semmi
Karácsony,  Meséld el...

“Semmiből-valamit….”

A pillanat művészetének, a Dekorfalak megálmodójának legautentikusabb képviselője Alice. 

 Kedves Olvasóim!

Szeretnék ma nektek bemutatni valakit, akivel már 10-en X éve ismerjük, követjük egymást és úgy gondoltam ez a mostani alkalom megfelelő arra, hogy megkérjem őt, 

  • MESÉLD EL….. Alice, hogy az alkossunk, csajoskodjunk kicsit, kreatív workshoptól hogyan jutottál el odáig, hogy mára mind a szakmádban, mind pedig lelkes közönséged körében elismert FALDEKORATŐR lettél. Mi indított el ebbe az irányba????
,, Mindig nagyon kreatív, aktív gyerek voltam.

Már az ovitól kezdve folyton volt valami hobbim, valami, amit a saját kezemmel hozhattam létre. Ez a ,,semmiből-valamit” kategória.

Na ne félj, nem az egész életem fogom elmesélni :-)… de igazán innen indult a Kreatív Énem.
Amikor anno mi megismerkedtünk, -több mint 10 éve- akkoriban egy gyönyörű dísznövény kertem volt a Mátra alján, amit ugyanolyan szenvedéllyel szeretgettem, mint általában mindent, amit ,,örömből” csinálok. Ezt a csodakertet kezdtem dekorációs tárgyakkal díszíteni. Tudod, a klasszikus kotyogós kávéfőzőbe ültetett kövirózsától, a kerti üdvözlő tábláig:-).. felújítva, festve. Ezeket a kis dekor tárgyakat festegettem, miközben megismerkedtem pár kedves emberrel, akikkel aztán személyesen is találkozgattunk és festegettünk.
Innen nagyon gyorsan- kb. 2-3 hónapon belül – valahogy bútorfestő lettem. Azelőtt is festettem sok mindent a ház körül, így nem ismeretlen fogalom volt az ecset és a festék. Ahogy a kertet odáig fejlesztettem, hogy már országos kertész találkozó is volt nálam, a bútorfestést is hamar szinte hivatássá érleltem.
A gyönyörűen felújított (általában régi) bútorok mögé kezdtem el szép falakat tervezni, hogy pompás hátterek előtt ragyoghassanak. 🙂
Akkor még nem tudtam, hogy léteznek olasz design Dekorfalak és hogy ez külföldön már pár éve mondjuk úgy ,,trend” volt, én csak a saját kútfőből kigondolt háttereket terveztem és kezdtem festeni. Miközben a megfelelő anyagokat kerestem- derült ki számomra, hogy tulajdonképpen én dekorfalakat készítek. 😀

Na innen aztán nem volt megállás, -csak előre! -, egészen Olaszországig, ahol fantasztikus új anyagokkal és új technológiákkal, -kivitelezési technikákkal fejleszthettem a tudásom.”

 

  • Hogyan kell elképzelnünk a te munkádat? Mit is jelent az, hogy DEKOR FALAKAT KÉSZÍTESZ?

,,Most leginkább a weboldalamon már megfogalmazott sorok jutottak eszembe, ahol leírom a ,,Mi is az a Dekorfal?” Című részben a lényegét.
www.alice-dekorfal.hu

Rövidebben itt azt mondanám, hogy egy helyiség fókuszpontja. A falak közül kiemelt dekorált felület, egy adott falrész művészien megfestett, -sok esetben strukturált, glettelt, – 3D-s fala.
Itt nem azokra a festésekre kell gondolni, ahol szép tájakat festenek a falra, hanem új modern technikai háttérrel és speciális dekorglettekkel készíthető falfelületekre.
Minden lakberendezési stílushoz kialakultak a megfelelő Dekorfalak. Az indusztriál, ipari stílustól a Viktoriánus antikolt jellegű dekorok vagy a régóta közkedvelt Vintage stílusjegyekkel ellátott dekorációk. A legmodernebb olasz design Dekorfalak már a geometriai mintákkal vagy stencilekkel kivitelezett dekorációs felületek is lehetnek. ,,Van élet a tapétán túl!” 🙂

A megrendelővel egyeztetve készítem ezeket a falakat. A helyszínen felmérem a fal állapotát, a fényviszonyokat, a helyiség stílusát és ehhez tervezem a dekort. Ezt úgy képzeljétek el, mint egy lakberendezőt, csak én a falakra szakosodtam. 🙂 Rengeteg referencia munkámból lehet inspirálódni, válogatni, ötletelni, de minden Dekorfal egyedi. A világ számos országának dekorfalait is használhatjuk inspirációnak. 
A pillanat művészetének is hívom gyakran, mert az adott munkánál az érzéseim, a megrendelő egyénisége, életvitele is befolyásolja azt a művet, amit akkor és ott készítek. Persze nem kell megijedni, :-)… azért mindig tudjuk, hogy mi készül majd, de mindig személyre szabott és egyedi. Nagy öröm számomra, hogy már a belsőépítészek és lakberendezők is szeretettel tervezik be az ingatlanokba a dekorfalakat. Ezek művészi alkotások és hát ki ne szeretne egy remekművet az otthonába vagy üzletébe, ami csak az Övé, neki készült. 🙂

  • Nézzétek miket alkot Alice!!!
  • Azért azt így a fotók láttán leszögezhetjük, hogy ez nem egy könnyű munka, sőt 6-10 méter falakat 3 méter magasságban így megalkotni fizikailag is kimerítő lehet. Mi az, ami motivál napról-napra, hétről-hétre MESÉLD EL… nekünk Alice.

Az alkotás vágy!…és a ,,boldogságot adni valakinek!” érzés.
Ezt nem lehet csak pénzért, fizetségért csinálni. Az végtelenül kevés lenne és nem vinne előre nap, mint nap. Most kicsit szentimentálisnak fogok tűnni, de higgyétek el, a legnagyobb motiváció a megrendelők öröme. Az a sikerélmény, ami egy elkészült mű után születik. A megrendelő örömét látni, a ragyogást a szemükben…amikor szeretettel átölelnek és elmondják, hogy milyen boldogok, mert egy ilyen falra vágytak. Ezt semmivel nem lehet űberelni. 🙂

A művészet mindig a lelki energiákból születik.

Az én lelkemet pedig a megrendelő öröme, boldogsága táplálja. Ezért nem számít, hogy hulla fáradt vagyok sokszor, nem baj, hogy koszos és nehéz a munka javarésze. Ezért mászom fel szívesen akár 6 vagy akárhány méter magasra az állványokra. A hatalmas üres vásznakra, amik itt a falak, a szeretetemet is odafestem annak, aki megtisztelt azzal, hogy engem hívott és az én művemet kérte. Nekem ez a hivatásom, a szerelemmunkám, amit szívvel lélekkel csinálok és soha nem unom meg. Várom a következő lehetőséget, amikor boldoggá tehetek valakit azzal, hogy a két kezemmel teremtek. 🙂

 

  • Térdig járunk az ADVENTI készülődésben, lassan itt a KARÁCSONY, így adott a kérdés, hogy te hogyan hangolódsz, díszítesz, készülődsz ebben az időszakban. Marad erre még energiád? Esetleg ilyenkor tudatosan kevesebb munkát vállalsz?

Hűűűű…most biztosan sokan arra gondolnak, hogy mivel a dekorációs műfajban élek, a karácsonyi készülődés nálunk nagy horderejű lehet. 🙂
Azt kell mondjam, nagyon szerényen készülődünk. Minden életszakaszomban más volt a karácsonyi készülődés. A gyerekeink kirepültek már, felnőttek. Az egyik fiunk külföldön él és vendéglátós, ami azt jelenti, hogy ő akkor dolgozik a legtöbbet, tehát sosincs itthon karácsonykor, ünnepekkor. Nagyon kicsi a családunk jelenleg, már nincs és még nincs kicsi gyermek. 🙂 Alig várom, hogy legyen! 🙂
Így csak a karácsony előtti héten kezdek dekorálni. Persze van nálunk is adventi asztali dísz időben, meg itt-ott egy kis hangulathozó díszítés, de nem mondhatom, hogy hetekkel előtte már pompázik a környezetünk a díszektől.

December 23.-án este díszítjük a fenyőfát, amit akkor nagyon imádok és várom is mindig azt az estét. Előtte csak kicsit díszítek, hogy a karácsony napjaiban nagyon ütős legyen az érzés, hogy KARÁCSONY van, csupa nagy betűvel! Nyilván a gyerekeink meglátogatnak, az egyik itthon, a másik az éteren keresztül, de leginkább a férjemmel kettecskén szeretünk jókat enni-inni és természetesen nagyon jólesik, hogy olyankor igazán kipihenhetem magam. A csendes elvonulás, pihenés jellemzi a mi karácsonyunkat, szeretetben.
Utána pedig alig várom, hogy újra munkába lendülhessek, mert várnak a falak és szeretett ügyfeleim! 

  • Van valami nagy álom munka, nagy terv, cél, amit szeretnél a jövőben megvalósítani?

Igen! Mindig van! 🙂
Folyton tervezek, fejlesztek, újabb és újabb megvalósítani való álom kerül a virtuális asztalomra. Erről még nem beszélnék, mert babonás vagyok és nem szeretném elkiabálni. :-)Az biztos, hogy ez is a ,,szerelemmunkámmal” kapcsolatos és remélem meg is valósul majd! Muszáj lesz neki, mert AKAROM!… és teszem a dolgom, hogy sikerüljön.

 

  • Végül pedig kérlek üzenj valamit az Olvasóknak! Egy gondolat, egy tanács, amit te Alice üzensz az embereknek.

Karácsony közeledtével, de úgy általában is azt üzenem, hogy:

 Merjenek!, …Akarjanak! … és Szeressenek! … Boldogok lenni!!!
Olyan emberekkel vegyék magukat körbe, akiket szeretnek és olyan tevékenységet folytassanak amik boldoggá teszi őket! 

Békés, boldog, szép Karácsonyt mindenkinek!

Köszönöm Judit ezt a kedves beszélgetést!

Én köszönöm neked Alice, hogy a pörgős mindennapjaidban szántál rám és az olvasóimra az idődből. 

Én is, mi is kívánunk neked és családodnak Nagyon Boldog Ünnepeket és váljék valóra az álmod, terved, célod!
  • Itt tudjátok felvenni a kapcsolatot Alicevel, hogy nektek is készítsen valami különlegességet az otthonotokba.

Facebook

Weboldal

Tik-tok

Webshop (stencil)

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

Alice54
81 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.