napló kép
12 hónap-12 könyv,  Kihívások

12 hónap-12 könyv

Olvassunk együtt

csatlakozz a kihiváshoz

Omyno-
A visszatérés képlete

A születésnapod csupán egy dátumnak tűnik. Pedig a nap, amikor születtél talán jóval több ennél. Kód, amellyel meg tudod változtatni az életed. Kód, amelyet ha jól használunk, meg tudjuk változatni a világot, amelyben élünk.

Salinger Richárd új regénye egészen más irányból közelít a misztikus témákhoz, mint amit eddig megszoktunk. Rengeteg humorral, szeretettel és iróniával tárja elénk, hogy mi az Omyno, és mi az ősi, rejtélyes képlet, amely felkavarja az indulatokat, abban a pillanatban, amikor megismerik. Itt tudhatsz még meg többet a könyvről, ha érdekel. Fülszöveg, az én és mások véleménye a könyvről, részlet belőle……..

képlet
szerelem

Coco Chanel és a Szerelem illata

Pontosan 1 hét alatt olvastam el ezt a fantasztikusan jó könyvet. Az én hiányosságom, hogy annak ellenére, hogy a parfümjeim között ott van Coco Chanel közreműködésével megkomponált Chanel No.5 parfüm is, semmit sem tudtam a keletkezésének történetéről. Ebből a regényből kiderül, hogy egy halott férfi iránti mélységes, el nem múló szerelem, mi módon játszik közre a Chanel No.5 megalkotásában. Itt tudhatsz meg többet a könyvről. 

Orvos-Tóth Noémi
Egy nárcisztikus hálójában

“Amikor a kiadó felkért, elgondolkodtam, hogy a soksok élettörténet közül, melyeket az elmúlt években megismertem, melyik nyújthatná az olvasó számára a legtöbbet. Kinek a sorsa, nehézségei, küzdelmei tárnak fel az egyéni szálakon túl általános igazságokat? Olyan esetről szerettem volna írni, amelyet nemcsak tisztes távolból, kívülállóként tarthatunk érdekesnek, de számtalan vetületében saját élettörténe- tünk egyes részleteire is ráismerhetünk. Nemcsak nekünk, de rólunk is szól. De mi az a téma, amely mindannyiunk életében jelen van, ami szinte kikerülhetetlen? Kapcsolatok – adtam meg magamnak a választ. Egész életünk emberi viszonyaink hálójában zajlik. A munkám során azt tapasztaltam, hogy bármi legyen a kiinduló probléma, induljon a beszélgetés bárhonnan, végül egy kapcsolathoz érkezünk. Ez egyáltalán nem meglepő. Az „én” önmagában nem létezik. Nem
értelmezhető. Kell mellé a másik, aki tükrözi, reagál rá, akivel kölcsönösen hatnak egymásra.” Itt tudhatsz meg többet a könyvről… 

nárcisztikus
sors

Örökölt Sors

A következő, elolvasásra váró könyvem….

El is olvastam. Hihetetlenül felkavaró, elgondolkodtató, megmozgató, átértékelő, átváltoztató……Rengeteg sok mondatot feltudnék itt sorolni amik hihetetlen hatást tettek rám, de az egyik legütősebb számomra a következő: “Meséld el, hogyan szerettek, és én elmondom, hogyan szeretsz”Esther Perel mondta aki egy világhírű párterapeuta. Miután elolvastam, csak potyogtak a könnyeim. Azt hiszem ez mindent elárul. Ez az a könyv, amivel foglalkozni kell, amit nem “csak” olvasni, de értelmezni, átélni, megélni kell. Itt tudhatsz meg többet a könyvről.

Apád előtt ne vetkőzz

Nem hiszek a véletlenekben, ennek ellenére ezt a könyvet mégis mintha véletlenszerűen kezdtem volna olvasni. Biztosan jártatok már úgy, hogy bementek egy könyvesboltba, megláttok egy könyvet, picit belelapoztok vagy még azt sem, és már irány is a pénztár. Na én pont így voltam ezzel a könyvvel….Ha érdekel a véleményem a könyvről, itt tudod elolvasni.

peterfy novak eva apad elott ne vetkozz
él

Ahol a folyami rákok énekelnek

Talán “bolondos” vagyok, amikor azt mondom, hogy azért vettem meg egy könyvet, mert tetszett a borítója. Pedig pontosan ez történt. Megláttam, majd nézelődtem tovább, de egyik könyv sem tetszett meg. Húzott vissza ez a borító……és győzött…..nem bántam meg. Ha szeretnél egy kis infót róla, mielőtt megveszed, akkor itt tudhatsz meg róla egy kicsit többet az én tolmácsolásomban…..

Mint a szemed fényére

Anélkül hogy beleolvastam volna, tudtam, hogy egy kisgyereke is a főszereplő lesz ebben a könyvben, hiszen a címe ezt sugallja. És ……..valóban, de sokkal több annál. Itt tudhatsz meg többet róla.

Heidi Perks Mint a szemed fenyere 44519110027
asszony

Egyasszony

Miután elolvastam Péterfy-Novák Éva Apád előtt ne vetkőzz könyvét, kíváncsi lettem hogy írt-e még mást is, és ha igen mit és milyet? Elolvastam,…..leírom ide, hogy mit gondolok róla.

c97756dd2ac25ae07449f49ca58c8d3d

Egy lépés a boldogság

Mit is mondhatnék erről a könyvről??? Egyszerre szórakoztató, megdöbbentő, tanító, szellemes, romantikus, sírós. Egy biztos, ezt leginkább hölgyeknek ajánlom. Itt tudhatsz meg többet róla. 

egy lépés a boldogság
élet

Elrabolt életek

“Vajon hányan tudják, hogy a szabadság földjén, a bátrak hazájában valóságos gyermekbörze működik? Olyan tőzsde ez, ahol nem értékpapírok cserélnek gazdát, amelyek később aztán anyagi javakra válthatók, hanem eleven, rugdalózó, hús-vér csecsemők.” Ha felkeltette az érdeklődésed, akkor itt tudhatsz meg többet a könyvről.

 

Zuhanás

A fülszövege alapján ez egy érzelemregény. Hát mi tagadás, valóban egy igazi érzelmi hullámvasutazás kerített hatalmába olvasás közben. Hol sajnálat, hol vidámság, hol düh, hol reménykedés. Most azt gondolhatod, húúúú, ez biztosan jó kis könyv lehet. Erre én azt mondom, nem a 2020-as év legjobbja, de olvastam már rosszabbat is. Itt írtam kicsit bővebben a regényről. 

covers 351926
szirmok, szavak,

Szirmokba zárt szavak

Elsőként a borítója ragadott magával. Szerintem egyszerűen gyönyörű!!! A címe romantikát sugároz, amihez nem lehetünk sem elég fiatalok, sem elég öregek. Nem csöpögős, nem túlzó, nem erőltetett, inkább mint egy szépen kanyargó patak, ami hívogat, hogy mártózz meg benne. Itt olvashatsz róla bővebben….

Fénysugár

Ez a könyv maga a kedvesség, a szeretet, az elfogadás, az újrakezdés. Egy igazi csajos könyv. Amit alig lehet letenni. Itt írok róla bővebben.

fénysugár,
sors, sorsfordító

Sorsfordítók

Egy gyermek halála nem veszteség, hanem katasztrófa, pusztulás, pokol.

Ezt a katasztrófát élhetjük át több megközelítésből is. Igazán lebilincselő, katartikus…Csak ajánlani tudom! Itt olvashatsz róla, hogy nekem mit jelentett ez a könyv.

A Döntés

A fülszövege alapján nagyon ígéretes könyvnek tűnt. Viszont most, hogy elolvastam…...itt tudod meg, hogyan érzek vele kapcsolatban. 

a döntés, 2020
4084584 5

A Döntés

Meglepő módon, egy ugyanazzal a címmel íródott könyvet olvastam el egymás után. Semmiben sem hasonlítottak, ha csak abban nem, hogy mindkettőben volt fájdalom, és “felemelkedés” is. Számomra ez volt a 2020-as év legjobb könyve!Valamennyien “képzés alatt álló” hősök vagyunk. Hős tanfolyamunk az élet, a mindennapi körülményeink, amelyek arra ösztönöznek, hogy gyakoroljuk a hősök szokásait: tegyünk meg apró, hétköznapi kedvességeket; sugározzunk együttérzést, kezdve mindjárt a magunk iránti együttérzéssel; hozzuk ki a legjobbat magunkból és másokból; tartsuk fenn a szeretetet még a leginkább embert próbáló emberi kapcsolatainkban is; …….Itt olvashatod el a gondolataimat a könyvről.

19 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.