forgatókönyv 2020
Blog a blogban,  Karácsony

Forgatókönyv 2020/2

A forgatókönyv elengedhetetlen, ha valami nagyszabású dolgot szeretnénk létrehozni. Mi lehetne nagyszabásúbb mint a KARÁCSONY. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani. Akkor vessük is bele magunkat a Forgatókönyv 2020/2-es részébe. 

Összefoglalás gyanánt, a forgatókönyv előző részében a Adventi Kalendáriummal foglalkoztam. Sok-sok ötletet, tippet hoztam, letölthető kuponokkal, formai ötletekkel. Remélem találtatok benne hasznosat, megvalósíthatót. 

Na és a LISTÁK, amik nagyban megkönnyíthetik a készülődést. Itt tudod megnézni és letölteni azokat amiket a múlt héten közkinccsé tettem. Remélem nem csak én gondolom, hogy ezekkel a listákkal könnyebb lehet a készülődés. Te szoktál listát készíteni? Ha igen, miről? 

Ezen a héten, ha eddig még nem kezdtél el megvenni ezt-azt, a karácsonyfa alá, akkor lassan itt az ideje, főleg ha szeretnéd elkerülni a karácsonyi zsufit. 

Mi néhány évvel ezelőtt kialakítottunk egy hagyományt. Ennek a lényege, hogy mindenki kap a Jézuskától egy emailt (Jézuska@……….hu), amiben Ő felteszi a kérdést, hogy ki mit szeretne karácsonyra. Ezt határidővel látja el, és még azt is hozzáteszi, hogy aki határidőre nem küldi el neki a választ, annak sajnos a Manók nem tudják beszerezni az ajándékát. Még a huszonéves nagy fiunk is partner ebben a “játékban”. 

A múlt évben ezt kaptuk…

Kedves Holovecz Család!

Az éjszakák egyre hosszabbak, rövidesen kint úrrá lesz a fagy, a világ jégkristályossá alakul, és közeledik a karácsony! 

Ilyenkor jóformán a világ minden táján behúzódnak az emberek a jó meleg otthonaikba, melyeket boldogsággal, örömmel és egyéb hangulatfokozó díszekkel öltöztettek fel. 🙂 Egyes helyeken, például Ausztráliában a pálmafákat díszítek fel. Nálatok karácsonyra mécsesekkel, feldíszített fenyőkkel készülnek az emberek, és persze várják, hogy vajon milyen ajándékot hoz a Jézuska.

Az idei karácsonyi kívánságokat 2019.12.10-ig tudjátok megírni erre a levélre válaszul. Mostantól fogva tehát két héten belül. Írjatok hát mihamarabb!

Mivel az ezután beérkezett kívánságokat sajnos nem tudjuk sem a manócskák, sem a mókusok segítségével teljesíteni.

Szeretettel.
Jézuska 
 

Számunkra fontos, hogy20181218 132130 1 másoknak is örömet szerezzünk a családunk mellett, így pl: a múlt évben, és azt megelőző évben is gyűjtést szerveztem Böjte Csaba által szervezett Szent Ferenc alapítvány számára, akik nehéz sorsú gyerekekről gondoskodnak. Babót is megtanítom ezzel, hogy adni jó! Mamár ha kinő egy ruháját, cipőjét, játékát, akkor hozza nekem, hogy anya:-Küldjük el a gyerekeknek, biztosan örülnének. 

A facebookon egy csoportban valaki feltette a kérdést, hogy

-Ki, mit ajándékoz Karácsonyra? 

Nem olvastam el minden hozzászólást, de ha arányosítani kellene, azt mondanám azok voltak többen, akik csak a gyerekeiknek vesznek ajándékot. Vagy azért mert nincs keret arra, hogy mindenki kapjon, vagy abból a meggyőződésből, hogy: Ne az ajándékokról szóljon a Karácsony!!!

Mindenkinek szíve joga így, vagy úgy dönteni. Én a magam részéről ajándékozós párti vagyok. Nem kell annak az ajándéknak százezres tételűnek lenni, sőt….ahogyan előzőleg már írtam róla, hogy Babó, Csenge Manós pólója, amit ő rajzolt meg, én pedig pólóra nyomattam, sokkal nagyobb örömet adott neki, azóta is féltve őrzi, mint bármi más, amit még kapott. 

-Egy saját kezűleg elkészített apróság amit a gyerekek készítenek a nagyinak, 

-Egy kedves album, az idei év legjobb képeiből, 

-Egy klassz könyv,  A könyvélményeim menüben jó néhány könyvről olvashatsz, válogathatsz, sőt kedvezményesen meg is rendelheted őket.

-Pasiknak, akik szeretnek horgászni, esetleg egy horgász újság előfizetés (negyed évre 2085 Ft), 

-Csajoknak pedig, akik szeretnek kreatívkodni azoknak a Praktika magazin előfizetés. 

-Egy workshop (magnoliak.hu oldalon sok jóval találkoztam) 

-Utalvány, egy közös élményhez 2-3 napra (talán jövőre már utazhatunk). 

-Készíthetünk a párunknak mi magunk KUPONFÜZETET, benne sok-sok apró figyelmességgel (itt találtam egy jó ötletet erre), ez még karácsonyig bőven elkészíthető. 

-Egy jó társasjáték az egész családnak klassz ajándék lehet. Mi nagyon szeretünk társasozni. Voltunk egyszer a társasjáték mennyországban, ahol nem csak rengeteg társas van, de az ott dolgozó eladók, minden, de tényleg minden társasról tudnak beszélni, mesélni,….A hely neve Reflexshop: itt találjátok a honlapját.

A mi jelenlegi kedvenc társasaink: ezek bármelyikét bátran merem ajánlani.monopoli3

Ezt már egy 11 éves gyermek is nagyon tudja élvezni, azt viszont tudni kell, hogy minimum 2.5-3 óra szabadidő kell hozzá.

Monopoly a világ egyik legismertebb és legnagyobb példányszámban értékesített társasjátéka; elődjét Charles Darrow találta fel 1935-ben. Az eredeti játéktábla, amelyet az USA-ban és a világbajnokságon is használnak, Atlantic City várost ábrázolja. A játékot 37 nyelven jelentették meg, többek között magyarul is, és több mint 250 millió példányban került el 103 országba.

A játék lényege területeket és épületeket venni, eladni vagy bérelni egészen addig, ameddig valamelyik játékos monopóliumhoz jut. Számos országban rendeznek Monopoly bajnokságot, a világbajnokság pedig kétévenként szokott lenni.
(Forrás: Wikipédia)

 

canial

Nem egy mai darab ez a társas, még 2004-ben adták ki. Szerintem kiváló logikai játék, de ez sem rövid. Itt olvashatsz róla.

vakondturas

Ez az én egyik kedvencem. Egyszerű, már 5-6 éves gyermekkel is lehet játszani. Egy-egy menet kb 30 perces.

A játék menete
A játékosok célja, hogy minél több vakondok figurájukat lyukakba mozgassák, mivel csak ezek a vakondokok fognak továbbjutni a következő rétegre. A kezdőjátékos felfordítja bármelyik korongját a sorából, és az egyik vakondok figuráját pontosan annyi mezővel mozgatja arrébb, mint amilyen értékű a felfordított korong. Majd a felfordított korongját félreteszi.
A következő körében már csak 5 korongja lesz, amelyek közül felfordít egyet. Megjegyzés: ha már mind a 6 korongját felfordította, csak ekkor forgathatja vissza, keverheti meg és használhatja újra a korongjait.

A kicsit bolond vakondbandában ma nagy izgalom uralkodik. Már megint eljött az idő. A minden évben megrendezésre kerülő lapátoló-verseny az „Arany lapátért” megkezdődik

A játék vége
Aki elsőként mozgatja a vakondját a legalsó réteg lyukába, megszerzi az arany ásót, és ezzel megnyeri a játékot.

halma

Ez egy nagyon jó kis stratégiai társas. A cél, hogy a saját bábuinkat az ellenfél bábuinak helyére juttassuk el. 

casflow

Ez a társas már inkább nagyobbaknak, felnőtteknek való (habár Babó jelenlegi másik kedvence a Monopoly mellet. Sokban hasonlít is rá, csak komolyabb verzió. Általa olyan pénzügyi intelligenciára tehet szert a játékos, ami a való életben is nagyon hasznos lehet. 

Természetesen ez csak néhány játék, vannak ezeknél sokkal újabb, modernebb játékok. Viszont ezek olyanok, amivel mi rendszeresen játszunk, és élvezzük. 

Amit még szeretnék a figyelmetekbe ajánlani:

Van egy facebook csoport ahol magyar kisvállalkozók árulják portékáikat. Rendkívüli csodákat lehet itt találni. Ha itt vásárolunk, hazai termékeket, akkor a vásárlásunkkal még jót is teszünk, ebben az igencsak nehéz időkben. Nézz szét, megéri itt.

-A régi fóti Corában, ami most Auchan, van egy csodavilág. Hegyes Kata Kézművesek Udvara. Itt tudod megnézni, hogy miket alkot Kata. Aki ide betér, szó szerint elvarázsolódik és kizárt, hogy nem valami kis vagy nagy mütyürkével távozik. Kerámiából és fából készült szépségeket láthatunk, vehetünk itt.

Remélem tudtam most is ötleteket adni.  Ti vesztek egymásnak is ajándékot, vagy csak a gyerekeknek? 

Kérlek „oszd” meg, ha tetszett az írásom. Neked „csak” egy kattintás, ami nekem a jövőm szempontjából egy új kezdet lehet.

84 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.