lepény
Desszert,  Desszertek,  Paleo konyha

Szilvás lepény Paleo módra

Cukrászként egy lepény elkészítése, azt hiszem csukott szemmel is menne, még akkor is, ha ma már nem vagyok gyakorló cukrász
Ugyanakkor egy Szilvás lepény Paleo módra, már azért nekem is jelent kihívást. Hiszen sem a liszt, nem a hagyományos liszt benne, sem a cukor, sem a vaj. Még szerencse, hogy a szilva igen. 
Na de a viccet félre téve. Hogyan is készült ez a lepényke ma. A reggeli köröm (suli, bolt, haza), most kiegészült egy kis piacozással. A sok-sok éretlen, kőkemény szilva közül kimazsoláztam azt a néhány érett szemet, amire nekem szükségem volt. Majd itthon megkezdődött a recept keresés. Hiába van több 100 receptem, paleo süti egy sincs benne. Találtam jó néhányat, de leginkább olyanokat, amik inkább a piskótás változatok, amit én nem szerettem volna most. 
Végül úgy döntöttem, hogy a “Nyújtható tészta édes sütikhez lisztkeverékem” hátulján lévő receptet fogom használni alapnak. 
Ami a következő:
  • 4db tojás
  • 50ml víz
  • 20ml citromlé 
  • 50g lágy kókuszzsír
  • 50g eritrit
  • lisztkeverék
Elkészítése:

A tálba megy először a tojás, a víz, a citromlé, a kókuszzsír, az eritrit, én ezt egy kissé felvertem, majd ment bele az egész zacskó lisztkeverék.

20190910 164049
Fakanállal először jól összekevertem, majd mikor már gyúrható volt, akkor átgyúrtam. Majd mehetett pihizni a hűtőbe 20 percre. Közben a szilvát megmostam, kimagoztam, megszórtam fahéjjal és eritrittel.
20190910 105610
20 perc után a tésztát kivettem a hűtőből, kinyújtottam és egy kerámia tortaformát, amit előtte kikentem egy kis kókuszzsírral és meghintettem bambuszrost liszttel, kibéleltem a tésztával. Majd ment bele szépen sorba a felezett szilva. Végül a kibéleléskor leesett tészta maradékot nagy lyukú almareszelőn ráreszeltem a szilva tetejére. 
20190910 111512
170 fokra előmelegített sütőbe tettem. Viszont hatalmasat hibáztam, mert nem néztem meg hogy mennyi volt a sütési idő. Azt biztos, hogy kb. 10-15 perc után tettem rá fóliát, mert a reszeléken azt láttam, hogy még pár perc és kész, viszont az alja még messze volt a késztől.
20190910 120106
Ígérem, következőleg nézek időt is és pótolni fogom ezt a hiányosságot. Babó volt, aki elsőként megkóstolta, és csak annyit mondott, “-Mami ez isteni!!!!”
20190910 164322
Hip-hip hurrá!!! Most van a szilva szezonja, érdemes tenni egy kísérletet. 
Jó étvágyat hozzá!
 
Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story
 
79 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.