fokep 2
EmlékMorzsák-Nosztalgiacseppek

Boldogság-Napló 2022/13

2022 március 28-április 3

IMG_20220330_164353
IMG 20220402 165148
IMG_20220403_074512
 • Ez a hét az évszakok teljes spektrumát hozta. Volt tavasz, virágba borultak a fák, volt olyan meleg, hogy a kocsiba Babó bekapcsolta a hűtést (mondjuk neki mindig melege van), majd vasárnap reggelre 10 cm-es hó díszítette a teraszon az asztalt. Alig hittem a szememnek. Persze az időjósok jelezték, de én azt hittem, biztosan csak a Mátrában, a Kékesen lesz ekkora hó. Jól megviccelt bennünket Holle Anyó!!!! 
 • Találtam a neten, egy nagyon jó kis írást! Minden szava igaz, és megszívlelendő!!       “Levél öregségemre:
  Szóval, kedvesem, ha megöregszel, soha ne taníts senkinek, semmit. Még ha biztos is vagy benne, hogy igazad van, akkor sem. Emlékszel, hogy ez egyszer mennyire zavart téged is? Megfogadtad az idősebbek tanácsát?… Ugye, nem?
  Ne próbálj segíteni, hacsak nem kérik. Ne erőltesd rá magad senkire. Ne próbáld megvédeni szeretteidet a világ minden szerencsétlenségétől. Csak szeresd őket.
  Ne panaszkodj az egészségedre, a szomszédaidra, a kormányodra vagy a nyugdíjadra!
  Ne várj gyermeki hálát. Ne feledd: nincsenek hálátlan gyerekek – vannak buta szülők, akik hálát várnak a gyerekeiktől.
  Ne mondj olyan kifejezéseket, mint: ‘Én a te korodban vagyok… ”A legjobb éveket adtam neked .. ‘, ‘Idősebb vagyok, így jobban tudom… ‘ Ez elviselhetetlen!
  Ha unokáid vannak, ne ragaszkodj ahhoz, hogy a neveden szólítsanak, hiszen a legszebb szó a “Mama”.
  Ne pazarold az utolsó pénzed anti-aging kezelésekre. Ez olyan mosolyogtató…, hidd el, jobb, ha utazásra költöd a tartalékaid.
  Vigyázz a párodra, még akkor is, ha ráncos, gyámoltalan és szeszélyes öregember lesz belőle. Ne felejtsd el, hogy ő is volt fiatal, erős és vidám. És talán ő az egyetlen, akinek most igazán szüksége van rád.
  Ne próbálj mindenáron lépést tartani a korral: csak értsd meg az új technológiákat, tanulj folyamatosan valami újat…, és bár vicces kicsit, de csináld azt, amit akarsz. Amíg megteheted!
  Ne hibáztasd magad semmiért. Bármi is történt az életeddel vagy a gyerekeid életével, te mindent megtettél, amit tudtál.
  Őrizd meg a méltóságod bármilyen helyzetben! Tegyél meg minden tőled telhetőt kedvesem, ez nagyon fontos.
  És ne feledd: ha még élsz, akkor valakinek szüksége van rád!”
  – Casa Rosa – Forrás: innen
 • A HÁLA ADÁS-nak is mint oly sok mindennek szerintem két tábora van. Az egyik: aki naponta, de legalább hetente néhány alkalommal azt mondja: KÖSZÖNÖM!! Ezzel hálát adva az őt ért, megélt, jó dolgoknak. Nem kellenek ehhez nagy dolgok, nagy események, a sok, apró, pici alkalmat ha egy csokorba gyűjtjük, egy egész méretes “csokrot” kaphatunk. Egyszerűen csak meg kell látnunk, éreznünk, hogy valójában milyen JÓ NEKÜNK. Jó azért, mert kinézünk az ablakon, és látjuk a leveleiket bontogató fákat, érezzük a tavasz illatát, vagy a szánkban a kakakóscsiga ízét, a gyermekeink mosolyát, sikerét, és még sorolhatnám. Minél több jót tartunk számon, annál kevesebb hely fér el a fejünkben a rossznak.                                                            És van a másik tábor, akik eddig még nem, vagy csak nagyon ritkán voltak hálásak. Mivel úgy érzik, hogy nincs olyan dolog az életükbe amiért hálásak lehetnének, sőt…. Én nekik is csak azt tudom mondani, hogy kezdjék észre venni az apró szép dolgokat, amik próbálják színesíteni a napjaikat, és egyszercsak azt fogják mondani, érezni, hogy megváltozott az életük, mennyi klassz dolog van nap mint nap, ami mosolyt csal az arcukra.   Szerintem nincs nagyobb Boldogság egy édesanyának, mint mikor látja a gyermekét nevetni, kacagni, élvezni az életet. 
 • Behoztam a tavaszt a lakásba is kicsit….
 • Új sportágba szerelmesedett bele Babó, Ping pongozni kezdett. 
Nektek milyen BOLDOG PILLANATOK színesítették a napjaitokat????
14 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.