pexels valeria boltneva 1277483
Kihívások,  Levesek

Sütőtök krémleves

Eljött a szezonja a sütőtöknek, készítsük el többféle formában.

Ma reggel annyira fáztam, hogy tőlem teljesen szokatlan módon, de megkívántam egy tányér finom, forró, gőzölgő levest. Mi másból, mint sütőtökből. A gyermek suliba szállítmányozás után be is vásároltam hozzá, és már el is készítettem. Remélem a család is osztozik a leves iránti rajongásomban, mert szerintem nagyon jól sikerül. 

Hozzávalók:

Elkészítés:
Az elkészítése annyira egyszerű és viszonylag gyors is, hogy szerintem, délután munka utáni bevásárlás után, már este ott lehet a vacsora asztalnál. Amíg elkészül, a gyerekek süthetnek hozzá palacsintát. Garantált a siker.
 
Először is megpucoljuk a sütőtököt, a burgonyát, a hagymát és felkockázzuk, majd a bacont is csíkokra vágjuk. sütőtök krémleves2
 
A bacont zsírjára sütöttem, majd kiszedtem belőle, és a fennmaradt zsiradékban megpároltam a hagymát, majd ment bele a fokhagyma.sütőtök krémleves
 
Erre ment a felkockázott sütőtök és burgonya. Néhány percig kevergettem, majd felöntöttem a forró vízzel. Ízesítettem leveskockával, sóval, borssal. Néhány perc alatt megpuhult. Ekkor az egészet leturmixoltam, majd a tűzhelyre visszatéve, beleöntöttem a tejszínt. Ezzel átmelegítve az egészet, már el is készült. Végül még egy kis szerecsendióval (reszelt), megbolondítottam. 
 
Amíg elmosogattam, a tökmag is megsült!!! 
 
Próbáljátok ki, szerintem fantasztikus íze van. Jó étvágyat hozzá.
 
A sütőtök előnyeiről, ha szeretnél tudni, akkor azt itt teheted meg. 
 
Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story
 
87 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.