szemed fénye
12 hónap-12 könyv,  Kihívások

Mint a szemed fényére

Ha a szemed fénye bajba kerül, az életed omlik össze.
 

A könyv fülszövege:

,,A szívem végig a torkomban dobogott.” – Lisa Jewell, New York Times bestsellerszerző
,,Egy magával ragadó történet barátságról és hazugságról, ahol semmi sem az, aminek látszik.” – Laura Marshall, Sunday Times bestsellerszerző

Őrizd meg a titkaidat mindenáron!
Charlotte vigyázott a legjobb barátnője, Harriet kislányára, Alice-re. Azt hitte, a kicsi az ő gyermekeivel játszik. Esküszik rá, hogy csak egyetlen másodpercre vette le róluk a szemét, Alice mégis eltűnt.

Charlotte-nak vállalnia kell a felelősséget a hibájáért. Harriet kétségbeesetten tombolt, soha többé nem akarta látni Charlotte-ot. A rendőrség azonban mindkettőjüket ki akarja hallgatni. A két barátnő kénytelen ismét találkozni és újra megbízni egymásban, hogy megvédhessék közös titkukat.

Te milyen messzire mennél el, hogy megőrizd a titkaidat?
Mit áldoznál fel azért, hogy helyrehozd, amit elrontottál?

Heidi Perks izgalmas, új tehetség, akinek Magyarországon elsőként megjelenő pszichológiai thrillere
letehetetlen, tökéletes olvasmánya lesz a Paula
Hawkins-rajongóknak.

Az én véleményem a könyvről:

Talán hihetetlenül hangzik, de eddig nem olvastam thrillereket, inkább néztem őket, moziban, tv-ben. 

Nincs különösebb oka, csak így alakult. 

Most viszont, amikor elolvastam a könyv fülszövegét, úgy döntöttem megpróbálkozom vele, hátha. Nem bántam meg, habár, ha a tv-ben látott thrillerekhez hasonlítom, akkor ez sokkal inkább lelkis, érzelmekkel átszőtt krimi.

Ha egy szórakoztató, könnyed olvasmányt keresel, akkor egyáltalán nem tudom ajánlani. Ha szereted az érzelmekkel átitatott műveket, akkor nem fogsz csalódni benne. 

Na de miről is szól ez a pszicho thriller. 

A két főszereplő, 2 anya, akik nem is különbözhetnének jobban, és mégis barátnők lesznek. Sőt, Harriet annyira megbízik (vagy mégsem?) barátnőjében, hogy megkéri vigyázzon a lányára addig, amíg ő egy tanfolyamra megy. 

Charlotte (a másik anyuka) laza, de kissé szétszórt, aki imádja a gyerekeit. Egy pici angol városkában élnek, ahol mindenki tud mindent, mindenkiről, és …….ennek ellenére úgy tud eltűnni egy 4éves kislány, hogy senki sem látta. Elkóborolt, elrabolták, sorozatgyilkost kell keresni????

Teljesen bele tudtam magam élni mindkét anyuka helyzetébe. Én is csomószor vittem magammal a fiam kis barátait egy-egy bulis délutánra. Ha belegondolok, hogy akár velem is előfordulhatott volna ilyesmi, hogy valamelyikük eltűnik… borzasztó, rémes, hátborzongató!!! 

Szinte érzem, hogy mennyire bűntudata lehetett Charlottenak, mennyire szenvedhetett, hogy ahelyett, hogy az összes figyelmi egységével a rá bízott kislányt figyelte volna, ő inkább facebookozott. 

Ugyanakkor Harriet a legféltettebb kincsét, akit ezelőtt sohasem adott oda senkinek, hogy vigyázzon rá, elveszíti. 

Az írónő tökéletesen bemutatja és segítségével átélhetjük a történéseket, minkét Nő szemszögéből. 

Közben megismerjük párjaikat is, illetve Charlottenak csak a volt párját, (leváltak) akik pont annyira mások, mint a feleségeik. Harriet férje Brian, az első perctől antipatikus, és azonnal rámondom, hogy nárcisztikus személyiség. Szinte biztosra veszem, hogy köze van a kislány eltűnéséhez. 

A könyv közepe felé, egy olyan fordulat következik be, amitől elállt még a lélegzetem is. Persze ezt most nem mondom el, de jó kis csavar, az biztos. 

Így visszagondolva, a gyerekrablás és a nyomozás nem is a fő irány, (legalábbis a könyv első felében) sokkal inkább a két Nő életének, létének, küzdelmének, szenvedésének a bemutatása, ami hangsúlyos a könyvben. 

Végül a legnagyobb kérdés, hogy megkerül-e Alice? Vagy valami borzalmas dolog történik vele? 

A két barátnő egy ilyen esemény után, képes lesz-e még egymás szemébe nézni gyűlölködés, fájdalom nélkül?

Briannek volt-e köze a kislány elrablásához?

Harriettnek sikerül-e kitörni Brian beteges szeretetéből?

Azt hiszem ezentúl nem csak nézni, de olvasni is fogom a thrillereket. 

Jó szórakozást hozzá!

Egy érdekes “felfedezés”. Megnéztem, hogy vannak-e még könyvei magyarul az írónőnek. Találtam is egyet: Aki keres az talál. Ennek a könyvnek a borítója, hangulatában, stílusában, nagyon hasonlít a most olvasott könyvére. Úgy érzem felkerült a listára, és a közeljövőben biztosan elolvasom.6110309 5

Összegyűjtöttem egy csokorba a könyveket, amiket idén olvastam és véleményeztem. Itt találod őket. 

 

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

79 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.