cukkini 900x900 1
Paleo konyha,  Sósságok

Cukkini és répa muffin

Egy újabb fincsiség készült a konyhámban….

AzUram boldogan nyilatkozta amikor látta mi készül, hogy nem is remélte, hogy ennyire könnyen fogok áttérni a paleo étkezésre. Persze nem mondhatom még, hogy 100%-ban Paleo módon étkezünk, de nagyon sok mindent amit eddig ettünk, mint pl. a péksütik, kenyerek, cukor, tejtermékek, (kivéve a sajt) már teljesen elhagytuk.

Én magam nagyon szemezek ismét a vegetáriánus életmóddal, sőt a nyers ételek is egyre nagyobb szerepet kapnak a mindennapjaimban. 

Ez a muffin lehet reggeli, de akár vacsinak is szerintem kiváló. 

Volt itthon 2db cukkinim, amiből az egyiket felhasználtam egy új kenyérkéhez (majd erről is írok), majd hirtelen ötlettől vezérelve, gondoltam “alkotok” valami sós nasit a másikból.

Hát így kezdődött…

Na szóval, a cukkinit és a répát nagy lyukú reszelőn lereszeltem egy tálba, majd besóztam.

20190901 171537

Közben, daraboltam egy kevéske újhagymát, bacont. 

Miután levet eresztett a cukkini és a répa, kicsavartam, majd ment bele a hagyma, a bacon és 2 egész tojás, meg az előző kenyérsütésemből maradt néhány sárgája azt is beletettem. (Szerintem 4-5 egész tojás simán mehet bele) Reszeltem bele sajtot, a pikánsság kedvéért egy pici füstölt sajtot is (ez ugyan nem egészen engedélyezett a paleoban, de kis mennyiségben igen, azUram meg olyan, mint a kis egér, imádja a sajtot)

Az egészet összekevertem fakanállal, majd fűszereztem. Ezt mindenki a saját ízlése szerint teheti. Én, sót, pici fokhagymát, és bors darálón színes borsot daráltam bele. 

Majd kanállal a szilikon formákba kanalaztam és irány a sütő. 180 fokon, kb. 20 perc. 

20190830 182447

Valami fantasztikusan finom lett. Másnap hidegen, talán még jobb. 

20190901 171813

Jó étvágyat hozzá! Készítsétek el, nem fogtok csalódni!

Ami extrán különlegessé tette, hogy a paradicsom és a paprika, a kis kertemben nőtt. Ez a mennyiség egyszeri “szüretelésből” lett. A paradicsom finom édeskés, a paprika roppanós. Megérte a fáradtságot a nevelgetésük.

 

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

14 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.