ÚJ2
Boldogságunk kulcsa,  NŐ a nőben

Boldogságunk kulcsa az, hogy Szárnyalunk, és Jól érezzük magunkat a Bőrünkben.

Álom, vágyódás, elhatározás......

A 30. napja, hogy elkezdtem!!! Elkezdtem egy új, vagy nevezzük inkább más életnek. Miben más??? A leginkább abban, hogy más lett benne a prioritás. Az elsődleges és legfontosabb céllá, a BÍCSBADI (BEACH BODY) felépítése, megszerzése, majd később a megtartása áll!

De hogyan is kezdődött… Igaziból, már karácsonykor elhatároztam, hogy idén nyáron, a Balaton parton “villantani” fogok, és a már évek óta áhított, (de a megvalósításért egy lépést sem tett),   fitt, formás, energikus, szexi 50-es formát hozok ki magamból.

HÚ DE JÓL HANGZIK!!!!!! Miért pont most vált ez fontossá???

Úgy gondolom, hogy 20 évesen jól kinézni még természetes dolog, 30 évesen jól kinézni, még mindig viszonylag egyszerűen hozható, kis odafigyeléssel, 40 évesen már kihívással jár, dolgozni kell érte, 50 évesen pedig, szinte már-már kuriózumnak tekinthető, ha egy NŐ JÓL NÉZ KI. Azt látom, hallom, hogy az 50-es NŐK, mintha már feladnák a NŐIESSÉGÜKET, mintha ekkorra már nem lenne fontos, nem lenne szempont, nem lenne cél.

Pedig igen!!! Igenis fontosnak kell lennie. Miért???

Mert ez is hozzátartozik a NŐSÉGÜNKHÖZ! Mert most alapozzuk meg a következő 10-20-30 évünket, és pont nem mindegy, hogy hogyan töltjük, éljük meg. Arról ugyan még nem tudok nyilatkozni, hogy a Menopauzára milyen hatással van, lesz, mert abba lassan, mostanában kezdek „belecsúszni”, de még nagyon a kezdeti stádium van. Viszont azt gondolom, ha rendbe tesszük a testünket, a lelkünket, az étkezésünket, biztosan könnyebben viseljük a VÁLTOZÓ KOR NEHÉZSÉGEIT IS. Nem beszélve arról, hogy már pont van arra időnk, hogy törődjünk magunkkal, hogy adjunk magunkra, hogy új célt adjunk az életünknek. Te erről mit gondolsz??

Na de vissza hozzám…

Aha… álomnak, elhatározásnak, vágyódásnak, igazán jó volt, de a …………………………………. és itt jönnek a kifogások, hogy miért nem kezdtem még csak bele sem. Már áprilist írtunk, amikor egyre jobban frusztrált, hogy már csak 2 hónap és jön a nyári ruha, a strandszezon, de én még mindig semmit sem tettem. Sőt, sokkal jobbnak tűnt, ha elhitettem magammal, hogy nem is nézek én ki olyan rosszul, vannak nálam sokkal elhízottabbak, mégis csak 50 éves leszek ma holnap, “mitisakarokén”???

Ugyanakkor, ha mélyen magamba néztem, tudtam, hogy ezt csak a lustaságom, a motiválatlanságom, a gyenge akaratom, a depis hangulatom mondatja velem. Egy-egy gyenge próbálkozásom volt ugyan, de 2-3 napnál tovább nem is tartott.

Annyit tettem azért, hogy tagja lettem egy csoportnak, ahol fogyis programokat árultak, és hozzá kiegészítő porokat, amik segítik a fogyást. Mintha ettől bármi változott volna rajtam, bennem… talán csak még jobban frusztrált, hogy milyen sok csaj megtudja tenni, bezzeg én milyen gyenge fos vagyok, és még erre sincs erőm. Arról nem is beszélve, hogy írtóra nem bírom, ha nekem megmondják, hogy mikor egyek, mit egyek, mennyit egyek grammra pontosan. Ezeket én, tutira nem tudom betartani, megtartani, rákényszeríteni magamra… Így maradt a sóvárgás, a sajnálom magam, az “úristenmileszhalekellvenniakabátot”???? és ehhez hasonló érzések. Tiszta dili nem??

 Arra is ráébredtem, hogy én ezzel a lehetőséggel, (amit a facen találtam) már évekkel korábban találkoztam, csak akkor még nem a facebookon, és akkor sem éltem vele. Akkor az volt a mondvacsinált kifogás, hogy a srác stílusa, akié ez az egész, na az nem tetszik… Mekkora marhaság……mondjuk a stílusa valóban némileg kifogásolható, de sok mindenben igaza van.

Az éltem során annyi különböző féle fogyókúrát, csodaszert, ígérgetést, “tutilefogyasztóokoságot” kipróbáltam, és háááát még ma sem vagyok karcsú, szóval rendkívül szkeptikussá, nem hiszek már senkinek és semminek gondolkodóvá válltam. Akkor meg minek is olvasgattam az ilyeneket???? Na ez egy jó kérdés. Addig azért eljutottam, hogy utána olvastam azoknak az aminosavaknak, vitaminoknak, hatóanyagoknak, amiket árultak, hogy mit lehet tudni róla. Tényleg hasznos, vagy csak ők akarják eladni???

Persze kikértem az „itthoni Gurumnak” azUramnak a véleményét is a „szerekről”, és Ő ódákat zengett ezekről a termékekről. Segített megtalálni kedvezőbb árfekfekvésben ugyanazokat a dolgokat. De még mindig halogattam a kezdést… Illetve ha jobban belegondolok, ezek is részei voltak, hogy végre döntsek, belevágjak, hiszen infót gyűjtöttem, ami végül is fontos dolog.

 

„Bármerre is mész, teljes szívvel tedd!”                                                                          Confucius

 

 Ha kíváncsi vagy a folytatásra, olvass tovább…

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

12 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.