február
Karrier

2022 februári összefoglaló

Úgy rohannak a napok,pexels lara jameson 9324368 mintha kergetné őket valaki. Persze ennek részben örülök, hiszen így hamarabb lesz tavasz. 

Már nagyon bennem van a kertészkedés, a kinti lét utáni vágy, ugyanakkor nem szeretnék a növényeimben kárt tenni azzal, hogy túl korán megmetszem, visszavágom őket, majd éjszaka pedig a mínuszokban elfagynak. 

Ezért most a szlogenem: 

TÜRELEM, TÜRELEM, TÜRELEM!

Ha a februári hónapomra gondolok, akkor egy kicsit úgy érzem magam, mint aki nem tudja eldönteni, hogy most félig teli van a pohár, vagy félig üres az a pohár. Egy viszont biztos, hogy valami van a a pohárban. 

Ha valaki azt kérdezné tőlem, hogy én pozitív vagy negatív beállítottságú emberke vagyok-e, azt felelném, hogy elég negatív, de leginkább csak rövid ideig tart ez a negatív érzés bennem, majd felülkerekedik a HOGYAN OLDJUK MEG A HELYZETET…. Miben, mit kell nekem változtatni és mit kell átszervezni körülöttem, hogy jobbá váljanak a dolgok. Van amikor sokáig rózsaszín szemüvegen keresztül látom a világot, szemlélem az élet eseményeit, de előfordul az is, néha a kelleténél többször, hogy felkerül a borúlátós szemüveg is a szememre, és ilyenkor beindul a “jajderossznekem”, jajdeszerencsétlenvagyok”.

Már említettem, hogy dolgoztam egy nyelviskolában, ahol nem “csak” a nyelvet tanították sajátságos módszerrel, de az adminisztráció, a vezetés is teljesen eltért a megszokottól. Ott tanultam meg, hogy az életünk mehet egy felfelé tartó spirálban, amiben ugyanúgy előfordulhat, hogy időnként visszacsúszunk és történnek velünk rossz dolgok, de összességében előre felé menetelünk, vagy ez a bizonyos spirál tarthat lefelé is. Ilyenkor az életünk kereke egyik kátyúból a másikba süpped, vele együtt mi is. Negatívak, borulátóak, keserűek, tehetetlenek, kiszolgáltatottak vagyunk, vagy legalábbis így hisszük. Én is belecsúszom időnként ebbe az életérzésben, de ki nem? 

Ami segíteni szokott…

-Keresek valamit, ami alapvetően jó érzéssel tölt el, lehet ez zene, képek a Pinterestről, egy nagy séta…..bármi, ami feltölt, ami pozitív életérzést ad, ez ki tud zökkenteni a mélabús hangulatból.

-Babóval mi nagyon szoros kapcsolatban vagyunk, így igen hamar észreveszem rajta is a rossz hangulatot, amikor nekem az van. Ilyenkor olyan, mintha valaki rám kiabálna: NÉZD MIT TESZEL! 

-Megpróbálok nem magamra, hanem azokra koncentrálni akikkel napközben találkozom, és valami apró kedvességet, figyelmességet adni számukra. Ami másnak jó, nekem is jó!

-“Kényszerítem” magam, hogy olyan helyekre menjek, ahol van egy-egy kedves ismerős, akivel jó beszélgetni. Nem panaszkodni, csak beszélgetni. 

-Tudatosan keresem, figyelem a jó dolgokat magam körül. Esténként számba veszem őket és bekerülnek a Boldogság-Naplómba.

Februárban történt jó is, rossz is bőven. 

Célkitűzéseim februárra:  4 alkotós, 4 Boldogság-Napló, 3 kirándulós, 4 elmélkedős-gondolkodós,

Mit sikerült ebből teljesíteni: 2 alkotós a blogon, 1 a facebookon, 4 Boldogság-Napló, 1 kirándulós, 0 elmélkedős-gondolkodós

Milyen pluszt sikerült tenni a terveken felül???: 

-Csatlakoztam a Nemzetközi Könyvajándékozási Naphoz, 

-Rendszeresen gyalogoltam, összesen 240.500 lépés, (ezek csak a szabadban megtett lépések), ha ezt elosztjuk 28 nappal, akkor olyan, mintha nap, mint nap megtettem volna 8589 lépést.

-Elindítottam egy 6 napom turmix kihívást, amit nap mint nap a facebookra is kitettem, hogy ha van kedvetek csatlakozzatok, majd a 7. napon egy összefoglaló készítettem ide a blogra bevásárló listával. 

Ami rossz volt, vagy legalábbis nem ideális:

-Volt egy komolyabb összezördülésünk azUrammal, amit nem sikerült jól kommunikálni, 

-Több alkalommal annyira fájt a vállam, hogy a mindennapi feladataimat is alig tudtam ellátni,

-Nehezemre esett összeszedettnek, koncentráltnak lenni….

Mit kell javítani, másként tenni, hogy a terv, ne csak távolba kiáltott szó legyen: 

Azt kell megvizsgálnom, hogy hol, miért bukott el a havi terv, majd ezekre a miértekre kell megoldást találnom, hogy ne forduljon elő újra.

Hol, miért bukott el???? 

-nem volt pontos terv, hogy miből fognak állni a főbb csoportok pl. alkotós, elmélkedős-gondolkodós, 

-nem volt terv, hogy melyik héten milyen projekt lesz,

-nézeteltéréskor belesüppedtem az önsajnálatba, a megoldás helyett, így a blogra sem voltam képes időt-energiát fordítani,

Megoldások!!!!

-pontosabb heti terveket kell csinálnom, amit tartanom is kell,

-előre kell tervezni akár hónapokkal is,

Márciusi tervek: 

-3 alkotós /1 hét: húsvéti összeállítás-gyűjtemény, tavaszi kopogtató összeálltás-gyűjtemény) idei húsvéti ötletek/ 2. hét tojásfestés házilag, 3. hét horgolt sapka a tojásra, 4. hét húsvéti asztaldísz,

-5 Boldogság-Napló

-2 kirándulós (Zemplénben jártunk, Vác szépségei)

-1 hét turmix kihívás

-3 alapanyag infó (zellerszár, banán, mangó)

-1 hét saláta kihívás

Akkor startra fel!!!! Nézzük, mit lehet kihozni ebből a hónapból. 
 
Kérlek „oszd” meg, ha tetszett az írásom. Neked „csak” egy kattintás, ami nekem a jövőm szempontjából egy új kezdet lehet.

 

74 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.