Karácsony,  AdventiKalendárium

Advent 1. nap

White and Red Modern Festive Holiday Merry Christmas Greeting Instagram Post
5e5b631d21622488f2861b8ec8686b3c
da9dc132ec30a560f8a16b5422fc9497
White and Red Modern Festive Holiday Merry Christmas Greeting Instagram Post
399074899 730026742504983 1686292379640768782 n

 

Fűszer a léleknek

Red Green and Beige Watercolor Festive Merry Christmas Greeting Card

Kezdjük az ADVENTET egy szuper kis játékkal, ami, ha velem tartotok, végig fog kísérni bennünket egész készülődésünk folyamán, hogy ezzel is színesebb, EMLÉKEZETESEBB és egy kicsit más legyen idén ez az IDŐSZAK.

valami zold

A játék neve: ADVENTI FOTÓ KIHÍVÁS.

A játék lényege: Minden nap megadok egy témát, amiről a fotónak szólnia kell. Az elkészült fotókat a Ms. Hortensia facebookos oldalára kell az aznapi felhívás alá feltölteni. Mivel ADVENT ELSŐ NAPJA péntekre esik, így minden héten PÉNTEKEN, az előző hét péntektől feltöltött képek készítői között sorsolom ki a nyereményt. Vagyis december 1-től- december 8-án reggel 8-ig beérkezett fotók vesznek részt a játékban. Aki minden nap elküldi az aznapi téma fotóját, akkor az ő neve annyiszor kerül bele a “kalapba”, ahány napon át elküldi.  

A játék e heti nyereménye: egy általam készített süti csomag…IMG 20211217 120555

A mai TÉMA: Valami zöld

Ez lesz itt a gyereksarok!

Jöjjenek a kicsik, picik és a picit nagyobbak. Lesz mese, feladatok, színező.

Ma egy mesét hoztam nektek.

Benedek Elek – Az aranypálca

Volt egyszer egy öreg király, s annak három fia. A fiúk megegyeztek, hogy elmennek országot, világot látni, de hárman háromfelé.

A legidősebb azt mondta, hogy ő megy napnyugatnak, mert ott aranyfák vannak, s azokról ő aranyleveleket szed. A középső azt mondta, hogy északnak megy, s onnét drágaköveket hoz. A legkisebb azt mondta, hogy őneki nem kell semmiféle kincs, megy a tengerre, hogy ott lásson, halljon s tanuljon.

Hát csakugyan elindult a három fiú háromfelé. A legkisebb tengeren utazott, egy nagy hajón. De már mentek egy esztendeje, még mindig nem értek szárazföldet, az élelmük mind elfogyott, s kis híja volt, hogy éhen haljanak. Egyszer mégis elértek a tenger túlsó partjára, s egy sziklás helyen kikötöttek. Ott a királyfi kiszállt a hajóból, ment, maga sem tudta merre, s addig ment, mendegélt, míg a szörnyű éhségtől s fáradtságtól leroskadt a sziklára, s elaludt.

Aludt a királyfi egy napot, kettőt, talán többet is, s egyszer csak érezte, hogy valami szép gyöngén simogatja az arcát. Fölnyitotta a szemét, s hát egy olyan szép tündérleány állt előtte, hogy a Napra lehetett nézni, de arra nem. Kérdezte a leány:

0a5ba875fec4d270e1d746f00eaccf86

ProgramAjánló

A családi közös időtöltésnél, az együtt megélt élményeknél nincs szebb és összetartóbb. Olyan pillanatokat, emlékeket teremthetünk általa amire később visszaemlékezve ismét megmosolyogtat vagy ép átsegít egy nehéz napon, életszakaszon. Ehhez szeretnék hozzájárulni a tippjeimmel. 

Egy nagyon klassz ADVENTI programot találtam, egy olyan helyen, ahol eszemben sem volt keresni. Vannak csak gyerekeknek szóló programok és olyanok is, ahol akár egész családok is részt vehetnek a “mulatságban”. 

Hol van ez a hely? 

A Szépművészeti Múzeumban

A fentebb felhasznált képek csak illusztrációk, nem a játékot mutatják be. Minden információt a KATTINTS IDE GOMB rejt. Jó szórakozást kívánok!

Ajándéktippek Neked-Tőlem

Az egyik legnehezebb feladat a KARÁCSONNYAL KAPCSOLATOSAN, hogy kitaláljuk, megtaláljuk azt az AJÁNDÉKOT a szeretteink, barátaink, munkatársaink számára amit nem “csak” mi tartunk jónak, hasznosnak, kedvesnek, ötletesnek, hanem a megajándékozott is. Ebben szeretnék segíteni ötleteimmel nektek. 

Az első tippem egy rendkívül csajos (habár nem csak nők vehetik igénybe), igazi luxus ajándék. Pontosan nem emlékszem, hogy hol találkoztam először az úriember nevével és különleges képességével, de azonnal megfogott mind a sármja, mind pedig az, amivel foglalkozik.

Így határozza meg önmagát:

“Zólyomi Zsolt vagyok, az egyetlen magyar orr, avagy parfümõr.

Mottója pedig:

“A szép parfüm átlátszó ruha a bőrön, azonnali élményt nyújt, s hosszan emlékezetes marad.”

Az ajándék amivel általa meglephetitek kedveseteket:

“Személyes Parfümtanácsadás. Az illatos szeánsz során legalább 30-40 parfümöt értékelünk közösen, majd a legmegfelelőbbeket a bőrön is leteszteljük.”

Az ajándékkal kapcsolatos információkat itt találjátok:

Le ParfumZólyomi Zsolt 

Készülődjünk közösen

Én azt gondolom, vallom, hogy egy magunk készítette dísz a lakásunkban sokkal nagyobb értéket képvisel számunkra és a családunk számára is mint bármilyen drága, boltban kapott szépség. Hiszen ahányszor csak ránézünk melegség tölti el a szívünket, még akkor is, ha nem tökéletes a kivitelezés. Ennél jobb KARÁCSONYRA HANGOLÓDÓ program nem létezik, mint ALKOTNI. Hangolódjunk együtt, tartsatok velem. 

Arra gondoltam, hogy ma talán még nem késő, hogy készítünk együtt egy ADVENTI KALENDÁRIUMOT. 

Amire szükségünk lesz:

  • egy nagy bögre forró csoki, habos kávé, esetleg egy pohár tea, mindenki amit szeretne….
  • kelleni fog még egy jó adag vállalkozó kedv…
  • na és persze a türelemről se feledkezzünk meg.
  • valami jó kis Chrismas zene….
  • finom illat, amit nekem az Aromax karácsonyi illóolaja szolgáltat méghozzá mára hópihe illatot választottam. 
A KALENDÁRIUMHOZ pedig:  

White and Red Illustrated Christmas Party Invitation 1

 

28 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.