kész
Blog a blogban,  Tavasz

Epres kopogtató készítése

2. nap az EPRES HÉTBŐL.

Tegnap elalvás előtt, pontosan kigondoltam, hogy mit is fogok ma készíteni az EPRES NAPRA. Majd reggel kinyitottam a fiókot, megláttam benne egy kis műanyag tálkát a “hátára” fordulva, és azonnal jött az “újratervezés”. Már félig készen is voltam a kopogtatóval, amikor egyszerűen nem tetszett az egész, ezért ismét “újratervezés”. Remélem ti is úgy gondoljátok miután végig olvastátok, hogy jó döntés volt. 

Amire szükségetek lesz:

-kis tálka (én KFC-s káposzta salátás tálkát használtam, de lehet akár egy kerek Rámás doboz is)                                 

-kemény karton lap,

-sniccer,

-cérna

-anyagok (eperhez)

-ragasztó (én meleg ragasztót használtam),

-póló fonal tetszőleges színben,

-eprecskék (ahogyan tegnap tanultuk)

-díszítő kellékek, amivel a kalapot szeretnénk “kicsicsázni”

IMG 20210428 062706

Munkára fel!

Az első lépés, hogy elkészítjük a “kalapot”, a tálka és a kartonpapír segítségével. A kis tálka adja a kalap felső részét, a kartonból pedig a kalap karimáját készítjük el. Mégpedig úgy, hogy keresünk egy akkora tányért, tálat, ami legalább minden oldalon 5-5 cm-rel nagyobb, mint a kis tálka. Így:IMG 20210428 102011 A kartonlapon a tányért körbe rajzoltam, majd a közepére a kis tálkát. Erre azért van szükség, hogy pontosan a közepére kerüljön. Ez nem tűnik fontosnak, pedig nagyon is az…..IMG 20210428 103155

Ha ez megvan, akkor sniccerrel körbe kell vágni a tányér körül a kartont. Majd a ragasztóval a felrajzolt helyre ragasztjuk a tálat. Már készen is van a kis kalapunk.

Ezután jöhet a fonás…

Akinek kislánya van, az biztosan fonta már a haját. Pontosan úgy kell a pólófonalat is megfonni. Lehet, hogy az én technikám nem volt jó, de nekem folyton összetekeredett a fonalam, szépen csomóba. 

Mivel nem tudtam, hogy milyen hosszú fonatra lesz szükségem, ezért jó sok fonalat levágtam, majd összehurkoltam, így:IMG 20210428 062814 Ez a feladat nagyon jó “türelemgyakorlat”… Na de nehogy már kifogjon rajtam!!!! Végül majdnem kétszer annyit összefontam, mint amennyire szükségem volt a végén. De inkább több legyen elven dolgoztam, mint, hogy utána toldozgatni kelljen. A végén megmértem, szinte hihetetlen, de 4.5 méter fonat került a kalapra.IMG 20210428 063119

Innentől már igazi élvezet következett. Az elején megkötött csomót kioldottam, és cérnával kötöttem el, hogy miközben ragasztom, nehogy szétjöjjön. Így:IMG 20210428 102701

Majd jöhetett a kalap kialakítása. Így:IMG 20210428 103444Nagyjából 3-5 cm-ként ragasztottam. 

Teljesen körbe-körbe, amíg a kivágott karton tartott, sőt….még annak a szélére is, hogy ne látszódjon a karton majd oldalról. Végül ilyen lett: IMG 20210428 105307Ugye milyen jó??? Úgy terveztem, hogy piros eprek lesznek rajta, de végül inkább csajosabbra készítettem… A már tegnap megtanult módszerrel 3 epret varrtam. Majd elővettem a kis virágaimat és….. Ezt alkottam.IMG 20210428 133000Az eprecskék kicsit elbújtak, de azért látszanak…

Remélem elég érthetően írtam le a mozzanatokat, ha bármilyen kérdésed lenne, tedd fel bátran. Jó kreatívkodást. Anyák napi ajándéknak is kiváló lehet. 

“Egyszer egy gyermek megszületni készült.
Egy napon így szólt a gyermek Istenhez:
– Azt beszélik, holnap leküldesz a Földre…de hogyan fogok ott élni, hisz olyan kicsi és védtelen vagyok.
Isten azt válaszolta: -A sok angyal közül kiválasztottam neked egyet. Várni fog rád és vigyázni fog rád.
– De- mondta a gyermek – itt a Mennyországban nem csinálok mást, csak énekelek és mosolygok. Erre van szükségem, hogy boldog lehessek.
Isten így szólt: – Az angyalod minden nap fog énekelni neked, érezni fogod az angyalod szeretetét és boldog leszel.
– És mondta a gyermek – hogyan fogom érteni az embereket, ha nem értem a nyelvüket?no

 

– Az könnyű, az angyalod meg fogja tanítani neked a legszebb, legédesebb szavakat, amiket valaha is hallani fogsz és az angyalod türelemmel és gondossággal meg fog tanítani beszélni. A gyermek felnézett Istenre és így szólt: – És mit fogok tenni, ha veled akarok beszélni?
Isten rámosolygott a gyermekre és azt mondta: – Az angyalod össze fogja tenni kezeidet és megtanít imádkozni.
A gyermek azt mondta: – Úgy hallottam a Földön rossz emberek vannak. Ki fog engem megvédeni?
Isten megölelte a gyermeket és azt mondta: – Az angyalod óvni fog téged ha ez az élete kockáztatásával is jár.
A gyermek szomorúan nézett és így szólt: – De mindig szomorú leszek, mert nem láthatlak téged.


– Az angyalod mindig beszélni fog neked rólam és meg fogja mutatni, hogy hogyan juthatsz vissza hozzám, habár én mindig melletted leszek.
Ekkor nagy békesség volt a Mennyben, de már lehetett hallani a földi hangokat. A gyermek sietve megkérdezte. – Isten, ha most mennem kell, kérlek, áruld el az angyalom nevét!Isten így válaszolt: – Az angyalod neve nem fontos…
egyszerűen csak így fogod hívni: ANYU!”

 

Kérlek „oszd” meg, ha tetszett az írásom. Neked „csak” egy kattintás, ami nekem a jövőm szempontjából egy új kezdet lehet.

90 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.