saláta
Saláták

Brokkoli saláta

A saláták királya!!!

Néhány évvel ezelőtt lettem a saláták rabja, amikor jó néhány hónapig nyersevő voltam. Ami annyit jelentett, hogy semmilyen hőkezelt terméket nem ettem. Hihetetlenül jól éreztem magam, friss és energikus voltam. 

Ma kb. 80%-ban csak nyerset eszem, viszont, ha nagyritkán megkívánok egy fincsi rántott húsit, annak sem mondok ellen. 

Nem azért eszem salátát, mert muszáj, mert fogyózom, mert trendi… hanem mert olyan sokféle módon ellehet készíteni és villám gyorsan készen is van. Persze az sem hátrány, hogy elég sokat is lehet belőle enni, anélkül, hogy izgulni kéne, hogy másnap nem jön ránk a farmer. 

A Lichi TV.-csatornán láttam a következő salátát.

Hozzávalók:

  • 170 g Mascarpone
  • 40 g Majonéz
  • kevés almaborecet, én 3 kupaknyit tettem, 
  • só,
  • bacon lesütve, ízlés szerinti mennyiségben, én kb. egy maréknyit sütöttem le,
  • brokkoli kb. 1 fej,
  • áfonya,
  • dió,
  • gorgonzola (én ezt kihagytam, mert nem szeretem)

Az elkészítése:

Egy tálba tesszük a majonézt, a mascarponét majd összekeverjük.brokkoli saláta4

Ezután mehet bele az almaborecet, ezzel szintén megkeverjük, só, és frissen darált bors (szerintem nagyon különlegessé teszi).

Közben kisütjük a bacont, brokkoli saláta8megvárjuk míg kihűl, és a zsírjából leszűrve tesszük a majonézes keverékünkhöz.brokkoli saláta9

A brokkolit ízlésünknek megfelelő darabokra vágjuk, és szintén a krémhez keverjük. Akinek esetleg ilyen roppanósan nem annyira jön be, akkor néhány percre bele lehet dobni forró vízbe. Viszont vigyázni kell, hogy ne puhuljon túl.brokkoli saláta7

Végül mehet bele egy maréknyi áfonya. Én picit összedaraboltam. Az áfonya édes íze, nagyon jól illik a bacon sósságához. Valami mennyei.brokkoli saláta10

Végül néhány szem dió. Én ezt picit megsütöttem, hogy még roppanósabb legyen. 

Majd az egészet összekeverjük.

Én még tettem bele egy fél apró kockákra vágott narancsot is. brokkoli saláta11Aminek a héját belül kikapartam, és abba szervíroztam a kész salátát, miután néhány órát pihent a hűtőbe. 

brokkoli saláta12

A hozzávalók mennyisége szerintem ízlés szerint változtatható. Én biztosan több mascarponét teszek bele következőleg, mert én jobban szeretem úgy, ha kicsit szaftosabb. 

Ha ezt egyszer kipróbálod, örök szerelem lesz belőle!!!

Jó étvágyat kívánok hozzá!  

Minimalist Aesthetic Thank You Card Instagram Story

82 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.