Csilla
Beszélgettem Csillával,  Csajos Beszélgetések

Ismerjétek meg: Csillát

Ha már régebben követed Kedves Olvasóm az oldalamat, akkor emlékezhetsz rá, hogy írtam már Csilláról. Ha most találtál az oldalamra akkor itt: olvashatsz a megismerkedésünkről, ami már-már, kicsit “boszisnak” is mondható. pexels cottonbro studio 7189444

Akkor még csak arról írhattam, hogy: “talán egy barátság veszi kezdetét”, ma már viszont bátran kijelenthetem, hogy VALÓDI BARÁTSÁG LETT a megismerkedésünkből. 

Amikor megemlítettem Csillának, hogy milyen elképzeléseim, terveim, céljaim vannak, amiben szívesen venném ha csatlakozna, Ő szinte egyből igent mondott. Így most a barátságunk mellett, egy közös “munka” is kezdetét veszi. 

Ugyanazokat a kérdéseket tettem fel Csillának, mint Selinának.

És….akkor jöjjenek a kérdések és Csilla válaszai.

  1. Ha most kezdődne életed utolsó 24 órája, akkor miket tennél meg ebben a 24 órában?

Elbúcsúznék a szeretteimtől (telefonon, emailben, egyéb üzenetben, kivel hogyan tartom inkább a kapcsolatot, mert a személyes búcsúra már nem lenne elég időm), törölném az összes social media oldalamat, emailfiókomat, szólnék a munkahelyemen is, a férjemre hagynám/megbeszélném vele a gyakorlatias feladatok elvégzését a távozásom kapcsán.

2. Biztosan láttad sok-sok évvel ezelőtt az ET-t (kis földönkívüli lény),      szóval, ha eljönne hozzánk és azt kérné, hogy tanítsuk meg őt egy olyan dologra, amit elvihetne az övéihez, Te mire tanítanád?

Hangosan, jóízűen, szívből, felszabadultan nevetni.

3. Ha visszamehetnél az időben bármeddig, hová mennél és miért?

Finnországba, kb. az 1970-80-as és az utána következő évekbe, amikor elhatározták, hogy az oktatásra nagy hangsúlyt fektetnek, azért, hogy megnézhessem és megtapasztalhassam ennek az oktatáspolitikának működését, a társadalomra, az emberekre gyakorolt hatását.

4. Ha bárkivel vacsorázhatnál a történelemből, kivel tennéd meg, és miről beszélgetnél vele?

Sámánokkal, boszorkányokkal és kérném őket, hogy meséljenek arról, hogyan éltek, miket csináltak, hogyan lettek azok, amik, szóval az életükről.

5. Ha most kellene eldöntened, hogy a következő életedben férfiként vagy nőként gyere újra, mit választanál és miért?

Mindegy lenne, inkább azt szeretném, hogy akár nőként, akár férfiként jövök, meg tudjam élni a nememnek minden szépségét, jóságát, és az időm nagy részében ne vágyjak a másik lenni.

6. Mi az a dolog, tevékenység, gondolat, ami számodra a legnehezebb a mindennapokban és miért?

Megérteni az emberek viselkedését, reagálni rájuk a megfelelő módon, azaz úgy, hogy nekem és nekik is jó legyen. Megérteni, hogy miért nem tudják sokan a bennük lévő frusztrációt, agressziót, pusztító, negatív érzéseket pozitív, teremtő energiákká alakítani; azt, miért akarnak az emberek még most is uralkodni egymás felett, miért nem tudnak mellérendelt viszonyban létezni? A profit orientáltságot miért nem lehet az emberiség életének jobbá tételére szolgáló technológiák, kutatások, fejlesztések területén megélni, miért a pusztítás-újjáépítés-pusztítás örökös körforgásában élik ki magukat a hatalommal rendelkezők?

7. Ha kérhetnél hármat, mi lenne az?

a. Ha itt az idő, akkor csendben, fájdalmak nélkül elaludni végleg, egy olyan életkorban, amikor még vannak körülöttem olyanok, akiket szeretek és akik szeretnek, tiszta, ép ésszel és könnyű testtel.

b. Mindent elintézni/lezárni addigra, azaz életem utolsó napjait úgy megélni, hogy nyugodtan távozhassak bármikor.

c. Addig pedig úgy élni, hogy abban csak annyi fájdalom legyen, amennyi elengedhetetlenül szükséges, ellenben minél több örömteli és boldog, nyugodt pillanat.

8. Ha egy varázsütésre megszüntethetnél bármit a világon, mi lenne az?

A fegyverkezést/fegyverkereskedelmet és a háborúkat.

9. Mire vagy a legbüszkébb?

Hogy képes voltam és vagyok tanulni, okosodni.

10. Mi lenne a “Bakancslistádon” (ez egy film két férfiról, akik a haláluk előtt írnak egy listát, hogy mik azok a dolgok, amiket még minden képen szeretnének megcsinálni mielőtt meghalnak) az első dolog, amit mindenképpen megszeretnél csinálni még ebben az életedben.

Látni és lefényképezni az északi fényt.

11. Hogy nem vagy?

Csak arra tudok válaszolni, hogy hogyan vagyok: folyamatos keresésben, tanulásban, mindezt a lehető legnyugodtabban, legbékésebben megélve.

12. Ha visszamehetnél az időben, hogy egy már megtörtént eseményt újra “írj”, ugyanazokkal a szereplőkkel, ugyanott, de mégis másként. Megtennéd? Ha igen, miért, ha nem, miért?

Nincs ilyen vágyam, Fodor Ákos haiku-ja szerint:

Gyakorlat

segíts mindennek

olyannak lennie, mint

amilyen úgyis.

13. Mit szeretsz az életedben a legjobban (nem kit, mit!)?

A káposztás cvekedlit (csak sósan), a túrós csuszát (sok szalonnával, túróval, tejföllel, kizárólag sósan), a kézkörmeimet, a horgolást, a zenét, a filmeket, utazni, a tengert bámulni/hallgatni a hullámverést, a szép tárgyakat, a letisztult, minimalista stílust, a rendet, a csendet, a természetet, a táncot…

14. Ha ételként kellene jellemezni magad, milyen étel lennél?

Valami könnyű ízletes, ámde laktató és egészséges.

15. Ha meglenne minden feltétele annak, hogy valami egészen másba fogj, mint amit eddig csináltál, tanultál, mihez kezdenél?

Alkotó workshopokat szerveznék, magam is folyton alkotnék/kézműveskednék, házakat, lakásokat, irodákat segítenék rendbe tenni, lakberendező lennék, passzív, környezettudatos házakat építenék. Megtanulnék több hangszeren játszani és több nyelvet. A családfámat kutatnám.

+a bónusz kérdés pedig legyen az, ha szeretnél, kérdezz Te is tőlem!

16. Kérdésem neked: 

Szoktál-e álmodni, illetve ébredés után emlékszel-e az álmaidra? Tulajdonítasz-e nekik jelentőséget, szoktál rajtuk gondolkodni?

Igen, szoktam álmodni, és talán nem kis túlzás ha azt mondom, hogy az álmok miatt szeretek aludni. Olyan, mint amikor valaki a különleges ízek miatt szeret enni. Nagyon sokszor, nagyon színesen, mondhatni élethűen álmodom, mintha csak egy belső filmet néznék. A legtöbb álmomra “csak” úgy emlékszem ébredés után, hogy kellemes érzés, viszont van néhány álmom, amire még napokig is emlékszem, és mint egy felkavaró film, napokig a hatása alá kerülök. 

Foglalkoztatnak az álmok persze, mivel úgy gondolom, ez is az önismeret része, hiszen nem véletlenül álmodjuk azt-amit, mindenek jelentősége van. Sikerült megszereznem egy könyvet, ami az álmokról szól, és már egy ideje arra vár az ágyam mellett, hogy sorra kerüljön. 

Nagyon köszönöm Neked Csilla a válaszokat és a nekem feltett kérdésedet is!

Czeglédi Csilla 
274986309 4918928158142491 1237596688433094222 n
Biztosan szeretnél többet is megtudni, olvasni Csilláról és a színek világáról: itt megteheted: Gubancoló
 
Végül még egy kéréssel fordultam Csillához. Megosztanád velünk egy kedvenc idézetedet?
 

„És ahogyan a méhek nyelvén, szájában és gyomrában meg van írva, hogy létre kell hozniuk a mézüket, a mi szemünkben, füleinkben, agyvelőnkben, agyunk összes lebenyében, testünk összes idegszálában is írva van, hogy arra teremtettünk: mindent, amit a föld dolgaiból magunkba szívunk, sajátságos erővé és egyedülálló minőséggé alakítsunk ezen a világon. Amennyire tudom, nincs rajtunk kívül olyan lény, amely azért jött a világra, hogy létrehozza ezt a különös fluidumot, amelyet gondolatnak, értelemnek, felfogóképességnek, szellemnek, léleknek, agyi tevékenységnek, erénynek, jóságnak, igazságnak, tudásnak nevezünk; hiszen ezer nevet visel, bár csak egy a lényege. … A tűz, a meleg, a fény, maga az élet, sőt az életnél kifinomultabb ösztön, és az érkezésünk előtt a világot teljessé tevő megragadhatatlan erők megsápadtak, amikor kapcsolatba kerültek ezzel az új áramlattal. Nem tudjuk, hová ragad minket, mit tesz velünk, mit teszünk vele.”

Maurice Maeterlinck

82 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.