AdventiKalendárium,  Karácsony

Advent 4. nap

White and Red Modern Festive Holiday Merry Christmas Greeting Instagram Post 3
5e5b631d21622488f2861b8ec8686b3c
da9dc132ec30a560f8a16b5422fc9497
White and Red Modern Festive Holiday Merry Christmas Greeting Instagram Post 3
399074899 730026742504983 1686292379640768782 n

 

Fűszer a léleknek


4 napja

 

ADVENT 4. napjára is hoztam egy szuper kis játékot, ami, ha velem tartotok, végig fog kísérni bennünket egész készülődésünk folyamán, hogy ezzel is színesebb, EMLÉKEZETESEBB és egy kicsit más legyen idén ez az IDŐSZAK.

IMG 20221202 155943 edit 14389511329054 2

A játék neve: ADVENTI FOTÓ KIHÍVÁS.

A játék lényege: Minden nap megadok egy témát, amiről a fotónak szólnia kell. Az elkészült fotókat a Ms. Hortensia facebookos oldalára kell az aznapi felhívás alá feltölteni. Mivel ADVENT ELSŐ NAPJA péntekre esik, így minden héten PÉNTEKEN, az előző hét péntektől feltöltött képek készítői között sorsolom ki a nyereményt. Vagyis december 1-től- december 8-án reggel 8-ig beérkezett fotók vesznek részt a játékban. Aki minden nap elküldi az aznapi téma fotóját, akkor az ő neve annyiszor kerül bele a “kalapba”.  

A mai TÉMA: Béke

Ez lesz itt a gyereksarok!

Jöjjenek a kicsik, picik és a picit nagyobbak. Lesz mese, feladatok, színező.

Ma ismét egy mesét hoztam nektek.

Az eső, a dér és a szél ajándéka – Népmese

Hol volt, hol nem volt ezen a nagyvilágon, volt egyszer két testvér.

Az egyik igen gazdag volt, a másik igen szegény. A szegény testvérnek a szegénységéhez még igen sok gyereke is volt.

Karácsony éjszakáján a szegény sorsú testvér, hogy az éjféli misére felkészülhessen, fölkelt, és tüzet akart rakni, mert az esteli parázs már hamuvá lett. Hiába kotorászott az iszákjában, mert ott se kovát, se taplót nem talált, amivel tüzet lehetett volna kiütni, s így tüzet nem rakhatott.

Elküldte hát a legnagyobbik fiát a szomszédban lakó gazdag testvéréhez, hogy adna nekik egy kis parazsat tüzet gyújtani. A gazdag testvér olyan jó testvér volt, hogy nem csak hogy parazsat nem adott, hanem a fiút még nyakon is csípte, és kilökte szobájából, s közben nagyot rikkantott:

– Hát még éjjel sem hagytok nekem békét, s méghozzá ilyen nagy ünnep estéjén! A fiú hazament, s elmondta apjának nagy keserűséggel, hogy a bátyuram milyen szíves volt irányában, a jó vendéglátáson felül még ki is lökte.

Hiába fájt a szegény embernek ez a testvéri jóindulat, mégsem segíthetett magán. Idegenekhez nem akart menni tüzet kérni, hanem felmászott a háza előtt álló magas jegenyefa tetejére, s onnan nézett szét a mezőségen, hogy lát-e valahol világosságot. 

 

8e416d451e60a00514af5ccfa047c41d

ProgramAjánló

A családi közös időtöltésnél, az együtt megélt élményeknél nincs szebb és összetartóbb. Olyan pillanatokat, emlékeket teremthetünk általa amire később visszaemlékezve ismét megmosolyogtat vagy ép átsegít egy nehéz napon, életszakaszon. Ehhez szeretnék hozzájárulni a tippjeimmel. 

Egy nagyon klassz ADVENTI programot dobott fel a napokban a facebook és azonnal tudtam, hogy el kell mennünk. Szerintem a család minden tagját képes elvarázsolni.  A “Garden of Lights páratlan multimédia-kiállítás, ahol a csodás botanikus kertben tehetsz sétát, az utadat pedig hihetetlen látványos fény és hangjáték övezi – elkápráztatja az érzékeid és hirtelen te magad is a mese részévé válsz. A kiállítás lengyel megálmodói arra törekednek, hogy a „fénymesék” körbejárják a világot. Ennek keretében érkezett az idei szezonban Budapestre a produkció, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt csodás kikapcsolódás a téli estékre. Nemzetközi szinten eddig összesen 1.200.000 látogató gyönyörködött már benne – ne maradj ki te sem!

Hol van ez a hely? 

Füvészkertben-Alice Csodaországban

Ajándéktippek Neked-Tőlem

Az egyik legnehezebb feladat a KARÁCSONNYAL KAPCSOLATOSAN, hogy kitaláljuk, megtaláljuk azt az AJÁNDÉKOT a szeretteink, barátaink, munkatársaink számára amit nem “csak” mi tartunk jónak, hasznosnak, kedvesnek, ötletesnek, hanem a megajándékozott is. Ebben szeretnék segíteni ötleteimmel nektek.

Én a legjobban az ÉLMÉNY ajándékokban hiszek, mert az élmények örökre velünk maradnak. Sok-sok év múlva is elég egy szó, egy illat egy hasonló helyzet és mi máris felidézzük azt a régi emléket. Egy-egy ilyen közös kaland BOLDOGABBÁ, ÖSSZETARTÓBBÁ teheti az egész családot. Akár egy hosszú hétvégi közös pihenés, feltöltődés, élményszerzés is lehet ilyen AJÁNDÉK. 

2 olyan helyet hoztam nektek, amit mi már kipróbáltunk (nem is egyszer) és bátran merem ajánlani nektek is. 

Az egyik Bogácson található a KIKAPCSOL-LAK nevű házikó, akinek a házigazdája Linda, aki kiváló ízlésével olyan hangulatot teremtett, hogy már amikor az ember belép azt érzi, bárcsak sosem lenne vége a “nyaralásnak”. Ja, és akkor az emeleten lévő 3 méteres ágyikóról ne is beszéljünk… Azóta is azon agyalok, hogyan lehetne nekem is egy ilyenem. Ha van kedvetek olvasni az ott töltött élményeinkről, akkor A Hór-völgyében van egy falu, Bogács. 

IMG 20211230 090044 És… Képzeljétek Linda amikor említettem neki, hogy ma ő és a fantasztikusan csodás házikója fog szerepelni az AJÁNDÉK-AJÁNLÓMBAN, azt mondta, hogy:

Aki a HORTENZIA 10 KÓDDAL JELENTKEZIK, hogy szeretné kipróbálni a KIKAPCSOL-LAk 3 MÉTERES ÁGYIKÓJÁT és  MEGISMERNI BOGÁCS SZÉPSÉGEIT az MOST 10% ENGEDMÉNYT KAP!!!!!

Kikapcsol LAK 2023 Karácsony e1701675400400

2 évvel ezelőtt a mi közös ÉLMÉNYAJÁNDÉKUNK is ez volt a CSALÁDNAK. Állítom, hogy ilyen jól még nem szórakoztunk, mint ezen a KARÁCSONYON. 

A másik fantasztikus hely Abaligeten található, ami nem más mint az Erdei Házikó.

Ez szó szerint értendő, mivel a kis ház nincs körbe kerítve, az ajtón kilépve máris az erdőben vagy. Mókusok ugrándoznak a teraszon, sőt még az őzikék is meglátogattak bennünket az ott létünk alatt. Lehet is pin-pongozni, hintázni, dartsozni, elmerülni a jakuzziban, felmelegedni a hosszú séta után a szaunában. Orsiéknál töltött napjainkról is írtam a blogban, amit itt tudtok elolvasni: Okorvölgytől egy kőhajításra található Abaliget

IMG 20211119 112932

Nézzétek!!! Ilyen AJÁNDÉKUTALVÁNY kérhető Orsitól és a megajándékozott egy éven belül bármikor igénybe veheti. Szerintem igazán szuper ajándék, akár a családnak, vagy felnőtt unokáknak is. Ja és majd el felejtettem Orsiéknál is van 10% kedvezmény ha a Hortensia blogra hivatkoztok.ajandakutalvany

Készülődjünk közösen

Én azt gondolom, vallom, hogy egy magunk készítette dísz a lakásunkban sokkal nagyobb értéket képvisel számunkra és a családunk számára is mint bármilyen drága, boltban kapott szépség. Hiszen ahányszor csak ránézünk melegség tölti el a szívünket, még akkor is ha nem tökéletes a kivitelezés. Ennél jobb KARÁCSONYRA HANGOLÓDÓ program nem létezik, mint ALKOTNI. Hangolódjunk együtt, tartsatok velem. 

Arra gondoltam, hogy ma süthetnénk közösen egy NARANCSOS-CSOKIS-DIÓS-ÁFONYÁS KARÁCSONYI KUGLÓFOT.

 

White and Red Illustrated Christmas Party Invitation 1

 

28 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.