szava
Saját tervek,  gondolataim

A 2021-es év szava

Türelem, tanulás, újratervezés, BOLDOGSÁG, együttműködés, kihívások, segítés, megbocsátás….  Mindegyik szót ismerjük, használjuk nap mint nap,  kapcsolódik hozzájuk egy érzés, egy kép. Most jogosan kérdezhetnéd, hogy mi ezekben a szavakban a közös? Miért sorolom őket? Egyszerű, mert bármelyik lehet az ÉV SZAVA számodra! Amelyik “megszólít”, amelyiket magadra tudod “szabni”.

Mit is jelent az A GONDOLAT, hogy az Év SZAVA?
Néhány évvel ezelőtt, azt hiszem talán egy facebook-os játékkal kezdődött minden. Ami generált nekem egy szót, azzal, hogy ez lesz számomra az ÉV SZAVA. Nagyon jó ötletnek tűnt, habár az, amit a játék kidobott, nem igazán tetszett.  

Elvetettem, és az első szó, ami magamtól beugrott, a TÜRELEM volt. Az azt megelőző évben különösen hadilábon álltam a türelemmel, volt vele munkám bőven. Így akkor jó ötletnek tűnt azt választani. Készítettem magamnak egy szép kis táblácskát, amin jó nagy betűkkel szerepelt a TÜRELEM szó. Egy jól látható helyre kitettem, ahol naponta többször is rátévedt a tekintetem.

  türelem
Azért, hogy figyelmeztessen! Szóljon, hogy ne húzzam fel magam amikor épp agyalok, azon, hogy valami miért nem történik meg azonnal, miért nem csinálja meg abban a pillanatban hisz kértem, miért húzza az időt, miért kell rá várjak….. és még sorolhatnám. Nyugtató helyett, kiabálás helyett, megsértődés helyett TÜRELEM TÁBLA.

Olyankor pedig, amikor nem volt helyzet, nem volt miért türelmesnek lennem, csak egyszerűen ránéztem és jó érzéssel töltött el, hogy ott van, hogy úgy figyelmeztet előre, hogy az nekem nem “fáj”. 

Belegondoltam, hogy ha bárki más nap mint nap arra kér, hogy legyek kicsit türelmesebb, tuti, hogy néhány alkalom után elküldöm, vagy megharagszom és bebújok a kis “csigaházamba”. 

Működött!!! Sokszor!!! Persze volt, hogy hiába volt ott, az agyamat elöntötte az a bizonyos és …. kitőrt a vulkán. 

Hát így kezdődött. Azóta minden évben választok magamnak egy ÉV SZAVÁT. A múlt évemé a KÜLÖNLEGES szó volt. Mivel tavaly töltöttem az 50. évemet, szerettem volna az egész évet különlegessé tenni. Azt hiszem ez sikerült, habár csak részben én tettem azzá, nagyban hozzájárult a Covid is. 

 
2021-es évem szava.

 MEGVALÓSÍTÁS

A 2020-as évem céljait átnézve, két dolog merült fel bennem. 
Az egyik, hogy valóban a felsorolt dolgok voltak-e a céljaim, vagy csak leírtam néhány elképzelést, de magam sem gondoltam őket igazán komolyan, mivel olyan sok nem valósult meg belőle. Hm..????
A másik pedig, hogy ha azok valóban a szívem vágyai voltak, csak nem dolgoztam rajta elég komolyan, elég nagy szándékkal, az vajon miért volt? 
 
pexels cottonbro 4873693                                   Cottonbro fotója a Pexels oldaláról.
 
Ennél, azért egy picit többet tettem, de nem sokkal…., illetve belevesztem egy új, olyan feladatba (SEO), ami ugyan hasznos volt, de…
Végül arra jutottam, hogy a múlt évi célokból kiválasztok 5-öt és azt idén MEGVALÓSÍTOM!!! Azt az 5-öt ami a szívemnek a lelkemnek a legfontosabb, legközelebb álló. 
 
 1. Elindítom a webshopom
 2. Elmegyek szín-stílus tanácsadásra.
 3. Elmélyedem a blogolás rejtelmeibe.
 4. Az oldalam látogatottságának növelése. 
 5. Minden megyében 1-1 város megismerése.

Összegzésül tehát a 2021-es ÉV SZAVA számodra az a szó, ami a leginkább lefedi azt a témát, amivel ebben az évben szeretnél foglalkozni. Válassz egyet, írd fel, gondolkodj róla, nem kerül semmibe, majd év végén megnézzük mennyire jött be. Egy próbát megér, igaz?

Sikeres, boldog, okos gondolatokkal teli évet kívánok nektek!!!

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

83 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.