ÉLETLECKÉK-LECKÉKazÉLETRŐL

Kis gyerekként még a nagyszüleim konyhájában az asztal alá bekucorodva szerettem hallgatni a szót. Szerettem amikor a nagyszüleim az élet nagy dolgairól beszélgetnek és habár még sokat nem értettem belőle, mégis jó volt a nyugodtságukon, higgadtságukon, szeretetteljes szavaikon keresztül hallgatni azt, hogy ők hogyan gondolkodnak a világról. 

Most pedig egyre közelebb az 50-hez, már én tanítom (ugyan még nem az unokámat) a kisfiamat azokra a dolgokra-leckékre, amikre engem már az élet megtanított. Talán már mondhatom, hogy sikerült némi bölcsességet, “tisztánlátást”, higgadtságot, békességet, megértést, kompromisszumkészséget összeszednem életem során és ezeket fontosnak tartom megosztani vele, és talán Veled is kedves olvasó. 

“Olyan nincs, hogy semmi sem történik. Nincsenek átlagos pillanatok.”
A békés harcos útja c. filmből

A másik fontos része ennek a fejezetnek, az életmódváltásom története. Ami nem “csak” arról szól, hogy mi módon változtam meg, alakítottam át, az evési és mozgási szokásaimat. Bízom benne, hogy sokkal több ennél…. De ezt majd Te kedves olvasóm fogod eldönteni, hogy mennyire voltak számodra hasznosak az írásaim. Én abban is benne lennék, hogy interaktívvá váljon ez az egész. Meséld el, te hogyan csinálod, kérdezz, kérj segítséget, egyszóval beszélgessünk erről a dologról, hogy ÉLETMÓDVÁLTÁS!

“Semmit nem lehet megtanítani egy embernek. Csak segíteni abban, hogy rátaláljon önmagán belül.”
Galileo Galilei

A harmadik rész ebben a fejezetben pedig az Emlékmorzsák-Nosztalgiacseppek. Itt hétről-hétre összegyűjtöm a számomra fontos dolgokat amik velem és a hozzám közelállókkal történt. Olyan eseményeket melyekért tiszta szívből hálás vagyok. Sok-sok képpel, amiket néhány hónap, év távlatából jó lesz újra nézni és kicsit nosztalgiázni. Tarts velem Te is kedves olvasó. Küld el, veled milyen BOLDOG pillanatok történtek azon a héten. 

“Légy boldog úgy ahogy óhajtod,  Az életcél úgyis ez csupán.  Jelened legyen mindörökké oly szép, Hogy ne is vágyhass szebb jövő után.”
Ismeretlen

 

9 / 100