7
NŐ a nőben,  Boldogságunk kulcsa

Boldogságunk kulcsa az, hogy Szárnyalunk, és Jól érezzük magunkat a Bőrünkben.

a NŐ a NŐBEN, blog a blogban, születése......

Miért csak most a 30. napnál kezdtem el blogot írni róla, miért nem a kezdetektől???

Ennek elég egyszerű a magyarázata. Magam sem hittem, hogy eddig kitartok. Persze tudom, hogy ez így picit ellentmondásos, hiszen az előzőekben pont azt írtam, hogy milyen nagy volt az elhatározás, a MOST VAGY SOHA érzés… Ugyanakkor a “kisördög” ott csücsült nap, mint a nap vállamon, és duruzsolt, hogy “nemkellezneked”!!!!! és egyéb “kedvesfeladós” gondolatokkal ostromolt. Gondolom ismeritek ti is “ŐT, a KISÖRDÖGÖT” és nem csak engem halmoz el a suttogásával.

Kezdetben nem hittem, hogy érdemes nekifogni leírni a változásomat, a változtatásaimat, hiszen ahogyan jött a lelkesedésem egy pillanat alatt, attól tartottam olyan gyorsan vége is lesz, mint már néhányszor ez meg is történt velem. Akkor az meg milyen ciki, ha nyilvánosan kudarcot vallok… Nem????

Nem gondoltam, hogy fogok tudni erről bármit is írni, azon kívül, hogy mit eszem és mennyit, mit iszom és mennyit, hogyan, mit, mennyit mozgolódom… és mindeközben mi játszódik le a buksimban és a lelkemben.

Szóval alapvetően kishitű vagyok magammal kapcsolatban ezen is dolgoznom kell.

Ha hinned kell valamiben, kezd magaddal!

“Nincs idő megvárni a csillagok együtt állását vagy mások elismerő szavait, ahhoz, hogy elhidd, bármire képes vagy az életben. Menj tanulni, olvass, nyiss a világ dolgaira, az újdonságokra, és azokra a dolgokra, amiktől félsz. Ha most nem hiszel magadban, akkor valamit gyökeresen meg kell változtatnod az életedben.” Részlet a Boldogság Projekt 365#328-ból.

Hát így alakult, hogy ez a blog, terápiás jellegű lett számomra.

A 30. napon amikor eljött az első mérlegelés ideje, (én nem vagyok híve a naponta álljunk rá a mérlegre dolognak) az első kitűzött célsúly időpontja, NA EZ VOLT AZ NAP, amikor először fel akartam adni! Ekkor éltem át az első kudarcom ezzel az “életmódváltósdival” kapcsolatban.

Akkor úgy éreztem, na itt a lehetőség, itt az alkalom, hogy feladjam az egészet. NEM MEGY EZ NEKEM. 

988780 549508385134562 709864719 n

A feladás gondolata olyan erővel tőrt elő belőlem, hogy alig tudtam vissza passzírozni a „szőnyeg alá”, és azt éreztem képtelen vagyok folytatni.

Mások fogyását követve, a 30. napra már 5-6-8-10 kilóval is kevesebbek voltak úgy, hogy nem edzettek, nem tartották be az előírt diétát stb.  míg én összesen alig 4 kg-t tudtam csak leadni pedig 100% erőbedobással csináltam. Már 30 napja, hogy a gondolataim az életmódváltás körül forogtak és ehhez rendeztem, alakítottam minden mást is.  

Ekkor döntöttem úgy, hogy elkezdem leírni a gondolataimat… Írok a változásról, a nehézségekről, jó érzésekről egy NAPLÓT

Egyre több cikket, bejegyzést, oldalt, blogot olvastam erről a témáról, mert érdekelt, hogyan is működik életünk ezen része.

Nem akartam csak arra hagyatkozni, hogy nem eszem, ezt meg azt, hanem tudni akartam, hogyan működik a testünk, az elménk, hogyan tudom magam folyamatosan motiválni, milyen vitaminokkal, kiegészítőkkel tudom segíteni a testem, hogy egészséges legyen.

Kezdetben csak nyitottam egy word dokumentumot és abba írtam mindent, ami csak az eszembe jutott, majd egyszer csak kiléptem a “fényre”, azzal az indíttatással, hogy hátha másnak is tudok segíteni.

1907617 643247279061917 741041922 n

Szóval itt tartok most… illetve így kezdődött az egész ÚJ ÉLET, ÉLETMÓDVÁLTÁS, FOGYÁSOM TÖRTÉNETE, LELKEM “FÉNYEZGETÉSE”….

Ha azt várod, hogy egy pontos leírást kapsz arról, hogy hány gramm salátát, meg hány gramm husit ettem, hány felülést és hasprést csináltam, akkor ez a blog nem az, amiben örömödet fogod lelni. Lehet, hogy lesz ilyen bejegyzés is, de nem ez lesz a fő irányvonal.

Sokkal inkább egy olyan holisztikus dologra gondoltam vagyis ami mindent a teljes testet, lelket érintő írások összessége. Hol ebből, hol abból lesz benne több, kevesebb. Sőt, mivel imádok, kertészkedni, lakberendezni, kreatívkodni, olvasni, így ezekből is lesz hiszen a teljességbe, a kiteljesedésembe, ezek is beletartoznak.

Ha lenne bármilyen kérdésed, ötleted, témád, amiről szívesen olvasnál, beszélgetnél velem, velünk, kérlek küld el.

 

 Ha kíváncsi vagy a folytatásra, olvass tovább…

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

13 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.