pexels jess bailey designs 1764429
Karrier

2022 januári összefoglaló

Eltelt egy hónap a 2022-es évből!!! Gondolom ezt mindenki tudja, érzi, ha másból nem is, abból biztosan, hogy kezd elege lenni a januári szürkeségből, a hidegből, és elkezdte számolni a napokat tavaszig. 

Mostanra, az év első napjaiban tett célkitűzéseink vagy elkezdtek formálódni, testet ölteni, vagy a feledés homályába merültek.

Nálad mi a helyzet??? Volt újévi fogadalmad, írtál listát a célkitűzéseidről, megvan még, vagy elkeveredett valahol a fiókban???? 

Igaziból semmi gond, ha még hozzá sem fogtál, nemhogy a megvalósításnak, de még a kigondolásnak sem.  Olvastad az ÉV SZAVA kis szösszenetemet? Szerintem jó kis támpontot adhat, ha még vacilálsz, és nem tudod hogyan is fogj hozzá, akarsz-e egyáltalán hozzá fogni… 

Tedd meg most!!!

Első körben, legalább fejben fogalmazd meg, hogy milyennek kellene lennie ahhoz a 2022-es évednek, hogy azt mondhasd: -ez az év pont olyan volt, amilyennek szerettem volna.

 Tegyél a zsebedbe, táskádba, asztalodra egy-egy cetlit, ahová felírod az elkövetkezendő néhány napban, ami eszedbe jut, hogy de jó lenne ha…… ez, meg ez megvalósulna. 

Majd ha ez már megvan, akkor szánj rá néhány csendes órát, amikor kidolgozod pontról pontra, hogy hogyan is fog megvalósulni. 

Mindenkinek más és más időpontban hatékonyak az agytekervényei. Én leginkább este, vagy kora reggel szoktam ilyen jellegű dolgot csinálni.

Az évek során, megtanultam azt is, hogy nem kell kisregényt írni, annyi mindenre úgy sem lehet koncentrálni, és a végén csak frusztrál, hogy ezt sem, meg ezt sem, no meg ezt sem sikerült megvalósítani.

Én test-lélek-szellem hármasban szoktam gondolkodni.

Test: 

-egészségesebben szeretnék étkezni, (visszatérek a 80%-ban nyers táplálkozáshoz). Nem mintha eddig cukron, meg péksütiken éltem volna, (habár karácsonykor komoly elhajlásaim voltak, ami most meg is látszik) de kicsit nagyobb hangsúlyt szeretnék fektetni a zöldségek, gyümölcsök, turmixok kombóra. Amire ehhez szükségem van: elővenni a régi recepteket, újakat gyűjteni, hozzá olvasni, megismerkedni hasonló gondolkodású emberekkel…..

-heti minimum 50.000 lépés ( naponta el kell menjek legalább egy órát sétálni), ez a legnagyobb kihívás jelenleg, mert mindig találok valami fontosabb dolgot amit meg kell tegyek. Pedig a közelben erdő is van, amit nagyon szeretek. Itt tudok a legjobban kikapcsolni. Csak én és a séta…na meg Chappy. Tudom, hogy az “EGÉSZSÉG TORTÁJA” több szeletből áll. Nem elég a táplálkozást részét rendbe tenni az életemnek a mozgásra is hangsúlyt kell fektessek. 

Lélek:

-szeretnék a zen rajzolásban elmélyedni és ezzel is hozzájárulni a lelkem rezgésének emeléséhez.

Szellem:

-szeretnék minél több dolgot megtanulni a kertészkedésről és általa egy csoda kertet kialakítani.

-szeretnék a blogolásról minél többet megtanulni, alkalmazni,

Ezek mindegyike a SZÉPÍTÉS, ami számomra az ÉV SZAVA volt, köré felépíthető.

Ahhoz, hogy ezek a tervek megvalósulhassanak térben és időben, nem elég csak így címszavakban leírni. Hozzá kell rendelni a hogyant, a mikor, vagy mikorra, mennyit, a hol…… EZEK RENDKÍVÜL FONTOS ADALÉKOK, AHHOZ, HOGY A TERV, VALÓSÁGGÁ VÁLJON.

Jó pár évvel ezelőtt dolgoztam egy nyelviskolában, ahol minden héten csütörtökön volt egy heti zárás. Ami annyit jelentett, hogy a dolgozóknak (mindenkinek, főnököknek is) az adott heti teljesítménye alapján fel kellett állítania a statisztikáját. Meg kellett fogalmaznia, hogy miért lett jó, vagy rossz, és mi a terve, hogy jobb legyen, vagy ha rossz volt, hogyan lesz jobb. Szerintem ez egy fantasztikus dolog, és a mai napig alkalmazom, ha valamit nagyon szeretnék elérni, illetve Babónak is megtanítottam, hogy hogyan tud pontos, kidolgozott lépéseket tenni annak érdekében, hogy egy célja megvalósuljon. 

Most a hónap végén én is megtettem, hogy elkészítettem a Blogom, a hozzá tartozó Pinterestes és a facebookos oldalam statisztikáját. Majd kijelöltem, hogy mi az elérendő cél a jövő hónap végére. Ilyenkor nagyon fontos nem túl messzire lőni a célt, mert akkor hatalmas lesz a csalódás, vagy túl nagy a frusztráció amit az elérés miatt érzünk. Kis lépések, biztos lépések!!! Ez a mottóm!

 Ezután már csak a hogyanra kell koncentráljak, amihez az első lépéséket meg is tettem. A “mérés” egy nagyon, nagyon fontos dolog, hiszen így pontosan láthatjuk, hogy hónapról-hónapra hogyan tettük a dolgunkat, az milyen eredményt hozott, vagy mit nem tettünk meg és annak milyen következményei lettek. A hosszú távú tervezéshez ez elengedhetetlen.  

Január elején azt tűztem ki, hogy lesz heti 3 bejegyzésem. Ami sikerült is. Ezek azok: 4 hét, hetente 3 bejegyzés, az összesen 12. Van benne 3 alkotós, 4 Boldogság-Napló, 2 kirándulós, 3 elmélkedős.  

A februári terv: 4 alkotós, 4 Boldogság-Napló, 3 kirándulós, 4 elmélkedős

 

Azt hiszem, az első negyedévemet tervek, célok tekintetében egészen jól felépítettem. Jöhet a megvalósítás, na meg a TAVASZ!!! 

Kérlek „oszd” meg, ha tetszett az írásom. Neked „csak” egy kattintás, ami nekem a jövőm szempontjából egy új kezdet lehet. 

74 / 100

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.