14
Boldogságunk kulcsa,  NŐ a nőben

Boldogságunk kulcsa az, hogy Szárnyalunk, és Jól érezzük magunkat a Bőrünkben.

Étkezési napló, Edzésnapló......

Az ÉLETMÓDVÁLTÁSOM legelején nyitottam egy füzetet, amiben a 0. lépéstől kezdve, folyamatosan jegyzetelegetek. Inspiráló gondolatokat, nehézségeket, megakadásokat, elért eredményeket.

Ide kezdtem el vezetni az edzésnapokat is. Csak azokat számolom benne, amiket mozgással töltök. Így vissza tudom követni, hogy honnan-hová is jutottam el.

Most amikor ezt a bejegyzést írom, elővettem a kis füzetkémet, hogy megnézzem, mit írtam bele az első edzés elején. 

1. nap Start még 59 nap (ennyi volt az első kitűzött cél)
3km-t futottam, 21 perc alatt
3 kör plank, 1 perc, 35ms, 48ms

2. nap Hajrá még 58 nap
3km-t futottam

14. nap még 46 nap SZUPER VAGY!!!
6km-t futottam
fekvőtámasz 12, plank 5 kör, guggolás 2×17

 
21. napon azt írtam, Nem látom a változást! Itt szoktam feladni… Most nem lehet abbahagyni!!!!!! 
 

 

28. napon már 10km-t futottam, Azt írtam: El sem hiszem milyen jól megy!!!!!

Majd alig 2 nap múlva jött az ÖSSZEOMLÁS!

A 30. NAPONJÖTT A KUDARC, AZ ELKESEREDÉS, HOGY ÖSSZESEN CSAK 4KG MENT LE, pedig minden nap futottam, tornáztam, odafigyeltem a kajákra, nem ettem szénhidrátot, nem ettem lisztes dolgokat. Akkor meg hogy????? Illetve hogyan nem fogytam többet?????

Ekkor 2 lehetőségem volt, vagy hagyom a fenébe az egészet, és talán végleg abba is hagytam volna az arra való törekvésem, hogy egyszer Csini, Fitt, Szexi 50-es legyek…..

VAGY ÖSSZESZORÍTOM A FOGAM, MÉG AKTÍVABBAN CSINÁLOM, MÉG KEMÉNYEBBEN KÜZDÖK, CSAKAZÉRTISMEGMUTATOMMIREVAGYOKKÉPES….

A 30 napon amikor összeomlottam, azUram segített át, meg az, hogy elkezdtem írni…

Elhatároztam, hogy a 40. napig minden nap futok, annyit amennyit csak bírok.

A 37. napon ezt írtam: Ez azért nem semmi, hogy már 37 napja csinálom és csinálom, töretlenül. BÜSZKE VAGYOK MAGAMRA!

Ezek a kis rövid mondatok, amiket mindig edzés előtt írtam magamnak az edzésnaplómba, annyira feldobtak, akkora löketet adtak, hogy csak na! A 37. napon már ott tartottam, hogy 12km-t futottam.

12km-t????? Én, aki tesiből fel voltam mentve, én, akinek 2 nagyobb szívműtéte volt, és számtalanszor ütötték ki, hogy újra indítsák normál működéssel a szívritmuszavar helyett… Számomra ez volt maga a CSODA….

Majd alig 2 nap múlva ismét jött egy mélypont, amikor is megjött… aznap össze-vissza ettem, vagy nem is ettem, inkább zabáltam. Szinte hihetetlen volt, hogy ennyi nap önmegtartóztatás után, hogyan vagyok képes ennyit enni???? Hogyan???? Másnapra olyan rosszullét, émelygés, gyomorfájás tőrt rám, hogy alig bírtam aznap bármit is csinálni. Még 2 napig ilyen félkómás állapotban voltam, aztán úgy döntöttem, hogy nem azért csináltam 39 napot végig, hogy most bedobjam a törölközőt……Megráztam magam, felszívtam magam, és újra csinálni kezdtem. A jelmondatom ez lett:

Ha jobbá akarod tenni az életed, FEKTESS MAGADBA!!!!! 
 

Azt kántáltam magamba, hogy: Gyerünk MAMI, húzz bele!!! És belehúztam!!!!

A 49. napra már ezt írtam fel: Annyira jól megy, MÁR ÉLVEZEM!

Most, hogy így lapozgatom az edzés-motivációs naplómat, olyan jó érzés fog el, olyan jó, hogy ezt így vezetgettem, hogy most vissza tudom olvasgatni, erőt meritek belőle.

Már elkezdtük az étkezési naplónkat vezetni ugye? Arra gondolok, hogy Te is írod már napok óta, hogy mit eszel, mennyit, mikor, na és persze azt is mit iszol és mennyit. Így kiderülhet, hogy miből eszel többet, mint kellene, vagy pont kevesebbet. Esetleg a folyadék bevitellel vannak gondok…??????

Akkor most jöhet a tervezés! Ebbe a füzetbe, de akár a gépeden nyithatsz egy új mappát, amiben elkezdhetjük megtervezni akár egy hétre előre is, hogy mikor mit szeretnénk enni, ehhez miket kell vásárolni. Így eltudjuk kerülni, hogy haza érkezvén valahonnan üres hűtő várjon vagy épp olyan dolgok legyenek csak benne, amiket mi pont kerülni szeretnénk. Persze a heti tervezés nem kőbe vésett dolog, simán lehet módosítgatni, a lényeg itt az ELŐRE tervezés.

Tervezed meg, hogy egy nap hányszor, mikor és mit fogsz enni! Persze tudom a „protokoll” azt mondja, hogy együnk napi 5 alkalommal. Biztosan meg is lehet csinálni, ki lehet úgy alakítani, hogy minden beleférjen, és akkor itt jön a de… Én inkább azt mondom, tervezd meg ennek fényében, hogy jó lenne többször keveset, mint egyszerre este rengeteget enni, neked mire van szükséged, mit tudsz beiktatni, mikorra. Ugyanakkor a napi 5 étkezést NE LÉPJÜK TÚL!!!!!

Nekem az vált be, hogy 2-3 napra előre elkészítek egy saláta alapot, amit evéskor csak kiegészítek valamilyen öntettel, vagy darabolok bele epret, vagy egy kis barackot, tofut, görög sajtot, tonhalat, hogy ne váljon unalmassá, és ne mindig ugyanaz a saláta legyen. Így mindig van mihez nyúlni, ha eluralkodik rajtam a farkaséhség.

Mindig van a hűtőben zsírszegény krémtúró, joghurt, kefir, fagyasztott gyümölcs, édesítő, olajos tonhal, Mct olaj, fehérje por, zabpehely, qinikia, fagyasztott zöldségek, ezek olyan alap dolgok, amikből néhány perc alatt tudok készíteni magamnak egy ebédet, vacsit, vagy egy kis nasit.

Legyél fontos saját magadnak!!!!!!

Csak indulj el, csináld, csináld és csináld, és az eredmény, a SIKER jönni fog….

Siker: önmagunk elfogadása, örömök megélése,
Az egyik legnagyobb személyes örömünk lehet, amikor belenézünk a tükörbe és CSODÁLATOSNAK, SZÉPNEK, KARCSÚNAK, CSINOSNAK, FORMÁSNAK, LÁTJUK MAGUNKAT. AMIKOR LÁTJUK, HOGY HOGYAN VÁLTOZUNK, FEJLŐDÜNK, SZÉPÜLÜNK!
 

Megtanultam az utóbbi néhány hónapba, hogy mindig saját magamhoz, az én saját fejlődésemhez viszonyítsam az elért állapotot és ne más eredményéhez hasonlítgassam magam.

20190821 145902 0000

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, olvass tovább…..

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

15 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.