20191017 175024
EmlékMorzsák-Nosztalgiacseppek

Boldogság-Napló 11 hét

2019 október 7-október 13-ig

20191017 162958
20191017 162251
20191017 162511
20191017 162649
Face Changer 2019 10 12 19 15 49
  • Néhány nappal ezelőtt, amikor azon gondolkodtam, hogy milyen csodás, különleges, hálára méltó dolgot jegyezzek le, az jutott eszembe, hogy mindig valami nagy, valami extra valami hűha dologra vágyunk, várunk, és a kis dolgokat pedig természetesnek, említésre sem méltónak vesszük, gondoljuk. Tegnap este pedig az elalvás előtti olvasáskor a következő mondatba futottam bele. “Sokan egy nagy dologra várunk egész életünkben, s közben az apróságokat észre sem vesszük, vagy nem becsüljük meg őket kellőképpen ahhoz, hogy bármikor mosolyt csaljanak az arcunkra. A kis dolgok nagyra nőnek, ha hálával tekintünk rájuk, s inkább minden nap egy apró kedvességet, jó szót és ölelést, mint évente néhányszor valami nagy meglepetést….Az életünk hétköznapokból áll, nem a különleges alkalmakból.” Forrás: Robert Lawson Fényben járók. Miután elolvastam, szinte tátva maradt a szám, hogy Azta!!! pont mint amin én is gondolkodtam, csak szebben megfogalmazva. 
  • Az ősz, számomra maga a CSODA, a színeivel, az illatával, az elcsendesedésével. Szinte mániákusan gyűjtöm ilyenkor a faleveleket, a terméseket, …..legszívesebben állandóan kint vagyok. 
  • Úgy tudok örülni egy színes falevélnek, mint egy kisgyerek. 
  • Gödöllőn több park és egy Arborétum is van, ahol ilyenkor nagyokat sétálok, fotózom. 
  • Egyik délelőtt miközben tettem-vettem, egyszer csak megszólalt a rádióban, a házasságkötő terembe bevonulásunkkor szóló zene. Nagyon meghatódtam…..teljesen visszavitt az időben. Ez volt az
  • Leszedtem a paradicsom terméseimet is, mert már nem igen értek tovább. Sok-sok fincsi paradicsomot termett egész nyáron. Jövőre újra próbálkozom. 
  • A kertet is tovább csinosítgattam, növényeket elültettem, átültettem.
  • Az oldalaimat is csinosítgatom, tanulgatom, hogy hogyan lehetne szebb, jobb. 
  • Egy nagy dolgot is a fejembe vettem, mégpedig, hogy a fiamék osztályának összeállítok egy Helytörténeti vetélkedőt, amiből jobban megismerhetik, hogy hol is élnek, milyen nevezetességek vannak Gödöllőn. 6+1 részes lesz. Ehhez sok-sok gyűjtő munka, fotó, és még több idő szükséges. Szóval nem unatkozom, mindig kitalálok valamit magamnak. De én ezt imádom. 

Nektek milyen BOLDOG PILLANATOK színesítették a napjaitokat??

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.