveg: túl meleg van, túl hideg van, túl sok a dolgom, kicsi gyerekeim vannak, esik az eső, esik a hó, fáj itt, fáj ott, és még sorolhatnám. Amik valójában létező dolgok, “körülmények”, csak ha igazán el akarjuk érni a célunkat, akkor azt is tudjuk, hogy hogyan iktassuk ki ezeket, vagy hogyan találjunk rá megoldást.
 
12. Célok, motiváció, siker III. rész
Talán egy picit vagy lehet, hogy nagyon uncsinak fogod gondolni, (mi a fenét lehet még írni erről??? eltaláltam..???.)hogy már a 3. bejegyzést írom  a Célok, Motiváció, Siker témában, sőt közben a kisfiammal (Babóval, aki most 10 éves) is kidolgoztunk egy Tervet, arra vonatkozólag, hogy milyen Célja van az első félév végére, ehhez milyen lépések szükségesek, milyen jutalmak és megvonások várhatók.

Sajnos mivel a jelenlegi iskolarendszer fontosabbnak gondolja mondjuk a pillangók párosodását, mint azt, hogy hogyan kell Célorientáltnak lenni, ezért én igyekszem erre megtanítani….remélem sikerül. 20 év múlva meglátjuk milyen jó tanára voltam…

Én azt gondolom, hogy ITT KEZDŐDIK MINDEN, legyen az egy ház építése, egy fogyókúra, egy diploma megszerzése, vagy épp a NŐségünk visszaszerzése. Tudnunk kell, hogy hogyan működnek a Célok, miért tudja az egyik ember végigcsinálni a célkitűzéseit, míg a másik ember nem, esetleg nincs is neki…. 

Itt tudod elolvasni: Célok, motiváció, siker

13. Félelelm, türelem, kitartás
Én alapvetően egy kíváncsi ember vagyok. Szeretem hallgatni mások beszélgetését, mások gondolatait, nézőpontját a világról, és a napi eseményekről. Szeretem az ismeretterjesztő, a dokumentum és beszélgetős műsorokat. Így amikor vasalok, vagy takarítok olyan csatornát keresek a TV-n, ahol valamilyen információs műsor megy (aminek néha az a vége, hogy ott ragadok a tv előtt, a takarítás várhat! felkiáltással). 

Egy ilyenben hallottam a következő dolgot is: nincs a világon 2 tökéletesen egyforma ember, sem az ujjlenyomatunk, sem a fogazatunk, de még a fülünk lenyomata sem lehet teljesen egyforma. A lelkükről már nem is beszélve….

Mindenki más, mindenki szervezete, teste, lelke, máshogyan reagál arra, ha valamit megváltoztatunk benne, körülötte.

Itt tudod elolvasni: Félelem, türelem, kitartás

14. Étkezési napló, edzésnapló
Az ÉLETMÓDVÁLTÁSOM legelején nyitottam egy füzetet, amiben a 0. lépéstől kezdve, folyamatosan jegyzetelegetek. Inspiráló gondolatokat, nehézségeket, megakadásokat, elért eredményeket. 

Ide kezdtem el vezetni az edzésnapokat is. Csak azokat számolom benne, amiket mozgással töltök. Így vissza tudom követni, hogy honnan-hová is jutottam el. 

Most amikor ezt a bejegyzést írom, elővettem a kis füzetkémet, hogy megnézzem, mit írtam bele az első edzés elején. 

Itt tudod elolvasni: Étkezési napló, edzésnapló

13 / 100