3c49780b28073dd94a0dea7795ae0c1c
gondolataim

Legyél fontos magadnak annyira, hogy:

Azt remélem, hogy már a koromnál fogva is adhatok tanácsot, ötletet, itinert a jelenedhez és a jövődhöz, hiszen sok mindent megéltem, megtapasztaltam, megtanultam. Levontam a konzekvenciát és most megosztom Veled. 

Fogadd Tőlem Szeretettel! Kíváncsi vagyok, Te mit gondolsz ezekről a dolgokról?

c86641426adb98d3738357cd06fa4433

Csinálj Időt

A mai rohanó világunkban, amikor annyi mindenre KELL, hogy időnk legyen, a leginkább önmagunkra szánt IDŐT szorítjuk vissza.
Én mégis azt mondom, hogy LEGYÉL FONTOS MAGADNAK ANNYIRA, HOGY IDŐT SZÁNSZ ARRA, HOGY: ÖNMAGADDAL LÉGY!
Legyen ez 5 perc, fél óra vagy akár egy egész nap, a lényeg, hogy úgy töltsd el ezt az időt, hogy nem a feladataidon gondolkodsz, hogy nem a bajokon, problémákon rágódsz, hanem tegyél valami olyat, amire a legjobban vágysz. Amit évek óta nem csináltál, vagy évek óta szeretnél kipróbálni. Pl.: fiatalon festettél, kezd újra, szeretnél lovagolni, keress egy helyet, ahol megtanítanak rá, mindig foglalkoztat, hogy le kéne írni a tapasztalataidat, vagy a veled történteket egy könyvben, vagy blogon, akkor kezdj hozzá, mindig érdekelt a számmisztika, de a gyerekek mellett nem volt időd ezzel foglalkozni, keress egy tanfolyamot és ásd bele magad....... A lényeg, hogy valami olyat csinálj, amit MAGADÉRT TESZEL! Hihetetlenül feltölt, kikapcsol, BOLDOGGÁ TESZ. Majd figyeld meg magad, hogy egy ilyen 5 perc vagy egy nap után, sokkal türelmesebb, kiegyensúlyozott leszel.

20180328 164009 scaled

Indulj útnak

Erdőben, tóparton, tengerparton, országhatáron belül vagy akár határainkon kívül tett utazás, kirándulás, aminek során új helyeket, embereket ismerhetünk meg olyan impulzusokkal tölt fel, melyek hetekre kisimítják az idegeinket. Annyi BOLDOGSÁG hormonnal látnak el, hogy általa sokkal SZEBB LESZ A VILÁG. Arról nem is beszélve, hogy sok-sok új információval, tudással leszünk gazdagabbak. Új kultúrákról, emberekről, sorsokról szerezhetünk tudomást. Sőt, új barátságokkal lehetünk, leszünk gazdagabbak. LEGYÉL FONTOS MAGADNAK ANNYIRA, HOGY: ÚTNAK INDULSZ. Félre teszed hétvégén a teendőket, hiszen úgy is megvárnak és helyette inkább kirándulsz egy nagyot. Az otthon hagyott feladatok is könnyebben mennek, ha lelkileg feltöltődsz.

images 5

Keress célokat

Az egyik legfontosabb dolog szerintem az egészség mellett, hogy legyenek céljaink. Megfigyeltem magamon, hogy olyankor amikor vannak céljaim és nem csak úgy élek, napról napra, olyan: MINTHA A FÖLD FELETT JÁRNÉK 20 CENTIVEL. Pörgök egész nap, és nem fáradok el, már hajnalba ébredek, hogy csinálhassam tovább a projektem, telis tele vagyok ötletekkel, nem vagyok olyan "házisárkány". Kellenek a célok, még így közeledvén az 50-hez is, nem tehetjük fel magunkat a polcra, és várjuk az elmúlást. Miért is tennénk???? Kell találni valamit amiért annyira tudunk lelkesedni, hogy azt érezzük, akár hegyeket is eltudnánk hordani. Ha most nem jut eszedbe ilyen CÉL, ne csüggedj, legyen az a CÉL, hogy megtalálod a LEGFŐBB CÉLOD. Egy olyan célt, amire, ha rá gondolsz, MOSOLYT CSAL AZ ARCODRA, PÖRÖG TŐLE AZ ÖSSZES AGYTEKERVÉNYED!!! LEGYÉL FONTOS MAGADNAK ANNYIRA, HOGY: NEM A RUTINJAIDNAK ÉLSZ, HANEM A CÉLJAIDNAK!

1359499021.4443 futs f

Mozogj

A legtöbb jelenkori betegséghez kiváltó okként, felsorolják, hogy a MOZGÁSSZEGÉNY ÉLETMÓD. Biztosan van benne igazság, nem beszélve arról, hogy a mozgás által:
-nő az állóképességünk,
-csökken a depis, stresszes hangulatunk,
-akaraterőnket is pozitívan befolyásolja, ha RENDSZERESEN hódolunk valamilyen sport tevékenységnek,
-a salakanyagok is könnyebben távoznak a szervezetünkből,
-egy fitt, feszes test, még 50 évesen is vonzóbb,

Bármilyen mozgás amit NEM KÉNYSZERBŐL, hanem JÓ KEDVVEL , szeretettel, örömmel végzünk, kihat a testünkre, lelkünkre és sokkal könnyebben szánja rá magát az ember nap mint nap, hogy gyakorolja.
Lehet ez a sport: úszás, kerékpározás, kocogás, gyaloglás stb. de egy kiadós tánc is sokat tehet az egészségünkért. LEGYÉL FONTOS MAGADNAK ANNYIRA, HOGY: LECSERÉLED A KANAPÉT ÉS A SOROZATOKAT HETI 3X 1 ÓRA MOZGÁSRA!

5perc 3 e1565027466584

Ne rágódj

Nem érdemes olyan dolgokon kattogni, agyalni, ami már elmúlt. Amin már nem lehet változtatni. Már nem is emlékszem, hogy olvastam valahol, vagy mondta valaki AZT, hogy amikor történik velem valami negatív, valami stresszes, valami, amiről úgy gondolom, hogy: Na itt a világ vége!!!!! Szóval akkor tegyem fel a kérdést, hogy: 5 év múlva számítani fog ez a dolog? Ha igen, akkor valóban kell kezdeni vele valamit, ha nem, akkor hagyni kell a fenébe. Tovább kell lépni és kész. Én bevallom őszintén, hogy elég rágódós voltam nagyon sokáig. De rájöttem, hogy csak magamat keserítem meg vele. Mert sok esetben nem tudtam semmit sem változtatni, vagy legalábbis nem pont akkor. Ezért inkább bevezettem azt, hogy felteszek egy kérdést? Mire tanít ez engem???? Ez a helyzet, ez a probléma, ez a körülmény????? LEGYÉL FONTOS MAGADNAK ANNYIRA, HOGY : AGYALÁS HELYETT KÖNYVET OLVASOL INKÁBB!

13495017 1066572630076221 5611099564241967538 n

Változtass

Biztosan érezted már úgy, hogy olyan szürkék a hétköznapok, hogy igaziból nem történik semmi Veled. Csak munka, háztartás, alvás, majd várjuk a karácsonyt, a nyarat és kezdődik az egész elölről. Na EKKOR!!!! jött el az ideje a változtatásnak. Nehéz kilépni abból a bizonyos komfortzónából, bármennyire is szürke, bármennyire is szűk, de legalább ismerjük. Csakhogy az új, az érdekes, az izgalmas, a változatos, a kihívásos dolgok mind odakint vannak a komfortzónán kívül. Nekünk kell változtatni, kilépni, kinyitni azt a bizonyos ajtót. LEGYÉL FONTOS MAGADNAK ANNYIRA, HOGY: MA MEGVÁLTOZTATSZ 1 DOLGOT A MEGSZOKOTT RUTINODBAN. Majd holnap még 1 dolgot és így továb

localFileName

Szelektálj

Életem során sok-sok, "majdjóleszmégvalamire" dolgot sikerült összegyűjtenem. Majd eljött a nagy költözés, amikor nagyobból, kisebbe kellett költöznöm, így szelektálnom kellett. Olyan jól sikerült, hogy kiterjesztettem végül minden engem körülvevő dologra és végül az olyan kapcsolataimra is, ahol azt éreztem, hogy nem örömöt okoz a másik társasága, sokkal inkább teher vagyunk csak egymásnak. LEGYÉL FONTOS MAGADNAK ANNYIRA, HOGY KIZÁRÓLAG JÓ DOLGOKKAL, EMBEREKKEL, TÁRGYAKKAL VESZED KÖRBE MAGAD!

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story
76 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.