AdventiKalendárium,  Karácsony

Advent 7. nap

advent 7
5e5b631d21622488f2861b8ec8686b3c
da9dc132ec30a560f8a16b5422fc9497
advent 7
399074899 730026742504983 1686292379640768782 n

 

Fűszer a léleknek

Green White One Photo Modern Wish Merry Christmas LinkedIn Post

Alig néhány napja kezdtük el ezt az ADVENTI szuper kis játékot és máris elérkeztünk az első etap végére. Bízom benne, hogy a következő heti kihívásban is velem tartotok. Így végig fog kísérni bennünket egész készülődésünk folyamán, hogy ezzel is színesebb, EMLÉKEZETESEBB és egy kicsit más legyen idén ez az IDŐSZAK.

IMG 20221206 044855

A játék neve: ADVENTI FOTÓ KIHÍVÁS.

A játék lényege: Minden nap megadok egy témát, amiről a fotónak szólnia kell. Az elkészült fotókat a Ms. Hortensia facebookos oldalára kell az aznapi felhívás alá feltölteni. Mivel ADVENT ELSŐ NAPJA péntekre esik, így minden héten PÉNTEKEN, az előző hét péntektől feltöltött képek készítői között sorsolom ki a nyereményt. Vagyis december 1-től- december 8-án reggel 8-ig beérkezett fotók vesznek részt a játékban. Aki minden nap elküldi az aznapi téma fotóját, akkor az ő neve annyiszor kerül bele a “kalapba”.  

A mai TÉMA: Hagyomány

Ez lesz itt a gyereksarok!

Jöjjenek a kicsik, picik és a picit nagyobbak. Lesz mese, feladatok, színező.

Ma egy mesét hoztam nektek.

Móricz Zsigmond- A haragos hóember

Olyan sűrűn esett a hó, hogy egyszere bealkonyodott tőle. Lány, nagy, gyermekökölnyi hócsomók szálldostak le az égből, és mi föltartottuk az arcunkat, hogy ráhulljon.

Nagyokat kacagtunk, ha az orrunk hegyén megállt egy kis hóhalom, és prüszköltünk, mikor elolvadt rajta. Dobáltuk egymást puha hócsomókkal, és nem győztünk eleget kacagni.

Édesanyánk egészen elfeledkezett rólunk, mint mi az uzsonnáról. Már sötét volt, egészen sötét, csak a hó világított, s mi még egyre tomboltunk a hóban, s örültünk a nagy szabadságnak. És nem is veszekedtünk, mint szoktunk, s a teljes jókedvhez nem hiányzott az idegen fiúpajtás, mint máskor.

Itt volt pajtásnak a pompás hóesés.

Valamelyik a három öcsém közül elkiáltotta magát:

– Csináljunk hóembert!

– Éljen, éljen! – és már hozzá is fogtunk göngyölni a havat.

De hamar beláttuk, hogy nagy munkába fogtunk, nem estére való, nem friss havazásban kifáradt gyerekeknek való mulatság az. Szaporátlanul gömbölyödtek golyóink, izzadtunk a hajlongástól, hóban turkálástól, s mindnyájan roppantul megörültünk, mikor a legkisebb öcsém, aki szeleskedve messzire elcsatangolt tőlünk, elvisította magát:

– Hóember!

– Hol van? Hol van?

– Itt! Itt! Igazi hóember!

Előrerohatunk. A kúria előtti virágos kis kert kerítésénél valami nagy alkotmány állott. Fehér volt, tiszta hó tetőtől talpig. Mozdulatlan. Vastag derekő, lábatlan, feje helyett egy jókora golyó a tetejében.

30bc796e53d5532ed51368eb924483eb

ProgramAjánló

A családi közös időtöltésnél, az együtt megélt élményeknél nincs szebb és összetartóbb. Olyan pillanatokat, emlékeket teremthetünk általa amire később visszaemlékezve ismét megmosolyogtat vagy ép átsegít egy nehéz napon, életszakaszon. Ehhez szeretnék hozzájárulni a tippjeimmel. 

Ma egy olyan  ADVENTI programot hoztam amit akár már most hétvégén is kipróbálhat a család.  Ismét a szabadba invitálom az egész családot. 

“A World of Adventures egy valódi Kalandélményt biztosító szabadtéri játék. Egy-egy küldetést végigjátszva a Világ legcsodálatosabb helyeit fedezitek fel, és közben izgalmas fejtörőket oldotok meg a Kalandozó csapatoddal.gy olyan helyen, ahol eszemben sem volt kereseni. Vannak csak gyerekeknek szóló és olyanok is, ahol akár egész családok is részt vehetnek a “mulatságban”. Ez a játék ötvözi a szabadulószobák kihívását, a geocaching izgalmát, fűszerezve a kiterjesztett valóság élményével. Szabadtéri szabadulós játékainkban, a hagyományos szabadulószobákhoz hasonlóan különböző logikai fejtörőket kell megoldanotok, miközben valahol a Pilisben kirándultok, a Budai Várban sétáltok, vagy épp a Velencei tó körül bringáztok.”

Csak néhány kaland ízelítőnek: 

  • Lámpások éjszakája-Kopaszi-gát
  • Tűzgyűrű legendája-Badacsonytomaj
  • Serlock és a lótolvajok-Margitsziget
  • Everest-Pilis, prédikálószék, Dömös-

“Ültök otthon a kanapén, nézitek a tévét – ahogy rendszeresen –, és azon tűnődtök, hogy valami hasznosat, valami sokkal jobbat kellene végre csinálni. A tévében egy műsor megy a Himalájáról, pontosabban a Mount Everest-ről és annak megmászásáról. És akkor megszületik az elhatározás. Megmásszátok a Csomolungmát. Hosszú, szinte soha véget nem érő felkészülésbe kezdtek, mindent elolvastok a hegymászásról, beszéltek szakértőkkel, edzitek a testetek, lelketek. Edzetek a könyvtárban, a konditeremben és természetesen kisebb csúcsokkal is terepen. Több mint két évvel a gondolat megszületése után végre nekivágtok a nagy kalandnak, és elindultok Nepálba…

Nehéz túra, helyenként fától fáig kapaszkodós feljutással a Prédikálószékhez. 570 m fel, ugyanannyi le. Gyakorlott túrázóknak ajánlott; esős, havas időben kifejezetten veszélyes lehet. De ha ráveszitek magatokat, a lebilincselő történet, a furfangos fejtörők, a kalandos ösvények és a csodálatos kilátás bőségesen kárpótol a Mount Everest megmászásáért.

A Tenzing-Hillary reptéren landol a gépetek a dömösi parkoló mellett, onnan indul az Everest expedíció.”

Ha felkeltettem az érdeklődéseteket, további információt itt találtok:  World of Adventures 

 

Ajándéktippek Neked-Tőlem

Az egyik legnehezebb feladat a KARÁCSONNYAL KAPCSOLATOSAN, hogy kitaláljuk, megtaláljuk azt az AJÁNDÉKOT a szeretteink, barátaink, munkatársaink számára amit nem “csak” mi tartunk jónak, hasznosnak, kedvesnek, ötletesnek, hanem a megajándékozott is. Ebben szeretnék segíteni ötleteimmel nektek.

A mai ötletem onnan jött, hogy Áki a kisebbik fiam igazi róka fan, imád mindent, amin legalább 1 róka van. A Télapó is hozott rókás dolgot természetesen méghozzá az Encsöm-bencsöm Műhelyből Kati segítségével. Csak ajánlani tudom őt, mert nagyon szép és igényes dolgokat készít. 

Amikor megláttam ezt a rókás ajánlatot, azonnal tudtam, hogy nekem ilyen kell!! Pólók, pulcsik telefontokokközül lehet választani. Amiken a legkülönbözőbb állatok képei vannak. Van áttetsző, vízfesték, fekete-fehér és fotó kivitelben is. Nézzétek: itt tudtok tovább nézelődni.

 

Készülődjünk közösen

Én azt gondolom, vallom, hogy egy magunk készítette dísz a lakásunkban sokkal nagyobb értéket képvisel számunkra és a családunk számára is mint bármilyen drága, boltban kapott szépség. Hiszen ahányszor csak ránézünk melegség tölti el a szívünket, még akkor is ha nem tökéletes a kivitelezés. Ennél jobb KARÁCSONYRA HANGOLÓDÓ program nem létezik, mint ALKOTNI. Hangolódjunk együtt, tartsatok velem. 

Tudjátok, hogy mitől lesz a KARÁCSONYUNK VARÁZSLATOS??? A szépséges karácsonyfán, a gyönyörű asztaldíszen és a hangulatos apró fényeken kívül? Ha jól sikerülnek a sütik, amiket készítünk. 

Készítettem egy SÜTIKISOKOST, amiben lépésről-lépésre leírtam, hogy hogyan kell “tökéletes” bejglit készíteni és milyen apró dolgok segíthetnek nekünk abban, hogy a vendégeink csak ámuldozzanak a profi bejglink láttán. Itt találtok általam kipróbált recepteket bejglihez, zserbóhoz, mákos guba tortához és gyümölcskosárhoz. Süssünk, süssünk no de mit? 

Egy jó recept nem csak megkönnyíti a sütögetést, de időt és főleg energiát spórol nekünk. Cukrász tanuló koromban annyi, de annyi bejglit készítettem, hogy egy életre is elegendő volt. 

Ha egyszer ettél Moszkauert, örökké a rabja leszel. Itt találjátok hozzá a receptet.

White and Red Illustrated Christmas Party Invitation 1

 

28 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.