13
NŐ a nőben,  Boldogságunk kulcsa

Boldogságunk kulcsa az, hogy Szárnyalunk, és Jól érezzük magunkat a Bőrünkben.

Félelem, Türelem, Kitartás......

Én alapvetően egy kíváncsi ember vagyok. Szeretem hallgatni mások beszélgetését, mások gondolatait, nézőpontját a világról, és a napi eseményekről. Szeretem az ismeretterjesztő, a dokumentum és beszélgetős műsorokat. Így amikor vasalok, vagy takarítok olyan csatornát keresek a TV-n, ahol valamilyen információs műsor megy (aminek néha az a vége, hogy ott ragadok a tv előtt, a takarítás várhat! felkiáltással). 

Egy ilyenben hallottam a következő dolgot is: nincs a világon 2 tökéletesen egyforma ember, sem az ujjlenyomatunk, sem a fogazatunk, de még a fülünk lenyomata sem lehet teljesen egyforma. A lelkükről már nem is beszélve….

Mindenki más, mindenki szervezete, teste, lelke, máshogyan reagál arra, ha valamit megváltoztatunk benne, körülötte.

Ha mindketten csontra ugyanazt esszük, mozogjuk, akkor sem egyformán változunk. Hiszen nem ugyanolyan az emésztésünk, az energia tartalékaink, a kötőszövetünk, a vízraktáraink, nem beszélve arról, hogy a szervezetünket az évek során máshogyan „sokkoltuk”, ezért másként is reagál a változtatáskor. 

Sok kutatás szól arról is, hogy a vércsoportunk is meghatározza azt, hogy mit hogyan emésztünk meg, raktározunk el. Sokan köszönhetik ennek a módszernek a karcsúságukat, de talán pont ennyien vannak azok is, akik kudarcot vallottak vele. Én magam sokat olvastam róla, és néhány dolgot be is tartok belőle: pl. számomra a búza és a kukorica kerülendő ételek, (AB vércsoporthoz tartozom) ki is iktattam őket. Ugyanakkor a banánt mint kerülendő ételt írja nekem, én viszont a turmixomat el sem tudom képzelni nélküle. Szóval ezt is érdemes tudatosan, magunkra szabni. 

Többek között az imént felsorolt dolgok miatt érzem úgy, hogy felelőtlenség lenne azt mondani, hogy ha utánam csinálod, ha betartod, ha megeszed vagy megiszod amit én, akkor biztos befutó leszel a vékony, csinos, formás NŐK, LÁNYOK, ASSZONYOK TÁBORÁBAN. Most amikor ezt írom, még én sem vagyok az a formás NŐ, aki szeretnék lenni. Viszont azt megígérhetem, hogy ha segítségre lesz szükséged, ha bármit nem értesz, vagy elakadsz, akkor hozzám mindig fordulhatsz. Hiszem, hogy ha a napi rutinszerű evést, ivást, felváltja a tudatos táplálkozás, és folyadék fogyasztás akkor nincs szükség arra, hogy valaki megmondja,  grammra pontosan, hogy mit és mennyit kell enni.

A kineziológiát is azért szeretem, mert nem mondja meg, hogy mit és hogyan gondolj, láss, csinálj, sokkal inkább gondolkodásra késztet. Arra, hogy találd meg a saját megoldásaidat és ne robot módján csinálj valamit, amit valaki más meghatároz neked. Pontosan ennek tudatában nekem leginkább ötleteim, javaslataim vannak. Amit ha jónak látsz kipróbálod, beiktatod az életedbe. Míg végül ha beválik, akkor a fix részévé tud válni az életednek. Ezt értem én a tudatosság alatt, hogy TE HOZOD MEG A DÖNTÉST, TE VAGY AZ IRÁNYÍTÓ.

Ha még mindig tetszik a „módszerem”, akkor ne habozz, olvass tovább!!!

Folytassuk is tovább,  következő javaslatom:

Ezt én már korábban megtettem, csak hogy tisztába legyek vele, hogy mit, mennyit eszem, iszom.

Fogtam egy papírlapot, és egy tollat és kitettem a konyha pultra. Minden de minden egyes falatot ami csak a számba került, azt feljegyeztem erre a papírra. Magam is megdöbbentem néhány nap után, hogy ugyan mindig csak pár falatot kapkodtam be amikor csináltam a gyereknek a reggelit, uzsit, amikor a férjem reggelizett és nem bírtam ki, hogy ne egyek én is.  Amikor főztem és kóstolgattam, és még sorolhatnám.

Ez arra jó, hogy szembesítsen azzal, hogy mennyi is az annyi, miből is tevődik össze a napi, heti bevitt kajamennyiség. Mindig csak egy pici, meg megint egy pici, és a nap végére már minden lesz csak nem pici a végeredmény.

Ha ezt megteszed, ahogyan én is megtettem, pontosan látni fogod a kiinduló pontot. Én abban hiszek, hogy nem “csak” a CÉLT kell kitűzni, hanem tudni kell a kiinduló pontot, helyzetet. Azt, hogy mit csinálunk MOST! Honnan indulunk MOST. Ha belenézünk a tükörbe látjuk, hogy hová telepedtek ránk a zsírpárnácskák (már ha látjuk….én sem láttam pontosan…azt hittem, nem is olyan nagy a baj…..), látjuk a mérlegen a számokat, DE RENGETEG KÖVÉR EMBERTŐL HALLOTTAM, HOGY NEM IS ESZEM SOKAT!!!!! Ugyan mitől hízhatok??? Erre én azt mondom, írd egy hétig és ki fog derülni, hogy mennyi is az a nem sok. Miből tevődik össze a napi, heti ételadag.

Ez igazán nem olyan nagy feladat, csak odafigyelés……mégis hozzájárul az életmódváltás sikerességéhez. 

“Ha úgy döntesz, hogy megváltoztatod az életed a félelembe indulsz.”
Mi a félelem:

A bizonytalanság egyik formája…

Az ismeretlennel szembeni gyávaság egyik formája…

Félelem attól, hogy nem érjük el azt, amit teljes szívünkkel, s lelkünkkel szeretnénk = FÉLELEM A KUDARCTÓL!

A következő nagy kérdés, amit fel kell tenni:

Mi okozza a legnagyobb kihívást azzal kapcsolatban, hogy megváltoztassam az életemet????

Mi az első szó, az első gondolat ami most bevillan?????

Nekem a türelem, a kitartás…… Neked????

Picit elidőztem itt, és rájöttem, hogy ez az egész életemet végig kísérte. Bármibe is fogtam, azt szerettem, és szeretem most is, ha szinte azonnal van látszatja. Ezért is szeretem a takarítást a kertészkedést, mert ott azonnal megmutatkozik az eredmény…..

De ugyanezt a türelmetlenséget érzem amikor könyvet olvasok, és az utolsó pár oldalt, amikor már úgy is tudom mi lesz a könyv vége, nem olvasom el, mert türelmetlen vagyok, mert a kitartásom a végéhez ért.

Vagy olyan kreatív tevékenységeket szeretek amiket 1-2 nap alatt betudok fejezni, pl egy terítő kihímezgetése, nem nekem való tevékenység….

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem olyan jó érzés, amikor ilyen „nagy” dolgokra, összefüggésekre jövök rá. Talán erre mondják, hogy FLOW ÉLMÉNY. 

wikipédia szerint: A flow-élmény egyik legbiztosabb jele, hogy ösztönösen, akár kitörő örömöt érzünk, miközben egy adott feladatot oldunk meg, de a flow-t úgy is le szokták írni, mint egy lebegést, amikor csak az adott feladatra fókuszálunk.

Ezek a felismerések segítenek abban is, hogy amikor épp feladni készülök valamit, akkor emlékeztessem magam, hogy AHA most elkaptalak, megint a “kisördög” jött és mondogatja a fülembe, hogy oké, itt most elég, nem kell végig csinálni, simán abba lehet hagyni, majd folytatod…..és így tovább……

Ilyenkor van hogy erővel kell magamra kényszeríteni azt a bizonyos türelmességet, kitartást, de van amikor elég ha csak emlékeztetem magam…..Tudod!!!! KITARTÁS, TÜRELEM

20190924 191328 0000

Az életmódváltáshoz aztán kell türelem és kitartás bőven!!! Szóval nehezített dologgal nézek, és talán Te is aki most magadra ismertél nézünk szembe!!!!

Neked mi okozza a legnagyobb kihívást??? Idő hiány? Picik a gyerekek? Túl elfoglalt vagy???? Nem tudod, hogy hogyan fogj hozzá? Nincs infód arról, hogy mit, hogyan és mikor egyél? Milyen étrend kiegészítők segítenek és hogyan? A kezdeti néhány hetes lelkesedés után, hogyan maradj motivált? 

Arról már írtam, hogy a „világmegváltó gondolataim” leginkább takarításkor jönnek, a másik ilyen, az elalvás előtti időszak. Ami néha csak néhány perc, néha pedig fél óra is van.

Az egyik ilyen félórában született meg az a FANTASZTIKUS ÖTLETEM, hooooogy …biztosan hallottál már  MOTIVÁCIÓS vagy INSPIRÁCIÓS TÁBLÁRÓL, (ez egy olyan tábla, amire összegyűjtesz minden olyan dolgot, képet, írást, bármit, ami segíthet abban, hogy ha bármikor ránézel, akkor a célod  lásd meg benne, egy jól látható helyre kiteszed, ahol nap mint nap ha csak egy pillanatra is de ránézel, ezzel is fenntartva a lelkedben a célodat….)

Na szóval valami hasonló dolog elkészítésére gondoltam, csak épp nem a célom, vagyis a szexi, csinos 50-es NŐ, lesz a téma,  HANEeeeM ….adok az életmódváltásomnak egy jelszót, és ami evvel kapcsolatban az eszembe jut, az mind rákerül erre a bizonyos táblára….

Nem is kellett sokáig gondolkodnom, hogy mi legyen a jelszavam.

KITARTÁS, KITARTÁS, KITARTÁS

“Az egész csak azon múlik, hogy benned van-e a csakazértis. Csak azért is menni, csinálni, megbotlani, szeretni, csalódni, félni, folytatni, fájni, örülni, gúnyos kacajok tárgya lenni, elérni… Merni elérni… Mert egyszer bizony tátják majd a szájukat, hogy hittel hova lehet eljutni… Mert a kitartás és az alázat sikert szül.” Oravecz Nóra

 Ha kíváncsi vagy a folytatásra, olvass tovább…..

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

10 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.