AdventiKalendárium,  Karácsony

Advent 3. nap

3napjas e1700325535333
5e5b631d21622488f2861b8ec8686b3c
da9dc132ec30a560f8a16b5422fc9497
3napjas e1700325535333
399074899 730026742504983 1686292379640768782 n

 Fűszer a léleknek

Blue Simple Hello Winter Card

Az ADVENTI szuper kis játékunk már a harmadik napjához ért. Ha velem tartotok, végig fog kísérni bennünket egész készülődésünk folyamán, hogy ezzel is színesebb, EMLÉKEZETESEBB és egy kicsit más legyen idén ez az IDŐSZAK.

IMG 20221031 160443

A játék neve: ADVENTI FOTÓ KIHÍVÁS.

A játék lényege: Minden nap megadok egy témát, amiről a fotónak szólnia kell. Az elkészült fotókat a Ms. Hortensia facebookos oldalára kell az aznapi felhívás alá feltölteni. Mivel ADVENT ELSŐ NAPJA péntekre esik, így minden héten PÉNTEKEN, az előző hét péntektől feltöltött képek készítői között sorsolom ki a nyereményt. Vagyis december 1-től- december 8-án reggel 8-ig beérkezett fotók vesznek részt a játékban. Aki minden nap elküldi az aznapi téma fotóját, akkor az ő neve annyiszor kerül bele a “kalapba”.  

A mai TÉMA: Természet

Ez lesz itt a gyereksarok!

Jöjjenek a kicsik, picik és a picit nagyobbak. Lesz mese, feladatok, színező.

Ma egy mesét hoztam nektek.

Mese mindenkinek: A legszebb karácsony

Azon a télen gyönyörű hóeséssel közeledett a karácsony. Az egész falut betakarta a szikrázóan fehér lepel. A vaskályhát pirosra fűtöttük az iskolában, s az egyetlen tanteremben békés nyugalomban csomagoltuk mi, gyerekek az ezüst diót. A tanító úr mosolyogva sétált közöttünk, gyönyörködött az általunk készített fenyőfadíszekben, melyeket néhány nap múlva hazaviszünk, hogy otthon meglepjük vele szüleinket karácsonykor. Csendben voltunk, elmerültünk gondolatainkban, tervezgettük, hogyan visszük haza a kis fenyőfát az erdőről, milyen aprósággal lepjük meg szüleinket, testvéreinket.

Váratlanul Tóth Marci szólalt meg:

-Tanító úr, Páros Jancsiéknak nem lesz az idén karácsonyfájuk. Az édesapja megrokkant a bányában, az édesanyja el sem tud mozdulni mellőle, s ott van a négy kistestvére is.

A tanító úr arca elkomolyodott. Amikor befejeződött a tanítás, szokás szerint az ajtóig kísért bennünket. Jókedvűen, mint a kiszabadult kiscsikók, dobálóztunk az iskola előtt a hóban, nem akaródzott még hazamenni. Egyszer csak nyílt az ajtó, a tanító úr lépett ki rajta kabátban, kalapban, kisbaltával a hóna alatt. Megállt kezünkben a hógolyó, egy pillanatra megmerevedtünk, aztán csendben elindultunk a tanító úr után az erdőre. Valamennyien, kivétel nélkül.

97ffc5030b15e2b7b247f9a8f9ed26d4

ProgramAjánló

A családi közös időtöltésnél, az együtt megélt élményeknél nincs szebb és összetartóbb. Olyan pillanatokat, emlékeket teremthetünk általa amire később visszaemlékezve ismét megmosolyogtat vagy ép átsegít egy nehéz napon, életszakaszon. Ehhez szeretnék hozzájárulni a tippjeimmel. 

Ma egy olyan programot hoztam nektek, amihez kell egy kis kalandvágy, egy kis természet szeretet és még egy kis túrázási kedv is. 

A “játékban” lesz nyomozás és kódfejtés, miközben garantált lesz a jó kedv és az igazi kikapcsolódás is.   

Hol van ez a hely? 

Ez a felhívás Mátrába invitál titeket. Túrázás közben megtudhatsz érdekességeket a Mátráról vagy akár izgalmas történetekbe is beleképzelheted magad. 

Mindezt hogyan?

Minden kérdésedre választ kaphatsz a Mátramánia.hu oldalán. 

IMG 20210926 154436

 

“MESÉLD EL” ki vagy és milyen számodra az ünnepvárás..

Szeretek beszélgetni, kérdezni, meghallgatni. Hiszen sosem lehet tudni ki, mire inspirál, tanít, ösztönöz. Így arra gondoltam néhány naponta vendégeket hívok és megkérem őket, hogy ‘MESÉLD EL’ nekünk …..

A mai vendégem: Rita az Azori szigetekről, akit arra kértem MESÉLJE EL, hogy hogyan készülnek ott a karácsonyra…

Itt tudod elolvasni a beszélgetésünket: Karácsonyra készülődés az Azori-szigeteken.

Ajándéktippek Neked-Tőlem

Az egyik legnehezebb feladat a KARÁCSONNYAL KAPCSOLATOSAN, hogy kitaláljuk, megtaláljuk azt az AJÁNDÉKOT a szeretteink, barátaink, munkatársaink számára amit nem “csak” mi tartunk jónak, hasznosnak, kedvesnek, ötletesnek, hanem a megajándékozott is. Ebben szeretnék segíteni ötleteimmel nektek.

A mai ajánlatom kifejezetten gyerekeknek szóló ajándék, habár van felnőtt program is a cég repertoárjában. Hallottatok már a VR vidámparkról? Egyedülálló élményben lesz része annak, aki kipróbálja. Több mint 2000 nm-en, 3 szinten helyezkedik el a virtuális valóság köré szerveződő park. A látogatók úgy érezhetik magukat mintha egy időutazáson vennének részt-olvashatjuk a bemutatkozójukban. Nagyon sokféle játékot kipróbálhatnak a gyerekek az Angry birdstől kezdve, a hidraulikus autószimulátoron át, egészen Zombyte 2.0-ig. Minden információt megtaláltoka helyről itt: VR Vidámpark. Egy ilyen ajándéknak, programnak tuti, hogy örülnek a gyerekek. pexels darlene alderson 4389743

White and Red Illustrated Christmas Party Invitation 1

 

28 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.