Kattints a képekre, hogy többet megtudj arról, milyen kihívásokkal tágíthatod a komfortzónádat. Ihletért, olvasni valóért kattints a Könyvajánló fülecskére… Ha szeretnél jobban megismerni, ne habozz és kattints a Gondolataim témát rejtő ablakra, ahol megtudhatod milyen témák foglalkoztatnak engem. Majd végül, de nem utolsó sorban, a Meséld el cím alatt bármilyen furcsa is, nem meséket, hanem valós történeteket osztok meg, melyek ismerőseim elmondásai alapján íródtak.

Az inspiráció, az ihlet nem jön mindig magától, és nem is kell tétlenül várni rá. Megteheted, hogy összecsomagolsz, aztán útnak indulsz, remélve, hogy felfedezések, kalandok és kincsek várnak rád. Ha pedig megjön az ihlet, add át magad neki. Élj úgy, mintha az életedből akár filmet is forgathatnának.

Nadya Tolokonnikova

 

pexels greta hoffman 7859299

Talán egy kissé beképzeltnek tűnhetek amikor azt mondom, hogy: INSPIRÁLNI SZERETNÉLEK. 

Azért vagyok ilyen “bátor”, mivel úgy gondolom, hogy az INSPIRÁCIÓ, nem egy hatalmas, hegyeket megmozgató, csak kiváltságosok számára elérhető, működtethető dolog, sokkal inkább egy icuri-picuri kis szikra, amivel, ha ügyesen “eltalállak”, akkor benned felgyullad a vágy, hogy te is kipróbáld, elolvasd, megnézd, utána járj…

Szeretnék ötleteket, gondolatokat, érzéseket adni neked.

Miközben végeztem egy kis kutatást, hogy mit jelent a szó: INSPIRÁCIÓ, a legtöbb helyen azt találtam, hogy ihlet, sugallat, ösztönzés. Az inspiracio.szojelentese.com oldalon a felsorolás között ott volt a BELÉLEGZÉS, mint meghatározás. Mennyire kifejező, mennyivel több, mint az ihlet vagy sugallat. pexels leeloothefirst 4544726

Inspirációt segítő tippek
 1. Tarts magádnál mindig egy kis jegyzetfüzetet vagy naplót, hogy lejegyezhesd az ötleteket és vázlatokat, amint eszedbe jutnak. Bár a telefon kézenfekvőbb lenne, de a kézi jegyzetelés egyedibb hangulatot kölcsönöz a processznek.
 2. Rendszeresen sétálj vagy kirándulj, hogy új környezetet fedezz fel és inspirációt gyűjtsön. Ha nincs más, indíts el random 4K utazós videókat a Youtube-on!
 3. Keress inspirációt más művészeti ágakban, például a zenében, a filmben vagy az irodalomban, modern költészetben.
 4. Kísérletezz új technikákkal vagy anyagokkal, hogy kreativitásodat új irányokba tereld.
 5. Dolgozz együtt más művészekkel vagy más területekről érkező emberekkel, hogy új perspektívákhoz és ihletéshez juss.
 6. Tarts szünetet ha úgy érzed, hogy a kreativitásod elakadt, és csinálj valami teljesen mást, például olvass, utazz, vagy menj el egy múzeumba.
 7. Meríts ihletet saját személyes élményeidből és érzelmeidből.
 8. Jelentkezz pályázatokra, hogy új ötletekkel gazdagodj és frissen tartsd a munkásságodat!
 9. Keress inspirációt a történelemben és a mitológiában, használd fel a múlt történéseit és szimbólumait, hogy valami teljesen újat és relevánsat alkoss általuk.
 10. Meríts ihletet az aktuális eseményekből és társadalmi kérdésekből, hogy elgondolkodtató és tartalmas műveket hozz létre.
 11. Gyakorold a tudatosságot és a meditációt, hogy kitisztítsd az elmédet és a jelen pillanatra összpontosíts.
 12. Vedd magadat körül inspiráló emberekkel, műalkotásokkal és tárgyakkal, hogy kreativitásod folyamatosan áramoljon.
 13. Meríts ihletet a természetből, legyen szó tájakról, állatokról vagy növényekről.
 14. Használd a képzelőerődet, és gondolkodj a dobozon kívül, hogy új és egyedi ötletekkel állj elő.
 15. Ne feledd, hogy az inspiráció bárhonnan és bármikor jöhet, ezért mindig legyél nyitott az új lehetőségekre!

pexels alena koval 233944 820673

Tizenhárom példa híres zeneszerzők inspirációjára
 1. Ludwig van Beethoven: A zeneszerzőt a természet iránti szeretete inspirálta, ami a 6. szimfóniájában, a “Pastorale”-ban is megmutatkozik.
 2. Wolfgang Amadeus Mozart: A zeneszerzőt az opera iránti szeretete inspirálta, amint az a híres “Figaro házassága” című operájában is látható.
 3. Johann Sebastian Bach: A zeneszerzőt vallásos hite inspirálta, ami olyan szakrális műveiben, mint a “h-moll mise” és a “Máté-passió” is megmutatkozik.
 4. Frederic Chopin: A zeneszerzőt hazája, Lengyelország inspirálta, ami olyan zongoraműveiben, mint a “Polonaise” és a “Mazurka” látható.
 5. Gustav Mahler: A zeneszerzőt a természeti világ ihlette, ahogyan ez az 1. szimfónia, a “Titán” és a 6. szimfónia, a “Tragédia” című műveiben is hallható.
 6. Igor Stravinsky: A zeneszerzőt a népzene és a primitív ritmusok inspirálták, amint az a Tavaszi rítus és a Petruska című művében is tetten érhető.
 7. George Gershwin: A zeneszerzőt az Egyesült Államok jazz- és blueszenéje inspirálta, amint az a Rhapsody in Blue és a Porgy and Bess című művekben is hallható.
 8. Philip Glass: A zeneszerzőt a keleti kultúrák zenéje inspirálta, ami olyan minimalista műveiben, mint az Einstein on the Beach, is megmutatkozik.
 9. Johann Strauss II: A zeneszerzőt a keringő és a tánczene inspirálta, ahogyan ez olyan híres műveiben is látható, mint a Kék Duna és a Die Fledermaus.
 10. Richard Wagner: A zeneszerzőt a germán mitológia és a német kulturális identitásról alkotott saját elképzelései ihlették, amint az A Nibelung gyűrűje és a Trisztán és Izolda című operáiban is látható.
 11. Brahms: A zeneszerzőt a klasszikus korszak ihlette, amint az az 1. szimfóniában, a Haydn-témára írt variációkban és a zongoraversenyekben is hallható.
 12. Rachmaninov: A zeneszerzőt orosz származása inspirálta, ami olyan műveiben is megmutatkozik, mint a Paganini-témára írt rapszódia, a 2. szimfónia és a 2. zongoraverseny.
 13. Debussy: A zeneszerzőt az impresszionizmus mozgalma inspirálta, ami olyan műveiben is megmutatkozik, mint az Egy faun délutánja és a La Mer. Forrás: itt

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

27 / 100