new year 5862204 640
Saját tervek,  gondolataim

Az első napok 2021-ben

Hogyan tovább 2021-ben?

Úgy vártuk, vártam a 2020-as év befejezését, mint mikor egy rossz filmet nézünk és ugyan tudjuk, hogy vacak a film, tudjuk, hogy a vége sem lesz HAPPY AND, sőt azt is tudjuk, hogy a The end után sem jön a “megváltás”, mi mégis reménykedünk…. Vajon miben? Mit szeretnénk igazán? 

3 nap alatt nagyjából eddig jutottam!!!! Hiába szerettem volna egy jó, egy frappáns, egy lelkesítő, ÚJÉVI bejegyzést alkotni, egyszerűen nem jöttek a gondolatok, szavak, mondatok. Olyan érzésem volt-van, mint akinek kilúgozták az elméjét és egy épkézláb, értelmes gondalt sem jut az eszébe. Már mindent kipróbáltam, filmet néztem, olvastam (ez sem ment igazán, nem tudom felidézni mit is olvastam), főztem, takarítottam (ilyenkor szoktak jönni a világmegváltó gondolataim), ÉS A NAGY SEMMI!!! 

Jól van, rendben, akkor próbáljuk meg másként! 
 

útkeresés                                        Maddy Mazur képe a Pixabay -en.

Előkerestem a tavaly ilyenkor született írásomat, elolvastam, gondoltam az majd elindít valamerre.

Elolvastam…..egészen jónak ítéltem, majd továbbra is a nagy semmi. Azért ez gáz, hiszen ha engem nem tud kimozdítani ebből a “depis” hangulatból, akkor másokat sem….. Na ekkor indult el bennem a para, hogy talán tök rosszul írok, talán nem is kéne ezt az egészet erőltetnem…. Nem, nem sajnáltatni akarom magam, nem a mártír szerepébe bújni, de még csak azt sem, hogy azt mond: Deeee, jóóóó amit csinálsz!!!! Egyszerűen csak leírom a bennem dúló viszályt, hátha te is hasonlóan érzel, és ennek hatására nem frusztrál majd annyira, hogy mindenki happy, mindenki ontja magából a 2021-es év terveit, céljait, csak Te meg Én nem.

2021 céljai                          USA-Reiseblogger képe a Pixabay -en.

Pont úgy érzem magam, mint amikor az írók azt mondják: ALKOTÓI VÁLÁSÁG!

OK gondoltam, akkor elkezdem a karácsonyi díszeket elpakolni és hátha majd közben….de azzal is pont addig jutottam, mint az írással. 

Vajon mi lehet a gond???
Hová lett a lelkesedés, az alkotó kedv, a tervek, a célok????
Elvitte őket a Jézuska, vagy a Szilveszter? 
 
Azt olvastam, hogy a 2021-es év a Vízöntő éve, ami a megújulás. Akkor meg kellen újuljak, igen ám, de hogyan???
Persze tudom, hogy minél inkább ráfeszülök egy témára, annál rosszabb lesz a végeredmény. Ezért egészen egyszerűen hátra dőltem a székembe, becsuktam a szemem, és figyeltem a gondolataim….
Azt vettem észre, hogy mintha egy pingpong labda költözött volna a fejembe amit valaki folyamatosan ütöget és a labda meg csak pattog, pattog, és 
ping-pong labda                                      Christian Dorn képe a Pixabay -en.
 
Rájöttem, hogy amíg nem találom meg a lelki nyugalmamat, a középpontomat, a stabilitásomat, amíg nem hozom meg a döntést bizonyos dolgokkal kapcsolatban, addig semmi sem fog változni…, addig marad az erőlködés vagy a keserédes semmittevés, egyik sem jó.
 
Akkor???
 
Ahhoz, hogy valamivel kapcsolatban dönteni tudjak és ne egyoldalúan vagy az eszemre, vagy a szívemre hallgassak, van egy jól bevált technikám. Fogok egy lapot, az egyik oldalára felírom, hogy mi szól mellette, a másikra pedig, hogy mi szól ellene. Amíg megszületik a lista, nagyjából a döntés is kirajzolódik a fejemben. Imádok listákat írni, ez is  RENDSZEREZŐ ÉNEM hozadéka. 
Persze én is tudom, hogy sokszor ez nem ilyen egyszerű, hiszen nem csak azon múlik valami, hogy én hogyan érzek valamivel, vagy valakivel kapcsolatban. Sokszor több érintett fél is van, akiknek van némi beleszólása, a HOGYAN TOVÁBBA. De!!! Ha mi, te meg én hozunk egy döntést, akkor azzal elindultunk egy úton, már nem az útkereszteződésben toporgunk
 
útkereszteződés                                 James Wheeler fotója a Pexels oldaláról
 
és forgunk körbe-körbe, hanem megyünk, haladunk. Még mindig vissza is lehet fordulni, mert közben rájövünk, hogy mégsem az volt a helyes útirány, de egy biztos, már nem tipródunk. Döntést hozunk és aszerint kitűzzük a következő célt. Vagyis felelősséget vállalunk a saját sorsunk iránt, nem hatásként, hanem irányítóként veszünk részt az életünkben. Szóval LISTÁRA FEL! 
 
Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story
 
 
73 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.