20171209 095533
Blog a blogban,  Karácsony

Készülődés 4. hét

A forgatókönyv halad tovább....

Már a 4. hetet kezdjük együtt a készülődésben. Biztosan van olyan aki még hozzá sem tudott fogni a készülődéshez, maximum fejben, neki azt javaslom mindenképpen írja le bármi is jut eszébe, amire úgy gondol, hogy de jó lenne ezt is, meg ezt is, meg ezt is…..és így tovább, majd amikor van egy kis ideje rá, hogy akkor most alkossunk…. akkor meg semmi sem jut eszébe. Én számtalanszor jártam így az évek során, ezért is készítettem el a listákat. Amiket innen tudsz letölteni. 

A közösségi médiát nézegetve, teljesen elámultam, hogy van olyan is, akinél pedig már áll a fa. Ámulatba ejtő! Én is felszoktam díszíteni a fát 1-2 nappal korábban, hogy a 24.-én ne bolonduljak meg, hiszen a fa díszítés nem 3 perc. 

A heti feladatok!!!

-Fontos, hogy mi magunkat is ünnepivé varázsoljuk karácsonyra, ehhez elengedhetetlen a FODRÁSZ. (legalábbis nekem biztosan, mert borzasztóan őszülök) Szóval ha még nem jelentkeztél be a fodrászhoz, körmöshöz, kozmetikushoz, akkor tedd meg ma!!! 

-A kutyusokat sem lehet már kint fürdetni, ezért ha bent töltik velünk a karácsonyt akkor nekik is kijár egy jó alapos fürdés…. A kutyakozmetikába is időpontot kell kérni.

-A gyerekkoromban a november vége, december eleje az izzósorok átvizsgálásának az időszaka volt. Ha jól tudom, sorba voltak kötve az izzók, így ha egy meghibásodott vagy kiégett, akkor nem égett az egész. A dobozok mélyéről elő kell halászni az égősorokat és megnézni, hogy világítanak-e még. Vagy ha újat szeretnénk venni, azt is érdemes már most, mert ahogyan közeledik a karácsony, egyre fogy a választék. pexels andrea piacquadio 3820193

-Sokáig én úgy csináltam, hogy megvettem mindenkinek az ajándékokat, majd karácsony előtti utolsó héten amíg Babó az iskolában volt, mindent becsomagoltam. Csakhogy a múlt évben, meg azt hiszem az előzőben is, pont ekkor lett beteg, így maradt a hajnali csomagolás, miközben minden neszre figyeltem, hogy nehogy meglássa mit csinálok…elég stresszes…

Idén, már ezt úgy csinálom, hogy amint megveszek valamit, és van pár percem, (pl. amíg Babó lőni van) azonnal becsomagolom és úgy teszem a rejtek helyére….

Persze az is igaz, hogy rengeteg szemetet termelünk azzal, hogy mindent becsomagolunk, (ha van más ötleted mint a papírba csomagolás, szívesen veszem) de szerintem a gyerekeknek pont úgy hozzátartozik a kicsomagolás, a papírok tépkedése a karácsonyhoz, mint maga az ajándék….

20181221 055415

-Talán a legnagyobb feladat, ami nem várhat, amit a héten MEG KELL CSINÁLNI, az az Adventi koszorú elkészítése, hiszen a hétvégén már meg kell gyújtani az első gyertyát. Ehhez az első lépés, hogy megálmodjuk, milyen koszorút is szeretnénk, ha mi magunk készítjük. A karácsonyi csoportokban, a Pinteresten rengeteg inspirációt lehet találni, talán túl sokat is, így elveszünk benne. 

0. a nulladik lépés, hogy döntsük el, neki állunk-e mi magunk, vagy inkább megvesszük. 

1. el kell döntsük milyen színvilágban gondolkodunk… (szirom.hu oldalon találtam ezt a türkizes koszorút, teljesen oda vagyok érte) 

9527

2. el kell döntsük a formát (kerek koszorú, hosszúkás tálcán, dobozban, ….)

23810950e486afc6d3941e3b07200e12

3. el kell döntsük a méretét…..

4. el kell döntsük hogy szőrmés, kötött, vagy élőnövényes legyen…pexels pixabay 278508

5. el kell döntsük milyen gyertyát szeretnénk, itt nem feltétlenül a színre, mint inkább a méretre gondolok. Hiszen vannak a nagy tömzsi gyertyák, a hosszú ki vékonykák, hiszen ez is nagyban meghatározza, hogy miket vásároljunk még hozzá díszítésként.

pexels david bartus 1677004

Ez a hetünk akkor szóljon az Adventi koszorú megálmodásáról, elkészítéséről. 

A következő részben megmutatom az elmúlt években én magam milyen koszorúkat készítettem, majd készítünk egyet lépésről lépésre, hátha tudok neked segíteni. Gyere tarts velem!

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

20 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.