februari dagonyazas e1712327679248
Országhatáron belül,  Pest megye

Februári dagonyázás

Szeretjük a természetet és így kirándulni is sokszor elmegyünk, akár februárban is. Gyere tarts velünk Gödöllőn tett sétánkon. 
 

Immáron 17 éve, hogy ezen a csodás helyen élek. Itt szerettem bele a kirándulásba mint kellemes időtöltésbe és a  geocaching kincskeresős világába.

Maga a város is nagyon szép, sok látnivalót tartogat az ideutazóknak. Persze elsősorban mindenkinek a Kastély, Sisi hercegnő jut eszébe Gödöllőrőlvagy az adventi időszakban kicsiket, nagyokat elkápráztató KarácsonyHáz…., pedig még számtalan híres emlékmű áll a város különböző pontján. Amikor elkezdtem őket összegyűjteni, magam is alig hittem el, hogy milyen sok van.  Kb. 30 km-re vagyunk Budapesttől, nem kell sokat utazni ha szeretnél egy szépséges napot eltölteni egy olyan városban ahol lépten-nyomon nevezetességekbe botolhatsz, jobbnál jobb éttermekkel, kávézókkal, cukrászdákkal találkozhatsz. A teljesen újjá épült Főterünk a kicsiknek is kellemes szórakozást nyújt.  

Ha túrázni szeretsz inkább, akkor is bátran mondhatom, hogy bármilyen irányban is hagyod el a várost, szépséges természeti kincseket találsz.

Kirándulni jó!

Egy dologban az egész kis családom egyet ért, az pedig nem más, mint: Kirándulni jó!!!! Persze február elején még nehéz a bekuckózást felváltani egy kiadós sétával, de csak elindulni nehéz, utána már viszi az embert a lendület, a kihívás, a km-ek legyőzésének öröme, na meg persze a mi Chappynk. 

Ahhoz képest, hogy idén ez volt az első komolyabb túránk, azonnal nagy fába vágtuk a fejszét. Nagyjából 10 km-es túrát terveztünk. Az útvonal: Csanak-Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika-Pap Miska kút- Csanak. Kis hátizsákunkat megpakoltam minden földi jóval, “hamubasültpogácsával”, ivóvízzel, Babó pedig az elmaradhatatlan műanyagfegyverrel szerelkezett fel (hátha ránk támad a medve és neki kell majd minket megvédeni)20190216 170408 2, és már indultunk is.

Elő-elő bukkant a napocska, kicsit fújt ugyan a  szél, de még így is február elejéhez képest egészen jó idő volt. Az első 1-1.5 km-t szinte végig lefelé tettük meg, majd egy kis emelkedés, és újra lejtő….Megy ez nekünk…..gondoltuk….

Első kitűzött célunk 3.8km-re lévő Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika volt és mi úgy terveztünk, 45 perc alatt meg is tesszük. Ehhez persze ki kellett lépni, de a lejtő is sokat segített.  

Mikor Babó észrevette a Kisvakondos kerítést ujjongva kiabált: -Nézd Mami, Kisvaki!!!!. Nem hagyhattam ki, hogy lefotózzam, mivel bennem is kedves babakori emlékeket idézett fel, mikor még Babóval közösen néztük vagy olvastuk a vakis történeteket. Sőt még “vakinadrágot” is kellett neki vegyek, amit aztán hetekig szinte le sem vett, csak amíg mosásban volt.

6c

Percre pontosan 45 perc alatt elértük első célállomásunkat, ahol kis játék, evés ivás, (a kemény munkában megéhezik az ember, hát még a kemény gyaloglásba…)fotózás, majd jöhetett a következő cél: Pap Miska kút. 

A 2.3km-es távra úgy számoltuk elég lesz 30 perc is. Azt viszont nem vettük számításba, hogy a táv egyharmada után már nem aszfalt úton megyünk, hanem amolyan igazi dagonyázós sárban. A csizmáinkra tapadt sár jócskán lelassított bennünket, így a félórás célidő majd egy órás lett. Nem először jártunk erre, így a turista jelzéseket már nem is kellett figyelni, csak mentünk a régi emlékeinkben megragadt úton. Rendesen elfáradtunk és szerintem ekkorra már mindannyiunkban megfogalmazódott, hogy talán sokat vállaltunk. 

10dA befagyott horgásztó látványa kárpótolt bennünket minden addigi kellemetlenségért. Itt kicsit megpihentünk ismét. Előkerült a hátizsák mélyéről egy kis dugi nasi, hátha, Babó is kap egy kis löketet a további meneteléshez, mert eddigre már kicsit veszített a lelkesedéséből.  

A tó és a Pap Miska kút kútbközötti néhány száz méter kissé nyögvenyelősre sikerült, de mindannyiunkat felvillanyozott, hogy már túl vagyunk a nehezén, mert a visszaút már sokkal rövidebb lesz, kb. 4km.  Sajnos semmilyen állattal nem találkoztunk, viszont sokat nevettünk, bolondoztunk, beszélgettünk és beletettünk a lábunkba 10 km-t.

Jó nap volt!!!!! Tavasszal ha már zöldbe borulnak a fák, biztosan elmegyünk újra.

Gyere, próbáld ki Te is! Garantálom, hogy nem fogysz csalódni!

 

 

 

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

81 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.