AdventiKalendárium,  Karácsony

Advent 2. nap

White and Red Modern Festive Holiday Merry Christmas Greeting Instagram Post 2
5e5b631d21622488f2861b8ec8686b3c
da9dc132ec30a560f8a16b5422fc9497
White and Red Modern Festive Holiday Merry Christmas Greeting Instagram Post 2
399074899 730026742504983 1686292379640768782 n

 

Fűszer a léleknek

Blue and Green Vintage Elegant Christmas Postcard

 

Tegnap már elkezdtük az ADVENTET egy szuper kis játékkal, amit ma folytatunk is ha velem tartotok. Így végig fog kísérni bennünket egész készülődésünk folyamán, hogy ezzel is színesebb, EMLÉKEZETESEBB és egy kicsit más legyen idén ez az IDŐSZAK.

IMG 20231130 090155 e1701455711323

A játék neve: ADVENTI FOTÓ KIHÍVÁS.

A játék lényege: Minden nap megadok egy témát, amiről a fotónak szólnia kell. Az elkészült fotókat a Ms. Hortensia facebookos oldalára kell az aznapi felhívás alá feltölteni. Mivel ADVENT ELSŐ NAPJA péntekre esik, így minden héten PÉNTEKEN, az előző hét péntektől feltöltött képek készítői között sorsolom ki a nyereményt. Vagyis december 1-től- december 8-án reggel 8-ig beérkezett fotók vesznek részt a játékban. Aki minden nap elküldi az aznapi téma fotóját, akkor az ő neve annyiszor kerül bele a “kalapba”.  

A játék nyereménye: egy általam készített süti csomag…

A mai TÉMA: Ablakomból

Ez lesz itt a gyereksarok!

Jöjjenek a kicsik, picik és a picit nagyobbak. Lesz mese, feladatok, színező.

Ma egy színezőt hoztam a gyerekeknek. Nyomtassátok ki, színezzétek gyönyörűre, tőltsétek fel a blog facebookos oldalára és én már küldöm is a meglepit, hogy mit…. az meglepi.

2668f32a45ecba2950a2f68ce2a1315f

ProgramAjánló

Ahhoz, hogy mi csajok Szenteste ne úgy essünk be a karácsonyfa alá, mint egy krumpliszsák, egy picit magunkkal is kell, hogy törődjünk, töltekezzünk. Mindannyiunknak mást és mást jelent a kikapcsolódás. A lényeg, hogy legyen néhány óra amikor csak magunkra figyelünk.

Ehhez hoztam ma egy nagyon klassz ADVENTI (és nem csak adventi) programot.  Ha azt mondom KALIGRÁFIA, biztosan megjelenik a szemetek előtt egy cirkalmas betűkkel írt szöveg és már görgettek is tovább, hogy – á, ez nem nekem való. Ne tedd! Nézz rá a Finetyping oldalára ahol minden kérdésedre választ kapsz, mint pl. arra, hogy

Mit tartogat számodra ez az élmény?

• elsajátítjuk az ecsetfilces modern kalligráfia legalapvetőbb szabályait:
• megtanuljuk, hogyan tartsuk a filcet és a kezünket az igazán esztétikus végeredmény érdekében
• alaposan végig vesszük az összes betűt és kötésformáikat,
• átnézzük az eszközöket: melyik filcet mire érdemes használni
• végül összekötünk teljes szavakat is, hogy lássuk, hogyan is működik ez a gyakorlatban 

pexels mart production 7335421

Ajándéktippek Neked-Tőlem

Az egyik legnehezebb feladat a KARÁCSONNYAL KAPCSOLATOSAN, hogy kitaláljuk, megtaláljuk azt az AJÁNDÉKOT a szeretteink, barátaink, munkatársaink számára amit nem “csak” mi tartunk jónak, hasznosnak, kedvesnek, ötletesnek, hanem a megajándékozott is. Ebben szeretnék segíteni ötleteimmel nektek.

Aki olvassa a Ms. Hortensia blogot már egy ideje, annak nem kell bemutatnom Rita-Selinát, akivel közösen szerkesztjük a szerdai Csajos beszélgetéseket

Aki most talált rám-ránk, annak pár szóban bemutatnám őt. Közel egy éve, hogy megismertem és szerintem kölcsönös volt szinte azonnal a szimpátia közöttünk, így nem is volt kérdéses, hogy része lesz a blogomnak, ahogyan én is “megjelenek” az ő honlapján. Erre mondta Babó (kisebbik fiam), hogy ez a win-win szituáció, amikor olyan helyzetet teremtünk, amiben mindketten jól járunk. Segítjük egymást, figyelünk a másikra, közösen ötletelünk annak érdekében, hogy valami jót tudjunk adni azoknak, akik kíváncsiak ránk, vagy akiknek a segítségére lehetünk. 

Rita egész lényét körbelengi a másoknak való segítség, odafigyelés, odafordulás. 

Hivatása is az, hogy BOLDOGSÁGOT vigyen oda ahol ép kifogyóban, elfogyóban van. 

A stresszoldáshoz pedig a Tao Csikungot használja, ami:

 “a lassú mozgás és a meditációk segítségével nemcsak a szerveinket hangoljuk fel, hanem a LELKI BÉKÉT is megidézzük”-idézet Rita honlapjáról

 Egy kis bemutató videót nézhetsz meg itt, hogy képben legyél mi is az a Tao Csikung.

Ha úgy érzed szívesen ki is próbálnád, meglepnéd magad karácsonyra egy igazán klassz és hasznos ajándékkal, akkor az alábbi elérhetőségeken tudsz jelentkezni. kupon 1

Készülődjünk közösen

Én azt gondolom, vallom, hogy egy magunk készítette dísz a lakásunkban sokkal nagyobb értéket képvisel számunkra és a családunk számára is mint bármilyen drága, boltban kapott szépség. Hiszen ahányszor csak ránézünk melegség tőlti el a szívünket, még akkor is ha nem tökéletes a kivitelezés. Ennél jobb KARÁCSONYRA HANGOLÓDÓ program nem létezik, mint ALKOTNI. Hangolódjunk együtt, tartsatok velem. 

Arra gondoltam, hogy ma ÚJRAHASZNOSÍTUNK.

Amire  szükségünk lesz:

  • ALKOTÓKEDV, ALKOTÓKEDV, ALKOTÓKED
  • na és persze némi kreativitás

White and Red Illustrated Christmas Party Invitation 1

 

28 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.